Főoldal » Ne érd be konzervvel!

Ne érd be konzervvel!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Pannon Filharmonikusok ötletpályázata
A Pannon Filharmonikusok a 2016/2017-es évadban szünetelteti Segítség, komolyzene! című sorozatát, egy évadnyi időt szánva arra, hogy a 8-14 éves korosztály számára új családi programot fejlesszen. Célja, hogy a digitális korban élő gyerekeknek úgy mutassa meg a komolyzene gazdagságát, az élőzene-hallgatás fontosságát és közösségteremtő erejét, a családi szabadidő eltöltésének e formáját, ahogy az számukra a legnagyobb élményt nyújtja. A fejlesztő célú munkába szeretettel várunk minden érdeklődőt, akinek tudása, tapasztalata, javaslata van a fiatalok és a kamasz- gyermekeket nevelő családok megszólítására. A legjobb elképzeléseket egy ötletpályázat keretében díjazzuk!

Ne érd be konzervvel!

Ki pályázhat?
A pályázatra gyerekeket, fiatalokat csapatban, szülőket, nagyszülőket egyénileg vagy párban, pedagógusokat pedig egyénileg várunk. Pályázhat minden természetes
személy. A pedagógusok kategóriában kérjük feltüntetni a pedagógiai szakirányt, diákok esetében a tanulók korát.

A pályázatok benyújtásának határideje 2017. március 15.
A pályázati anyag formája: minimum 2000 karakteres word dokumentum
A pályázat benyújtásának módja: a pályázatokat word dokumentum formátumban a palyazat@pfz.hu e-mail címre várjuk.
A pályázati anyagokat elbíráló zsűri tagjai:
Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikus igazgatója
Fükéné Walter Mária, a Pannon Filharmonikusok Tehetségtámogató és edukációs programjának pedagógiai szakértője
Vass András, a Pannon Filharmonikusok állandó karmestere, zeneigazgatói asszisztense

I. kategória: Ezt élvezném! címmel

Diákok 2-4 fős csapatokban 3 korcsoportban (8-12 év; 13-15 év; 16-18 év)
A pályázat témája: Mit szeretek és mit nem egy komolyzenei koncerten? Mitől lehetne számomra élvezetesebb, izgalmasabb? Ötletek, példák, korábbi koncertek véleményezése, átélt rendezvényeken gyűjtött élmények beszámolói, „pozitív példa”: milyen komolyzenei gyerek/ifjúsági koncerten jártam, ami tetszett, és miért.

Mit élveznék egy nekem szóló komolyzenei koncerten, rendezvényen?
A legrészletgazdagabb pályázati anyag beküldői és 1 fő kísérőjük 1-1 belépőjegyet kapnak az ausztriai StMargarethen kőbányájában megrendezésre kerülő 2017-es gyerekelőadásra, részt vehetnek egy exkluzív házbejáráson a Kodály Központban a zenekari ároktól a technikai karzatig, részt vehetnek a zenekar egyik próbáján, és szüleikkel együtt meghívást kapnak a Pannon Filharmonikusok muzsikusaival közösen tartott zártkörű „hangszersimogatóra”, ahol megnézhetik és ki is próbálhatják a különböző hangszereket. A második és harmadik helyezett csapat tagjai részt vehetnek egy exkluzív házbejáráson a Kodály Központban a
zenekari ároktól a technikai karzatig, részt vehetnek a zenekar egyik próbáján, és szüleikkel együtt meghívást kapnak a Pannon Filharmonikusok muzsikusaival közösen tartott zártkörű „hangszersimogatóra”, ahol megnézhetik és ki is próbálhatják a különböző hangszereket.

II. kategória: Ide elvinném! címmel

Szülők és nagyszülők egyénileg vagy párban
A pályázat témája: Mit várok egy gyerek és ifjúsági programtól? Mikor veszek szívesen jegyet, és mikor távozom elégedetten? Mit jelent számomra a „családi” program? Mennyire legyek szülőként, nagyszülőként bevonva a programba? Ötletek, példák, korábbi koncertek véleményezése, átélt rendezvényeken gyűjtött élmények beszámolói, „pozitív példa”: milyen komolyzenei gyerek/ifjúsági koncerten jártam, ami tetszett a gyerekemnek/unokámnak és nekem is. Miért?
Milyen koncertre, rendezvényre vinném el szívesen a gyerekemet, unokámat?
A legteljesebb pályázati anyag beküldője 50.000 forint értékben ajándékjegyet kap a Pannon Filharmonikusok hangversenyeire (Müpa/Kodály Központ),
valamint meghívást kap a zenekar edukációs munkacsoportjának egy megbeszélésére. A kategória második és harmadik helyezettje 15.000 forint értékben kap ajándékjegyet a Pannon Filharmonikusok hangversenyeire (Müpa/Kodály Központ).

III. kategória: Ezt díjaznám! címmel

Pedagógusok egyénileg
A pályázat témája: Hogyan kapcsolódhat egy gyerekprogram a saját pedagógiai munkámhoz? Miben segítenek a kulturális programokon megélt élmények a munkám során. Ötletek, példák, előzetes élmények beszámolói, jó példa, rossz példa: milyen komolyzenei gyerek/ifjúsági koncerten jártam ami tetszett, és miért, és milyen olyan tapasztalatom volt, ami kifejezetten rossz példának tartok a gyermekek komolyzenei érdeklődésének felkeltésére.

Milyen komolyzenei koncertnek, rendezvénynek örülnék, amire szívesen elvinném a tanítványaimat?
A legteljesebb pályázati anyagot beküldők 50.000 forint értékben kap ajándékjegyet a Pannon Filharmonikusok hangversenyeire (Müpa/Kodály Központ), valamint meghívást kap a zenekar edukációs munkacsoportjának egy megbeszélésére. A kategória második és harmadik helyezettje 15.000 forint értékben kap ajándékjegyet a Pannon Filharmonikusok hangversenyeire (Müpa/Kodály Központ).

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.