Főoldal » Az élet mint játék

Az élet mint játék

Az élet, mint játék

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az élet mint játék.
Odafent, a Szellem birodalmában.
– Készen állsz a játékra?
– Igen.
– Akkor most elmondom neked a lényeget és a szabályokat.

 

A szabályok, a lehetőségek és a korlátok

A cél a tudatosság elérése. Melléktermék a boldogság, siker, bőség, és egyéb nyalánkságok.

A földi élet korlátozott ideig szól. Ha ügyesen és bölcsen játszol, ez akár nagyon hosszú ideig eltarthat.

Lehetőségeid számát gondolataiddal, döntéseiddel és cselekedeteiddel megnövelheted és le is szűkítheted.

Te döntöd el, mit akarsz; hova akarsz eljutni, mit akarsz elérni, kivé akarsz válni. Vannak esetek, amikor ez nem valósulhat meg. Ha képtelenségekre (nem reális dolgokra) vágysz, ha nem hiszel magadban és a játékban, vagy ha megszeged a játékszabályokat. Ez utóbbi esetben átélhetsz egy téves sikerélményt, ha becsapod önmagadat.

Azokkal a helyzetekkel, lehetőségekkel, dolgokkal, emberekkel és eseményekkel találkozol, amelyekkel hasonló rezgéseid vannak. A rezgéseidet elsősorban alaphiedelmeid, érzéseid, gondolataid, és az ezekből következő cselekedeteid határozzák meg.

Ha meg akarod változtatni a rezgéseidet, a legkisebb eredményt a cselekvéseid megváltoztatásával éred el. Nagyobb eredményt érsz el, ha a gondolataidat, de még inkább a gondolkozásodat változtatod meg. Még ennél is jobb, ha olyan gondolatokat és cselekvéseket keresel, amelyek jobb érzést okoznak.

Ha jobbá akarod tenni az életed, vagy el akarsz érni valamit, egyes gondolatokra való összpontosítással – amit nevezhetünk programozásnak is – segítheted a folyamatot. A programozás nem működik, ha ellentétben áll érzéseiddel, vagy alaphiedelmeiddel. Ezen esetekben előbb el kell fogadnod jelenlegi állapotodat és megkeresni benne a „jót”, majd abból kiindulva, fokozatosan átállítanod magad. Hogy hogyan, rá fogsz jönni, ha jobban mennek a dolgaid. Az is lehet, hogy nem jössz rá. De azért játszol, hogy tanulj, ezért mindent nem árulhatok el.

Tudnod kell, hogy nem különböztetjük meg amit másokról gondolsz, vagy mondasz, attól, amit magadról. Ezért minden visszatér hozzád, bár időben eltolódás lehet.

Megteheted, hogy szidod a rendszert és a szabályokat, de ezzel semmin sem változtatsz, sőt, csak a saját helyzeted teszed nehezebbé. Ha már egyszer eldöntötted, hogy játszol, nem jobb -e, ha a a szabályokat hagyod érted dolgozni?

Senki sem akadályozhatja meg boldogulásodat és legfőképp a tanulásodat. De azáltal, hogy azt hiszed, mások akadályozhatnak, feleslegesen hatalmat adsz a kezükbe.

A játék örömét neked kell felfedezned. De annyit elárulhatok, ha különböző feltételekhez kötöd, sosem fogsz igazi örömet érezni.

 

A legjobb játékos

Az a legjobb játékos, aki tudatosan alkalmazza a szabályokat, ezáltal szabaddá válik. Sok játékossal fogsz találkozni, akik azt hiszik, szabadok, mert rendelkeznek valamivel, de nem veszik észre, hogy annak foglyai.

Sokszor úgy tűnhet, hogy egyes játékosoknak több megengedett, mint másoknak. Valójában amit megtehetnek az egyik oldalról (pontosabban megtesznek a szabályok áthágásával), elvesztik a másik oldalon. Megszerzik a javakat, és elvesztik, vagy nem érik el a tudatosságot.

Sokan próbálnak majd meggyőzni arról, hogy az általad ismert játékszabályok nem érvényesek, hogy nincsenek szabályok, vagy a szabályokat egyes játékoscsoportok állítják fel. Te azonban tartsd magad a szabályokhoz, mert az ő ismereteik hiányosak és a hatalmuk ideiglenes.

A legfontosabbak:

Saját elveid, érzéseid és gondolataid senki sem veheti el tőled. Márpedig ezek adják az életed minőségének alapját.

Senki igazságát és döntéseit nem kell elfogadnod. A legjobban akkor cselekszel, ha az alapján működsz, amit legbelül helyesnek érzel.

Nem dolgod, hogy megváltoztasd a játékot. A játék tökéletes, úgy lett összerakva, hogy a legjobban fejlődhess. Egyetlen dolgod a megismerés, ami által tudni fogod, ki is vagy valójában.

Van még egy csomó dolog amiről szólni lehetne, de a legfontosabbakat elmondtam. Készen állsz?

Olvasd el ezt is:

Nem számít semmi sem, az élet játék

 

Ha tetszett, lájkold, oszd meg és véleményezd!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.