Főoldal » A legkeményebb rockerek: A Compressorhead briliáns robotjai adnak koncertet a New York-i Union Square Parkban

A legkeményebb rockerek: A Compressorhead briliáns robotjai adnak koncertet a New York-i Union Square Parkban

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az 1970-es évek végén az elektronikus zene úttörőjeként ismert német Kraftwerk együttes tagjai robotoknak maszkírozták magukat a színpadon, hangjukat pedig testreszabott vocoderekkel (hangkódolókkal) „komputerizálták”. 2013. november 12-én, kedden New York megtapasztalhatja, milyen egy valódi robotegyüttes.

 A manhattani Union Square Parkban ad ugyanis koncertet a Compressorhead, a fémtestű, szilíciumagyú német robotokból álló rockbanda. A „legkeményebb metál” banda a GE jóvoltából érkezik a városba. A koncert célja, hogy felhívja a figyelmet az ipari internetre, arra a feltörekvőben lévő digitális hálózatra, amely összeköti az embereket, a szoftvereket és a „briliáns” gépeket.

„Az élőben játszó robotegyüttes bemutatja, hogy a fém és az adatok összeházasítása miként teremthet teljesen új lehetőségeket a mindennapi dolgok, mint például a zene innovatív módon történő gépesítése révén” – mondta Andy Goldberg, a GE kreatív igazgatója.

 New York lakosai már most is kiaknázhatják az ipari internet előnyeit, hiszen New York legnagyobb, Queens-ben található erőművét egy hálózatba kapcsolt gázturbina látja el árammal. Az erőmű a város áramszükségletének egyötödét képes biztosítani.

 A koncert 13:00 órakor kezdődik, a show-t élőben közvetíti a Spotify. A robotok olyan klasszikusokat játszanak majd, mint a Motörhead Ace of Spades-je, a Black Sabbath Ironmanje, valamint az AC/DC TNT-je.

 A koncert beharangozó videója az alábbi linkeken tekinthetők meg:


http://www.youtube.com/watch?v=us73xwF-wUw

http://www.youtube.com/watch?v=Ktb6hExdnlE

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.