Főoldal » Final Fantasy XV: szeptemberben megjelenik

Final Fantasy XV: szeptemberben megjelenik

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nos, ez is megtörtént. Tíz évvel az első bemutató után ma hajnalban (USA nyugati parti ideje szerint tegnap este) hivatalosan is lerántották a leplet a Final Fantasy XV-ről, egy nagyszabású rendezvény keretében, Los Angelesben. Pár nappal ezelőtt a Square Enix már közzétett egy rendezvény-beharangozó teasert, és amit abban mutatott a kiadó-fejlesztő, azt be is tartotta. Tudjátok, ez az egyik leghíresebb jRPG sorozat, ami majdnem 30 éves múltra tekint vissza, hiszen az első része 1987-ben jelent meg.

Haladjunk szépen sorjában: igaza volt azoknak, akik a Final Fantasy új részének szeptemberi megjelenést jósoltak: a nevezetes játék szeptember 30-án kerül a boltokba, normál, gyűjtői, és egy valóban limitált, 30 ezer darabos extra gyüjtői kiadásban – utóbbi fogja az igazi rajongók szívét elrabolni. Lesz benne egy majdnem 200 oldalas művészeti album, részletesen megmunkált Kan Noctis szobor, a kihagyhatatlan zenei CD, fémtok, játékbeli jóságok, és igy tovább: pillantsatok a lenti képre, én beleszerettem. Ára 270 dollár lesz, estétől indul az előrendelés lehetősége, kizárólag a Square Enix online boltjában. Ezen kívül lesz még egy Deluxe Edition változat is, ami fémdobozban fogja tartalmazni magát a játékot, egy egész estés CGI filmet, amelyről lentebb olvashattok.

Akik szeretnének elmerülni a Final Fantasy világában, azoknak jó hír, hogy egy anime sorozat keretében megtekinthető lesz az, hogy Noctis herceg hogyan barátkozott össze a játék többi főszereplőjével. Az anime első része már elérhető a Youtube-on, az A-1 Studios 5×10 tíz perces sorozata itt lesz követhető, de lesz egy bónusz, hatodik rész, ami a Collector’s Edition kizárólagos része lesz. És hogy milyen címet visel az anime? Brotherhood, azaz Testvériség. Azt hiszem, ez nem túl nagy meglepetés.

A Final Fantasy XV továbbá egy egészestés mozit is fog kapni, Kingsglaive alcímmel. A CGI filmet Takeshi Nozue fogja rendezni és olyan nagy nevek vesznek részt benne mint Lena “Cersei Lannister” Heady, Sean Bean, és Aaron Paul. Ennek a története párhuzamosan fog futni a játék történetével, King Regist, Lunafreya Nox Fleuret-et is szerepeltetni fogja, egy új főszereplő, egy katona, Nyx mellett. A mozit digitális terjesztésben fogja kiadni a Sony Pictures. Trailert is kaptunk, nézzétek!  Én negmondom őszíntén nagyon várom, hiszen a 2001-es Harc szellemét máig szívesen nézem meg.

A Final Fantasy ezen kívül kap még egy mobiljátékot is. A Final Fantasy: Justice Monsters Five egy pinball program lesz, ami Android és iOS rendszerekre jelenik meg, és a Final Fantasy XV-ön belül is kipróbálható lesz: játék a játékban, nagyon bírom az ilyet! A Final Fantasy XV ezen kívül kap még egy demót is, ami a Platinum Demo címet kapta. Ez ingyenes lesz (még szép), és a harcrendszert és a mágia használatát fogja bemutatni a sorozat rajongóinak. A PS4-en és Xbox One-on is elérhető demóban Noctist lehet vezetni, de ennél fontosabb, hogy szerepet kap benne egy apró, aranyos lény, amit tovább lehet vinni a Final Fantasy XV-be, de csak azoknak, akik ezt a rövid fejezetet végigjátszották.

A Uncovered: Final Fantasy esemény jó hangulatban telt el, az egész esemény körülbelül reggel hat óráig tartott, az utolsó felében már csak panelbeszélgetések voltak, amiken a fiatal műsorvezetők bolondoztak a stáb többi tagjával. Tíz év után tehát megjelenik az a játék, amit eredetileg PS3-ra szántak a fejlesztők. Én örülök, hogy az új konzolokon jelenik meg, igazi, nagyszabású kalandnak ígérkezik, amivel órák tucatjait lehet majd eltölteni.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.