Főoldal » Jótékony színházjegyek a Down Világnapon!

Jótékony színházjegyek a Down Világnapon!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Mikor kapcsolódtál ki utoljára úgy, hogy közben másokkal jót tettél? Most pénteken, a Down Világnapon pontosan erre lesz lehetőséged: a Ma este Színház! oldalán vásárolt minden egyes jeggyel az értelmi sérült színészekből álló Baltazár Színházat támogatod.


Minden évben március 21-én tartják a Down-szindróma Világnapját, amely fontos esemény az értelmi sérült színészekből álló Baltazár Színház számára. A társulat az elmúlt több mint 15 évben fantasztikus munkát végzett mind a színpadon, mind a sérült emberek társadalmi megítélésének javításában.


Most pénteken minden színházkedvelőnek lehetősége nyílik támogatni az alapítvány munkáját, és ehhez mindössze egyetlen dolgot kell tenni: színházba menni! A last minute, félárú színházjegyeket árusító Ma este Színház! ugyanis teljes pénteki bevételét felajánlotta a Baltazár Színház számára, így azok is tehetnek valamit a jó ügy érdekében, akik egyébként nem engedhetnék meg maguknak a jótékonykodást.

Az előadások március 21-én pénteken 00:01-től érhetők el a Ma este Színház! oldalán, a jegyek pár kattintással online megvásárolhatók.

A Ma este Színház! fiatal startupként bár nem rendelkezik hatalmas anyagi erőforrással, mindent megtesz, hogy támogassa az arra érdemes non-profit kezdeményezéseket. A Baltazár Színház különösen közel áll a szívükhöz, hisz az alapítvány a színművészet erejével segít.


A Baltazár Színházról


A Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll. A társulatot működtető alapítvány úttörő feladatot lát el azzal, hogy a fogyatékosságot háttérbe szorító és a művészi sorsot előtérbe helyező látásmóddal rendelkezik. Megteremti, hogy sérült emberek a tehetségükből éljenek meg. Működésének alapja, hogy előadásai társadalmilag ne kirekesztve készüljenek és kerüljenek bemutatásra. Az előadásokat ne “ahhoz képest” ítéljék meg, hanem önmagukért.


A színház óriási szerepet játszik a fogyatékosok “másságának” elfogadtatásában, út az értelmi sérült emberek számára az össztársadalomba való integrálódáshoz. Az emberekre az érzelmeken – a művészeten – keresztül lehet leginkább hatni.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.