Főoldal » Dream Theaterrel, új helyszínnel és új időponttal ünnepel a FEZEN

Dream Theaterrel, új helyszínnel és új időponttal ünnepel a FEZEN

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Új időpont, új helyszín, világhírű fellépő – ezek várnak azokra, akik kilátogatnak az idei Fezenre. A fesztivál immár 15-ször nyitja ki kapuit, és ezt a jubileumot többek között a Dream Theaterrel, új, barátságosabb helyszínnel és augusztus eleji időponttal ünnepli a Fezen.  

A FEZEN fesztiválon ad koncertet a progresszív metálzene amerikai óriása, a Dream Theater. Székesfehérvárra immár az új dobossal, a zenekarhoz múlt pénteken csatlakozott Mike Manginivel érkezik a csapat. Az amerikai zenekar eddig világszerte mintegy tízmillió lemezt adott el és hatszor lépett fel Magyarországon, mindannyiszor Budapesten. Szintén amerikából érkezik az Ignite zenekar. A dallamos hardcore/punk zenét játszó bandát már ismerheti a Fezen közönség, hiszen 2007-ben is játszottak a fesztiválon.

A power metált kedvelők is megtalálhatják ezúttal számításaikat, hiszen két külföldi zenekar is képviselni fogja a stílust idén. A szimfonikusabb válfaj rajongói a Rhapsody of Fire koncertjét várhatják leginkább, hiszen az olasz zenekar a műfaj igazi klasszikusának számít. Terveik szerint június 17-én jelenteti meg legújabb albumát, From Chaos To Eternety címmel, így az augusztus 6-i székesfehérvári fellépésükön nagy valószínűséggel erről is hallhatunk már jó pár dalt. A másik power metál zenekar a DragonForce.  A londoni csapat, hosszú keresgélés után, a közelmúltban mutatta be új énekesét, az oxfordi Marc Hudsont. Székesfehérváron már az ő hangján szólalnak meg legnagyobb slágereik. A klasszikusabb rockzenét képviseli a harmadik amerikai fellépő, Richie Kotzen. A Poison és a Mr. Big zenekarokban ismertté vált gitáros, énekest pénteken láthatja a fesztiválra kilátogató közönség.

Természetesen a külföldi sztárokon túl, a hazai élvonal is képviselteti magát, ott lesz többek között Magyarország egyik legjobb koncertzenekara a Quimby, a több mint 30 éves múlttal rendelkező EDDA, a pécsi alternatív zenei színtér két legismertebb zenekara: a 30Y és a Kiscsillag. Természetesen a fesztivál idén is a lakosság minél szélesebb rétegeit igyekszik kiszolgálni, ennek tudható be, hogy az előbb említett „hagyományos fesztiválfellépők” mellett, helyett kapott például az Irigy Hónaljmirigy vagy a Magna Cum Laude zenekar is.

A kezdetekben csak élő zenének helyt adó Fezen néhány éve elkezdett nyitni az elektronikus zene irányába is, ezt az irányt folytatva idén is lesz elektronikus helyszín, ahol mindhárom nap ismert hazai dj-k (pl.: Ludmilla, Palotai, Crimson, Infra Gandhi) táncoltatják az arra vágyókat. A szervezők továbbra is fontosnak tartják a székesfehérvári, Fejér megyei zenekarok támogatását, így idén is szép számú helyi együttesnek adnak fellépési lehetőséget. Játszik például a nemrégiben új albummal jelentkező, fehérvári Cadaveres, a pop feldolgozásokat játszó Shortstory, a három testvérből álló velencei  Romanek Airlines és még jónéhány Fejér megyei zenekar.

A szezonzáró fesztiválként ismert Fezen, ezúttal új időpontban, augusztus 4-6 között várja a kilátogatókat, remélhetőleg a tavalyinál kedvezőbb időjárási körülmények között. Nemcsak az időpont, a helyszín is megváltozott. A rideg, ipari környezet helyett, ezúttal a MÁV Előre pályáján illetve a mellette lévő, éppen a fesztivállal egy időben nyitó új Fezen Klubban tartják a jubileumi fesztivált.

Vodafone Nagyszínpad
Augusztus 04. csütörtök
15:30 Kalapács
17:30 Ossian
19:30 Lord
21:30 Dream Theater
Augusztus 05. péntek
16:00 Road
18:00 Subscribe
20:00 Richie Kotzen
22:00 Ignite
Augusztus 06. szombat
16:30 Depresszió
18:30 P. Mobil
20:30 Rhapsody Of Fire
22:30 Quimby

Class FM színpad

Augusztus 04. csütörtök

16:30 Lifejune
18:30 Ladánybene 27
20:30 Irigy Hónaljmirigy
22:30 Magna Cum Laude

Augusztus 05. péntek

16:30 United
18:30 Mystery Gang
20:30 EDDA
22:30 Back 2 Black

Augusztus 06. szombat

16:30 Hated Tomorrow
18:30 Heaven Street Seven
20:30 Pannonia Allstars Ska Orchestra
22:30 Hooligans

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?