Főoldal » Lego Star Wars

Lego Star Wars

Lego Star Wars

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Lego Star Wars. Mi is ez az „új” őrület? A Lego Star Wars videojáték, kézzelfogható lego játék és videofilmek. Ezek a játékok az elkészült Star Wars filmek, animációs sorozatok és könyvek alapján készültek el.

 

Lego Star Wars játék

A Lego Star Wars játékok eredete a 90-es évek végére vezethető vissza, amikor a Csillagok háborúja témáját hivatalosan is engedélyezték legóként. Akkoriban kezdték az első három Star Wars epizód forgatását, amelyek remek alapot szolgáltattak a játékoknak.
Ezek a játékok a 2000-es évek közepén nagy népszerűségre tettek szert és az eladások száma az évtized végéig növekedett. A videojátékok személyi számítógépek és különböző videojátékra alkalmas készülékek számára alkalmas változatokban is elkészültek. Alapvetően a fiatal korosztályt célozták meg, de a játék hatása minden bizonnyal elérte a felnőtt nemzedéket is.

  A hagyományos, kézzelfogható Star Wars legójátékok 1999-től fogva évente újabb és újabb darabokkal jelentek meg. A videojátékok körében különösen a PlayStation 2 játékok körében ért el kimagasló eredményt. Az első változat 2005-ben jelent meg a LucasArts és az Eidos Interactive kiadásában. Abban az évben a Kidzworld.com által elnyerte az év játéka díjat.
2006-ban megjelent a Lego Star Wars 2. – Az eredeti trilógia, majd 2007 végefelé a Lego Star Wars: The Complete Saga. A 2010-es években pedig a Lego Star Wars 3. – A klónok háborúja következett. A hagyományos, építőkockaszerű legójátékok szintén nagy kedvencnek számítottak a gyermekek körében. Akit bővebben érdekel a téma (és jól tud angolul) belemerülhet a Simon Beecroft által írt LEGO Star Wars  The Visual Dictionary című könyvbe.

  Az első időszakban gyártott játékokkal szemben – a kedvező fogadtatás ellenére – néhány rajongó nehezményezte egyes járművek tervezését, valamint hiányoltak több egyedi játékfigurát. Később, a kritikákra hallgatva továbbfejlesztették ezeket, valamint számos más figurát is kiadtak. A következő változás akkor történt, amikor a figurák bőrszínét megváltoztatták, hogy az eredetei szereplők színére hasonlítson.

 

Lego Star Wars videók

Tv adókon (Cartoon Network, Disney Channel) és DVD-ken is több rövid (5, és 22 perces) Lego Star Wars video jelent meg, amelyeket magyarul is láthattunk és a Youtube –on is megtalálhatóak.

Lego Star Wars: Revenge of the Brick (2005)
L S W: The Quest for R2-D2 (2009)
L S W: Bombad Bounty (2010)
L S W: The Padawan Menace (Padavan bajkeverők) (2011)
L S W: The Empire Strikes Out (A Birodalom hazavág) (2012)
L S W: The Yoda Chronicles – The Phantom Clone (Yoda krónikák – A fantom klón) (2013)
The Yoda Chronicles – Menace of the Sith (Yoda történetei – A sith fenyegetés) (2013)
The Yoda Chronicles – Attack of the Jedi (Yoda krónikái – A jedi támadása) (2013)
L S W: The New Yoda Chronicles – Escape from the Jedi Temple (2014)
L S W: The New Yoda Chronicles – Race for the Holocrons (2014)

A Youtube –on több más video is megtalálható, mint például a Lego Star Wars – The Movie, amely a 6 mozifilm lego-animációs változata egyben.

Ajánlott oldal: Star Wars könyvek

Kapcsolódó cikk: Nyaralás a Star Wars galaxisban

Ha tetszett, lájkold, oszd meg és véleményezd!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.