Főoldal » Mán Tünde

Mán Tünde

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Már kiskorom óta vonzott a „művészeti világ”, talán a balkezességem is segített ebben. Imádtam festeni, rajzolni, alkotni valamit, mindig részt vettem rajzszakkörön is.

Általános, illetve középiskolában már a rajztanáraim felfigyeltek rám, és elküldték az alkotásaimat különböző rajzpályázatokra, ahol díjazták is a műveimet, én lepődtem meg a legjobban, de valóban jó érzés volt átvenni az okleveleket és a díjakat, a legelső nyereményem, egy olajpasztell-készlet volt, amit a mai napig megőriztem.

Választható érettségi tantárgyaim közül a rajzot választottam, ami nem is tűnt annyira egyszerűnek, amilyennek hinnénk. Rengeteg beállítást kellett rajzolni, legalább megtanultam a térben elhelyezni a tárgyakat, az embereket, a művészettörténeti alapokon kívül. A mai napig folyamatosan festek, ajándékba és néha megrendelésre is.

Festményeimen általában a következő témákat jelenítem meg: tájképek, élethelyzetek, épületek, elvont, absztrakt dolgok. Szentül hiszem, hogy az adott pillanat hevében kell festeni, talán impresszionista vagyok? Az aktuális lelkiállapot befolyásolja leginkább műveimet. Olajjal szeretek farostlemezre és vászonra festeni. Hosszú távú céljaim között szerepel egy művészeti központ létrehozása, ahol a különböző korú egyéneknek, különböző technikákat lehetne megtanítani eltérő modulokon keresztül. Rengeteg tehetséges ember van, csak meg kell találni és támogatni, biztatni kell őket, illetve fel kell kelteni a vágyat a művészetek iránt, mert valóban nagyon jó dolog alkotni, nyomot hagyni.

HR-szakemberként számtalan emberrel találkoztam, és megfigyeltem, hogy az alapvető szükségletek kielégítésén kívül az emberek az önmegvalósításra, az önkiteljesedésre törekszenek, és ekkor szoktam őket arra buzdítani, hogy ez iránti vágyukat nap mint nap gyakorolhatják, ha „kézműveskednek” valamit.

 

Jó munkát kívánok mindenkinek!

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.