Főoldal » Nyaralás a Star Wars galaxisban

Nyaralás a Star Wars galaxisban

Nyaralás a Star Wars galaxisban

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Star Wars galaxis.
Reggeli: Felkelés és egy bantha krémmel ízesített caf megivása. Mellé Kashyyyk búzából készült kenyér.
Reggeli után egy gyors kör Han Solóval, aki a Millenium Falconnal áthasít velünk egy aszteroidaövön, miközben Csubakka megtanít a vuki nyelv kiejtésének szépségeire.
Utána villámcsevegés Landóval, aki megmutatja legújabb szabakk trükkjeit.
Délelőtt Palpatine császár meglátogatása, aki bemutatja a Birodalom demokráciáját és szociális rendszerét, valamint az idegen fajokkal szembeni toleranciáját.
Ebéd: Főtt nerfhús, mellé Xizor saláta, majd toroköblítés nabooi virágborral.
Ebéd után csendes szunyóka az Endor erdeiben, amelyet minduntalan csintalan ewokok zavarnak meg.
Délután a tatuini sarlacc meglátogatása, Jabba emlékének tiszteletére egy pofa alderaani sör lehajtása.
Majd a hőségben egy Cereai Tölcsér elfogyasztása.
Délután vad száguldás a Coruscant felhőkarcolói közt. Kifáradva és kimelegedve elugrunk a Hoth -ra, ahol két perc múltán a lefagyás veszélyével szembenézve visszaugrunk a hajóba. El szeretnénk menni, de váratlanul birodalmi lépegetők jelennek meg, amelyek visszatérő lázadóknak hivén bennünket, azonnal ránk támadnak.
Gyors menekvés, útba ejtjük a Dagobah -ot, ahol egy nyugodt relaxációs óra következik Yoda mester társaságában.
Vacsora: Sült bantha borda, Calamari tengeri salátával kiegészítve, mellé egy jó erős koréliai whiskyt is elfogyasztunk.
Utána ugrás a közeli diszkóba, ahol ugráló hologramok között twilek táncoslányok lejtik a ritmust.

A következő napokat villámutazásokkal töltjük. Elugrunk a Kesselre egy kis fűszerért, majd meglátogatjuk a Kamino bolygót, ahol az új szuper klónokat fejlesztik ki, amelyben a Sith-ek uralkodó génjeit, a Jedi -k önkontroll génjeivel, és a legkiválóbb Coruscant -i diplomaták kommunikációs génjeivel ötvözik.

Ellátogatunk a Mandalore -ra is, ahol az ősi harcos nép hagyományait mutatja be nekünk Boba Fett, aki éppen két fejvadászat között pihent meg ősei bolygóján. A jövőre gondolván elmegyünk a Muunilist -re és több millió kreditet helyezünk el az Intergalaktikus Bank Klán egyik intézményében.

Folytatjuk az utazást egészen az ismeretlen vidék határáig, ahol megrendülten tekintjük meg a Kirajzás maradványait. Találkozunk a zseniális stratéga Thrawn népével, a chiss -ekkel. Körbeutazva a magot, ellátogatunk a Rakata Prime -ra, amelyet Lehon -nak is neveztek, de a valaha a galaxist uraló rakatáknak már nyoma veszett. A távolban hirtelen feltűnnek a másik galaxisból érkező Yuuzhan Vong -ok, és az ő természetüket ismerve hanyatt-homlok menekülünk visszafelé.

Elutazunk a Ruusan -ra is, ahol a Sith -ek és a Jedik utolsó ütközetei zajlottak, ezer évvel a Yavin -i csata előtt. Megborzongva állunk a helyszínen, ahogy arra gondolunk, ezt a földet tapodta valaha Darth Bane, Hoth mester, Kaan nagyúr és a többi legendás alak…

Ettől felindulva elutazunk a valamikori Sith űrbe is és megnézzük a Korriban -t a Ziost -ot és a Dromund Kaast. Utóbbi borongós bolygón szinte várom, hogy érezzem a hatalmas Vitiate császár erejét, aki több, mint ezer éven át uralta a Sith -eket. Tudat alatt Revan -ra is számítok, de semmi… Ez már a múlt. Visszatérve a Coruscantra látjuk az Új Köztársaság megalakulását, Leia hercegnő személyesen mutatja be az új politikai gépezetet. Luke is felbukkan és felajánlja, hogy bemutatja az új fénykard pöckölő technikáját. Utána holofilmeket vetítenek nekünk és lélegzetvisszafojtva nézzük ahogy a Sith-ek Darth Malgus vezetésével lerohanták a Jedi Templomot, Yavin előtt 3653-ban.

Egyszer csak betoppan Ackbar admirális, és beavat bennünket annak rejtelmeibe, hogyan énekel a Mon Calamari óceánjaiban, a víz alatt. Hogy teljes legyen a kör, Wedge Antilles is megjelenik és elvisz bennünket egy szédítő X szárnyú repülésre.
Egyszer csak mindenki meglepetésére feldereng Obi-wan Kenobi szellemalakja, és felkiált:
– Állj! Itt a nyaralás vége.

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.