Főoldal » Balaton Sound 2013: Erős kezdés

Balaton Sound 2013: Erős kezdés

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Amikor egy fesztiválról beszélünk, akkor soha sem szabad leírni a 0.napot. Még akkor sem ha java (a fellépőkre értve) majd csak a rendezvény további szakaszában érkezik. Ezt pontosan tudták azok is akik tegnapelőtt ott voltak a kezdésnél. Lofti Begi, Edo Denova, Flamemakers, Moguai és Roberto és eszméletlen bulit csinált az odalátogatóknak.

Akik kilátogattak kétnapja a Sound-ra, azok valószínűleg nem bánták meg. Még azok sem akiknek mondjuk csak annyi jutott az egészből, hogy erre az egy napra jöhettek el. Már az elejétől fogva rengetegen álltak a kapunál belépésre várva, így látni lehetett azt, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is rengetegen fogják látogatni az eseményt. A VOLT fesztivál is hatalmas nagy sikert aratott és úgy néz ki idén a Magyarországon rendezett nagy zenei fesztiválok elképesztő hangulattal fognak menni.


Nappal is volt esemény bőven, hiszen amíg a kemping lakókat beengedték, addig a helyszín lezárt területén még erős tempóban építkeztek a szervezők, ám nézzük a lényeget. A nagyobb buli éjszaka indult be Edo Denova fellépésével. Nem kisebb feladat jutott számára, minthogy kezdje el minél jobban megmozgatni a zenére és bulizásra mérhetetlenül kiéhezett közönséget. Ez hála istennek gond nélkül ment neki (mit tesz a profizmus), így simán mosolyt csalt a korán (ha már 0.napról beszéltünk) érkező Sound-os fiatalok arcára. Ahhoz hogy a paryt még jobb legyen még füst gépet is használtak. Ennek a közönség nagyon örült és mindenki ereje teljében lelkendezett a dolog láttán, illetve a jobbnál jobb mixek hallatán. Jó húzás volt és valahogy mindenki örült a dolognak. A legjobban (legalábbis a fesztivál hivatalos oldala szerint) Alex Kenji Let’s Get This Thing Start száma volt, melyet aztán nagyon szépen kötött át Macklemore Thrift Shopjába. A katarzis akkor jött meg a legjobban amikor utolsó számként Watching The Sun Go Down-t játszotta le. Kezdésnek ez pont jó volt és innentől már a határ csak a csillagos ég volt. Persze azért túlzásokban sem szabad esni, hiszen ne feledjük hogy jönnek még majd olyan sztárok is mint mondjuk Avicii! 


Egyre jobban gyűltek az emberek ahogy mentük bele az éjszakába, majd megérkezett a Compact Disco-ból már szinte mindenki által ismert Lofti Begi! 

Lofti hozta a szokásos formáját és egy belevaló dinamikus szettel indította a saját buliját. Itt már azért jobban figyelni kellett, hogy hova is lép az ember. Gyűlt a tömeg és nem csak hogy többen lettek, de még jobban érezték magukat mint az első DJ után. A Sound-on partizók megállás nélkül mozogtak. Lényeg hogy élvezték minden percét annak amit láttak és hallottak Loftitól. Ahogy haladtunk jöttek a jobbnál jobb slágerek: volt itt a Kelly Charles You’re No Good For Me-jától(house változatban), a Depeche Mode féle Strange Love-on keresztül, egészen a  Bonny M. Sunny című számának egyik változatáig minden. Ez tökéletesen jó volt arra hogy az addigra már igen jó hangulatban lévő emberek mindenre énekeljenek amit hallanak. Ennek megfelelően egyébként maga a DJ is hangulatba jött és az egész színpadot bejátszotta, még a pult mögül is kimozdult. A végén hatalmas tapsban részesült (szépen megdolgozott a pénzéért), majd a nagy ováció közepette távozott a színpadról. Arról a színpadról melynek neve OTP Bank színpad. Ezt csak azért nagyon fontos megjegyezni, mert a következő napokban sok nevesebb ember fog még itt zenélni. 


Olyan 23:00-körül lehettünk, amikor megérkezett Roberto. Ő leginkább a progresszív house stílusban nyomta majd ennek megfelelő energiával indította saját show-ját. A közönségben lévők ekkora már igazi Balaton Sound-os hangulatba kerültek. Tehát: aki nézte és ott (nevezzük így) a tánctéren élt és mozgott, az ugrált pattogott, élvezte ami körülötte volt, annak a nyakába ugrott akivel éppen jött stb… 2 órát zenélt az este harmadik DJ-je, majd a Lofti Begi után is elég nagy hangulatot még egy szinttel feljebb tekerte. Mindenki élvezte a lassabb és a gyorsabb számokat egyaránt, egyszóval szinkronban volt a zenével a közönség. Jöhetett a nap negyedik és egyben utolsó előtti hőse. A hős mint jelző persze egy erős túlzás egy fellépő művészre, de addigra már mindenki annak látta. Hogy ki volt ő? Hát Moguai.

A helyszínen tartózkodók őt várták a legjobban és amilyen nagy erővel várták, olyan erőnléttel buliztak minden egyes mixére. Amire a német Dj-producer a színpadra lépett, addigra szépen megtelt az előtte lévő rész, így nem lett volna szerencsés akár csak egy gombostűt is leejteni, mert azt bizony akkor reggelig nem látta volna az ember. Sőt lehet utána sem. Hogy ki mit ejtett le a party közben azt nem tudni, azt azonban igen hogy Moguai nem hagyta megpihenni az ugrálni, táncolni vágyókat. Olyannyira nem, hogy már a legelejétől kezdve folyamatosan nyomta az electro house számokat, miközben a potméterekkel trükközött szinte megállás nélkül.


Ha gyorsan és egyszerűen akarjuk összefoglalni akkor a következő volt a lényege: erős volt, gyors volt, mindenkit megmozgatott és bombasztikus volt a hangereje. Ekszatikus szettet hozott ide, melyben volt a Red Hot Chili Peppers Oderside-ja, vagy éppen a Exmaple Changed The Way You Kiss M, amely ugyanúgy megfért egymás mellett (de nem egymás után) mint ezekkel együtt a R.E.M-től a Losing My Religion  című szám.

A Flamemakers buliban már igaz hogy kevesebben maradtak mint addig, de ez nem volt észrevehető mindannak ellenére, hogy már az ember javában benne volt az éjszakában. Sokan maradtak majd aztán kicsi túlzással a nap felkeltéjéig dobbantgatták a ritmusra a lábukkal a padlót az ott tartózkodók. Bemelegítésnek tökéletes volt, jöhet a java! 

Képforrás: Sziget.hu/balatonsound/Facebook.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.