Főoldal » Kisfaludból élő adventi naptárt csinálnak a lakói

Kisfaludból élő adventi naptárt csinálnak a lakói

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Mire való egy ablak decemberben, ha nem arra, hogy adventi kalendáriumot csináljanak belőle? Egy maroknyi kisfaludi épp ezt találta ki és a többiek csatlakoztak hozzájuk. Ha igazán szívmelengető dolgot akarsz látni idén karácsonykor, mindenképpen sétálj egyet valamelyik este Kisfaludon.

December 1-jén kezdték az adventi kalendárium ablakainak nyitogatást Kisfaludon is – csak egy kicsit másképp. A helyiek ugyanis úgy döntöttek, hogy a hónap első napjától egészen december 23-ig minden nap egy másik ház ablakán tüntetik fel a klasszikus adventi kalendárium éppen aktuális számlálóját. Szenteste pedig az addigi összes szám az ablakokon egyszerre világít majd.

Mivel senki nem tudja – a szervezőkön kívül persze -, hogy mikor melyik ház ablakában tűnik fel a következő szám, ezért a helyiek is izgatottan sétálgatnak esténként a településen, hogy felfedezzék: ki és hogyan oldotta meg a sorban következő adventi kalendáriumi napot. Az ünnepig hátralévő időben mindenképpen ajánlott program egy jó kis téli esti séta a kedves kis településen, ahol a művelődési ház előtt egy meseszép fából és szalmából készült jászol, és egy hatalmas karácsonyfa is várja az érdeklődőket.

Élő adventi kalendárium

Visszaszámolás karácsonyig: Kisfaludon minden nap egy-egy ablakban feltűnik a szentestéig hátralevő napok száma.#fehervartv

Közzétette: Fehérvár TV – 2016. december 9.

forrás: www.fmc.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.