Főoldal » A Kiss és a Nirvana is bekerülhet a Rock and Roll Hírességek Csarnokába

A Kiss és a Nirvana is bekerülhet a Rock and Roll Hírességek Csarnokába

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Cleveland, 2013. október 16., szerda (MTI) – A Kiss, a Nirvana és a Deep Purple is bekerülhet a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, az intézmény szerdán tette közzé tizenhat idei jelöltjét.

A többedszerre jelölt, hard rockot játszó amerikai Kiss zenekar az 1970-es években volt igazán népszerű, a banda rajongótáborát elsősorban meghökkentő pirotechnikai showelemekkel tarkított színpadi produkcióinak köszönhette.
A Nirvana most először került be a jelölhető zenekarok közé, ha első nekifutásra beválasztanák a rock hírességei közé, az áprilisi avatási ünnepség pontosan egybeesne az énekes, Kurt Cubain halálának huszadik évfordulójával.
A jelöltek listáján szerepel még többek között a Hall & Oates duó; a folk és country zenét poposító Linda Ronstadt; a progresszív rock egyik úttörőjeként ismert Yes, Cat Stevens s LL Cool J, a hírességek csarnokába korábban bekerült Genesis tagjaként és szólóban is sikeres Peter Gabriel, valamint a heavy metal előfutárának tartott Deep Purple is.
Az Ohio állambeli Clevelandben található csarnokba minden évben a könnyűzene történetének azon jelentős alakjait jelölik, akiknek az adott évhez képest legalább 25 éve jelent meg az első albuma. Az idei a második esztendő, hogy nemcsak a zeneipar képviselői, hanem az internetes szavazatokkal a rajongók is beleszólhatnak az eredmények alakulásába, a végső döntést azonban a szakmai zsűri hozza majd meg.
A szavazatokat a múzeum oldalán – www.rockhall.com – december 10-ig lehet leadni.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.