Főoldal » Európa-nap – Egymásra hangolva – ingyenes családi program május 5-én a Millenárison

Európa-nap – Egymásra hangolva – ingyenes családi program május 5-én a Millenárison

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A 2012-es Európa-napi utcafesztiválon minden korosztály együtt ünnepelheti az Európai Uniót. Koncertek, stand-up előadások, beszélgetések, infotainment programok, gyereksarok, élménybeszámolók és kiállítások várják az érdeklődőket egész délután. A fiatalok segítséget kaphatnak állás- és ösztöndíj keresésében. A generációk közti párbeszéd lehetőségéről olyan neves előadók számolnak be mint például Cserhalmi György vagy Esztergályos Cecília. A fesztiválon egy gondolatkísérlet erejéig elképzeljük azt is, és egy kiállítás segítségével be is mutatjuk, hogy milyen lenne életünk az Unió nélkül.
A legkisebbeket a Zöld Gyerekfaluba várjuk, ahol többek között Mimóval és Csipekkel fedezhetik fel a környezetvédelem tudományát. Zenés bábelőadás, játszóház, kézműves foglalkozások is lesznek a környezetvédelem jegyében, továbbá erdei körjáték, népi játszóház várja a gyerekeket.

Nemcsak a kicsik tanulhatnak a környezetvédelemről: minden korosztályt várunk a Lecsós kertben. A Cellux-csoport öko-dizájn workshopján megtanulhatjuk, hogyan lehet hulladékból használati tárgyakat készíteni. A Tükörben a világ: színes, kacskaringós víziója számtalan installációval és játékkal vezet végig a fenntartható fejlődés ösvényén. Aki pedig nem rest kapára, kaszára kelni családi gerillakertészkedésen vehet részt a Cellux Csoporttal.

A diákokat az Erasmus faluba várjuk, ahol megismerhetik, hogy milyen külföldi tanulási lehetőségek állnak ellőttük, és meghallgathatják külföldön tanulói diákok élménybeszámolóit. E mellett az érdeklődők megismerkedhetnek a Youth on the move program előnyeivel is.

Számos programot szentelünk az aktív időskornak, és a generációk közötti párbeszédnek. A vendégek megtekinthetik Esztergályos Cecília Meddig vagyok c. stand-up showját, és meghallgathatják Cserhalmi Sára és Cserhalmi György beszélgetését a generációk közötti párbeszéd témában.

Befogadó Európa helyszínéül szolgáló pódiumszínpadon mindenkit ízelítő vár Balkáni étkekből, sőt kipróbálhatják a gyógyító táncterápiát is!

Az álláskeresők a Növekedési Teraszon, a CV-Ambulancián kérhetnek tanácsot profi HR-sektől, továbbá részt vehetnek az Interjú Show-n, és gyakornoki pozíciót nyerhetnek az ország vezető vállalatainál.

Aki arra kíváncsi, hogy Mi lenne az EU nélkül, ellátogathat a kiállításra, ahol megismerheti a tényeket, hogy Magyarország mi minden köszönhet az Uniónak, és hogy mi lenne, ha nem lenne EU.

Az Erasmus falu mellett kialakított EU2020 sátor egész nap részletes információkkal szolgál a stratégia részleteiről, valamint játékosan, közérthetően mutatja be az innovatív unió legfőbb kezdeményezéseit.

 Programok:

14:00  Megnyitó

14:15  Romungro Boys Gipsy Band

14:45  50+ táncterápia

15:00  Köszöntő beszédek

15:15  Kiskalász zenekar gyermekkoncertje

16:15  Mimó és Csipek, interaktív mesedarab

17:00  Qualitons

18:00  Beszélgetés Cserhalmi Sárával és Cserhalmi Györggyel

19:00  Maszkura és a tücsökraj koncert

20:00  Morningdeer koncert

20:00  Meddig vagyok?! Esztergályos Cecília stand-up műsora az Európa Pontban

21:00 Kovács Kati és zenekara koncert

A gyerekeket  14.00 órától várjuk  ugráló várral, fa gyermekjátékokkal, Lego és Kompan játszósarokkal, ökodizájn gyermek workshoppal,  kézműves foglalkozásokkal.

Egész nap a Millenáris parkban és az Európa Pontban:

Ökodizájn workshop, kézműves foglalkozások, kiállítások, ösztöndíj lehetőségek, közös gerilla kertészkedés, stand-up show, játékok, ugráló vár, CV ambulancia, és Erasmus falu

Műsorvezetők: McMenemy Márk és Gyárfás Dorka

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.