Főoldal » Karácsonyi élmények a Müpával

Karácsonyi élmények a Müpával

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Látványos újcirkuszi előadások, gyermekműsorok és könnyűzenei koncertek a Müpa Sátorban, karácsonyi dallamokat megszólaltató hatalmas, interaktív zenedoboz, azaz a Müpa Hangjáték ünnepi különkiadása, egy 400 négyzetméteres, valódi jégpálya és a Hello Wood világító design-karácsonyfája – a Müpa idén is különleges programokkal és meglepetésekkel készül az ünnepekre. A Müpa Kultúr Kültér december 4-től várja a kíváncsi látogatókat!

Újra felépül a Müpa melletti parkolóban a Müpa Sátor, ahol gyermekműsorok, könnyűzenei koncertek és látványos újcirkuszi előadások fogadják az ide érkezőket. Itt lesz a belga cirkuszi duó, az Okidok, amely akrobatikus elemekkel tarkított, Slips InsideKifordított alsónadrág című darabját és a klasszikus bohóctréfákra épülő Ha Ha Ha című produkcióját mutatja be. A Recirquel igazi exkluzív válogatást ad négy egész estés darabjuk legjobb jeleneteiből Trükkök címmel, és egyik legsikeresebb előadásuk, a Párizs Éjjel is visszatér a bemutató helyszínére (a társulat harmadik egész estés produkciója 2014. október 3-án debütált a CAFe Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Müpa melletti sátorban). Hétvégente a kisebbeket gyermekprogramok várják: a fellépők között ott lesz a Kaláka, a Kolompos Együttes, Hajós András és a Modern Art Orchestra, valamint a MárkusZínház és a Hot Jazz Band is.

Persze nem tél a tél korcsolyázás és forralt bor nélkül. A Sátor mellett felállított 400 négyzetméteres jégpálya – amelyen egyszerre akár 80 fő is korcsolyázhat – december 4-től egészen január 6-ig várja a látogatókat. A Müpa Jégpályára a helyszíni jegypénztárban lehet karszalagot váltani, de a Müpa és a Müpa Sátor rendezvényeire illetve a Ludwig Múzeum kiállításaira szóló érvényes belépőjeggyel ingyenesen használható. A korcsolyázókat télies büfékínálat – Müpa-bögrés forralt bor, forró csoki és fűszeres almaital – is várja a helyszínen, a zenei aláfestést pedig a Müpa Rádió biztosítja.

December 4-étől 23-áig az Átriumban újra kipróbálható a nagy sikerű, díjnyertes Müpa Hangjátékot is – az óriási, interaktív zenedoboz repertoárja új, karácsonyi dallamokkal várja a kíváncsiakat.

És ha karácsony, nem maradhat ki a karácsonyfa sem, persze ebben is lesz némi csavar. A Hello Wood építészeti és design alkotócsoport 167 különböző méretű fadobozból épít egy 11 méter magas, 5 méter átmérőjű interaktív karácsonyfát a Müpa elé. A 20 négyzetméter alapterületű építményt 110 méter LED szalag világítja majd meg esténként, felvillantva a Müpában fellépő művészek és társulatok neveit, ráadásul az installációt belülről is meg lehet nézni, így kétség kívül a város egyik legizgalmasabb karácsonyfája lesz.

Az élményeket január 6-áig élvezhetik a Müpába látogatók.

Akik online szeretnének csatlakozni az ünnepi programokhoz, azoknak is tartogatunk meglepetést: december 5-től egészen az év végéig regisztráció nélkül lesznek visszanézhetőek a Müpás koncertek, többek közt a Karácsonyi Oratórium és a Diótörő előadások, illetve a Digitális Irodalom estjei is.

