Főoldal » Csajkovszkij: Pikk dáma az Operában április 14.

Csajkovszkij: Pikk dáma az Operában április 14.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Csajkovszkij: Pikk dáma

 1. Hermann: Vlagyimir Galuzin
 2. Jeleckij herceg: Haja Zsolt
 3. Tomszkij gróf (Plutus): Fokanov Anatolij
 4. Csekalinszkij: Kiss Tivadar
 5. Szurin: Cserhalmi Ferenc
 6. Csaplickij: Beöthy-Kiss László
 7. Narumov: Geiger Lajos
 8. Ünnepélyrendező: Szűcs Árpád
 9. A grófnő: Wiedemann Bernadett
 10. Liza: Rálik Szilvia
 11. Paulina (Daphnis): Gál Erika
 12. Nevelőnő: Bakos Kornélia
 13. Masa: Markovics Erika
 14. Chloé: Zavaros Eszter
 15. Közreműködik: a Magyar Állami Operaház Zenekara és Kórusa
 16. Vezényel: Vaszilij Szinajszkij

Puskin kísértethistóriákat parodizáló elbeszéléséből Csajkovszkij romantikus szerelmi drámát komponált egy olyan párról, akik valójában soha nem találnak egymásra. Naplójának és leveleinek tanúsága szerint a zeneszerző mély átérzéssel merült el a komponálás közben a Pikk dáma szenvedélyeinek világában. Az 1890-ben bemutatott opera főszerepében a kiváló tenorral, Vlagyimir Galuzinnal találkozhatunk.

A Borisz Godunov és a Hovanscsina tenorszerepei mellett gyakran énekel az olasz repertoár olyan darabjaiban, mint az Otello, a Pillangókisasszony, a Tosca és a Manon Lescaut. 1990 és 2012 között rendszeresen dolgozott Valerij Gergijevvel. Hermann szerepében (Pikk dáma) 1993-ban debütált, a figura valósággal összeforrt nevével. Vendégként lépett fel a New York-i Metropolitan Operában, San Franciscóban, Houstonba, a chicagói Lyric Operában. Európában a londoni Covent Garden, a milánói Scala, a velencei La Fenice, a bécsi Opera, a párizsi Châtelet és a madridi Teatro Real visszajáró vendégművésze. Fellépett Claudio Abbado, Riccardo Muti, Zubin Mehta és Seiji Ozawa vezénylete mellett.

Opera három felvonásban, orosz nyelven, magyar és angol felirattal.16_04_14_16_Csajkovszkij_Pikk_dama_Vladimir_Galouzine

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.