Főoldal » Arctic Monkeys a VOLT Fesztiválon

Arctic Monkeys a VOLT Fesztiválon

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az idei Brit Awards győztes Arctic Monkeys, a legfontosabb európai fesztiválok headlinere és az összes, mérvadó zenei szaklap szerint az év legjobbjának választott zenekar – miután a Sziget időpontjában nem lesz Európában – július 6-án, vasárnap, a VOLT Fesztiválon lép színpadra. Mivel az egész régióban kizárólag Magyarországon lép fel a csapat, várhatón több tízezren érkeznek majd Sopronba erre a hétvégére. A VOLT így egy nappal hosszabb lesz, a bérletesek kedvezményes áron vehetnek részt a vasárnapi programon. A jegyértékesítés már javában zajlik, a fesztivál honlapján, illetve az ismert jegyárusító helyeken vásárolhatjuk meg belépőnket.

 Az ideivel együtt már három alkalommal választották őket Anglia legjobb zenekarának a Brit Awardson. A legnagyobb tekintélyű zenei szaklapok, az NME és a Q Magazine is egybehangzóan őket tartják az év koncertzenekarának és a legjobb brit együttesnek. Ötmillióan rajonganak értük a Facebookon. Chris Martin, a Coldplay frontembere szerint ők a világ legjobb bandája és Matt Bellamy (Muse), valamint Lars Ulrich (Metallica) mellett, Bono is nagy rajongójuk. Korábban soha nem jártak Magyarországon, pedig több tízezer rajongó várja őket itthon. 2014. július 6-án, a VOLT Fesztivál plusznapján ad koncertet az Arctic Monkeys.

“Az elmúlt években már sokszor tettük magasra a lécet a VOLT Fesztivál nemzetközi “line-up”-jával, hiszen sosem könnyű teljesíteni a közönségünk elvárásait. Azt azonban eldöntöttük, hogy a világ legnagyobb fesztiváljainak elsőszámú headlinereivel több okból sem érdemes próbálkoznunk. Egyrészt a fesztivál infrastrukturális háttere kényelmesen 20-25.000 vendég fogadásra alkalmas, ezt jelentősen bővíteni kellene ilyen esetekben. Másrészt a VOLT jegyárai európai mércével mérve alacsonyabbak, mint ami egy ilyen szuperprodukció meghívásához és kigazdálkodásához szükséges” – mondta el Fülöp Zoltán, a VOLT Fesztivál főszervezője.

Most mégis “kivételt tettek”, az Arctic Monkeys személyében ugyanis nemcsak a VOLT történetének legnagyobb világsztárja érkezik Sopronba, de kétségkívül ők ma Európa legfontosabbnak számító rockbandája is. 

Szokás szerint idén is már kedden, július 1-én kinyitja kapuit a 22. VOLT Fesztivál, azonban vasárnap helyett most hétfő hajnalig maradhatnak a helyszínen a fesztiválozók, vagyis összesen hat napig tart a VOLT. 

Március 7-én indult a jegyárusítás, de még most sem maradt le senki a világszínvonalú line-upról:
Az Ötnapos bérlet, ami vasárnap is, azaz az Arctic Monkeys napra is érvényes, most 36.990 Ft, míg az Arctic Monkeys napijegy 14.990 Ft Június 16. éjfélig.
Ezen kívül számos lehetőség közül választhatunk, mint a Négynapos bérlet, a Hétvégi bérlet, vagy akár a VIP bérletek.
 

Mivel hatalmas érdeklődés várható, a tervek szerint Budapestről különvonat, az ország több pontjáról pedig buszok is indulnak július 6-án Sopronba.

Nem csoda, hiszen végre Magyarországra jön az Arctic Monkeys! 

 

 (volt.hu)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.