További információk: https://www.mupa.hu/programok/kultur-kulter

Müpa Hangjáték: https://www.youtube.com/watch?v=sx3VTaM5rr8

Okidok: Slips inside – Kifordított alsónadrág

2016. december 13-14. 19:00 — 20:15

Müpa Sátor

Közreműködők: Xavier Bouvier, Benoit Devos

Alkotók: Laurent Kaye, fények

OKIDOK, Louis Spagna, színpadra állította

További információk: https://www.mupa.hu/program/okidok-slips-inside-kiforditott-alsonadrag-2016-12-13_19-00-mupa-sator

Slips inside trailer: https://www.youtube.com/watch?v=77TZj91a4o8

Okidok: Ha ha ha

2016. december 15-16. 19:00 — 20:15

Müpa Sátor

Közreműködők: Xavier Bouvier, Benoit Devos

Alkotók: Laurent Kaye, fények

Lili Decooninck, jelmez

OKIDOK, Louis Spagna, színpadra állította

További információk: https://www.mupa.hu/program/okidok-ha-ha-ha-2016-12-15_19-00-mupa-sator

Slips inside trailer: https://www.youtube.com/watch?v=77TZj91a4o8

Recirquel Újcirkusz Társulat: Párizs Éjjel

2016. december 6-9., 25-31., 19:00 — 21:00

Müpa Sátor

Párizs Éjjel trailer: https://www.youtube.com/watch?v=V_gU2ppykos

Recirquel Újcirkusz Társulat: Trükkök

2016. december 9-11., 18. 11:00 — 12:00; 16:00-17:00

Müpa Sátor

Kaláka – Szabad-e bejönni ide betlehemmel?

2016. december 4. vasárnap 11:00 — 12:00

Müpa Sátor

További információk: https://www.mupa.hu/program/kalaka-szabad-e-bejonni-ide-betlehemmel-2016-12-04_11-00-mupa-sator

Kolompos együttes – Mikulásváró Kolompos mulatság

2016. december 4. vasárnap 13:30 — 15:00

Müpa Sátor

További információk: https://www.mupa.hu/program/kolompos-egyuttes-mikulasvaro-kolompos-mulatsag-2016-12-04_13-30-mupa-sator

Adventi Zenehajó

Hajós András és a Modern Art Orchestra jazzműsora gyerekeknek

2016. december 4. vasárnap 17:00 — 18:00

Müpa Sátor

További információk: https://www.mupa.hu/program/adventi-zenehajo-2016-12-04_17-00-mupa-sator

A Hot Jazz Band karácsonyi koncertje

2016. december 17. szombat 16:00 — 18:00

Müpa Sátor

További információk: https://www.mupa.hu/program/a-hot-jazz-band-karacsonyi-koncertje-2016-12-17_16-00-mupa-sator

MárkusZínház: Betlehemi történet

2016. december 17. szombat 11:00 — 12:00

Müpa Sátor

További információk: https://www.mupa.hu/program/markuszinhaz-betlehemi-tortenet-2016-12-17_11-00-mupa-sator

Müpa

A Müpa Magyarország egyik legismertebb kulturális márkája és egyik legmodernebb kulturális intézménye, mely egyedülálló módon fogja össze a különböző művészeti ágakat: helyet ad komoly- kortárs, könnyű-, jazz- és világzenének, operának, új cirkusznak, táncnak, irodalomnak, filmnek egyaránt. A Müpát 2005-ben azért hívták életre, hogy magas színvonalú, minőségi kulturális eseményeket nyújtson széles és igen változatos közönség számára különböző műfajokban. Az intézmény alapvető feladata – a hazai és európai művészeti hagyományok tiszteletben tartásával – az új irányok és irányzatok bemutatása és közérthetővé tétele, úgy az ínyenc, mint a szélesebb közönség számára is befogadható, magas szintű élmény megteremtése. A Müpa a hazai és nemzetközi élvonalba tartozó művészek előadásain túl új művek létrehozását kezdeményezi és támogatja. Kiemelt szerepet játszik a nemzetközi kulturális kapcsolatok ápolásában, a hazai kulturális célok megvalósításában, illetve a magyar előadóművészek nemzetközi megismertetésében. Tevékenysége nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a jövő nemzedékének fiataljai is egyre szélesebb körben váljanak tudatos kultúrafogyasztó felnőttekké. Mindezt inspiráló, párbeszédet generáló, kérdéseket felvető művészeti eseményekkel és szolgáltatásokkal, az élményre, kreativitásra és interakcióra építő újszerű programok bemutatásával teszi.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.