Főoldal » Hogyan nézne ki a látható wi-fi?

Hogyan nézne ki a látható wi-fi?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ha láthatnánk a wi-fit és nem csak fogni tudnánk az arra képes mobilkommunikációs eszközökkel, akkor lehet így nézne ki.

Milyen lenne a wi-fi, ha szabad szemmel láthatnánk a mindennapokban? Elgondolkodtató egy kérdés, de van annyi valóságalapja a történetnek, hogy a mydeals.com oldal egyik bloggere, Nickolay Lamm úgy döntött megmutatja a nagy világnak ő hogyan is képzelte ezt 

Saját képeket gyártott, melyeken szerinte azok a fura alakú (nevezzük így) izék láthatóak, pontosan tükrözik a wifi jelek kinézetét vagy legalábbis így néznének ki abban az esetben, ha azt a szemünkkel is láthatnánk. Amennyiben igaza van, akkor a wifi jelek szivárványszínűek, az alakjuk és a méretük pedig pontosan olyanok, amilyenek a mellékelt képeken láthatóak.

Hamm egy e-mail-ben a következőképpen összegezte a dolog lényegét: ” Én úgy gondolom, hogy ezeket a képeket ha az emberek megtekintik, akkor talán jobban értékelik az őket körülvevő technológiákat, mint a mai mindennapokban. Ezeket a leggyakrabban úgy használjuk, hogy igazából fogalmunk sincsen a megvalósításához szükséges feladatok összességéről“. 

Az utóbbi években nem csak az előbb említett bloggernek jutott eszébe a látható wifi-ről elmélkednie. Peter Jellitsch építész-művésznek is eszébe jutott hasonló dolgokat készíteni, ám ő nem képek formájában tette ezt, hanem egy rádióhullámokat mérő berendezést helyezett egy New-York-i lakásba, majd azokat dombormű formájában tette láthatóvá egy vásznon.

Egy biztos: ha tényleg így látnánk ezeket a dolgokat, vagy akár egy bármilyen szemüveg vagy hasonló eszköz segítségével, akkor elég látványosak lennének a mindennapok és hát amilyen az emberi elme, egyszerűen nem tudnánk kiverni a fejünkből, hogy ezek jelek keresztül járnak-kelnek a házak falain és még sok minden máson. 

Képforrás: Tech.hu/Motherboard.vice.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.