Főoldal » Öreg jármű, nem vén jármű

Öreg jármű, nem vén jármű

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Lelkes fiatalok, néhány öreg jármű, mindez sablonoktól mentes keretben. A srácok kisfilmjeikkel váltak népszerűvé, mára pedig több mint 6000 követőjük van Facebookon. Hogy mi a titkuk? Nem az átlagos szempontok szerint mutatják be a gépeket, hanem humoros, sajátos történetekbe ágyazva azokat.

honalpotokra látogatókat “az oldal felújítás alatt” felirat fogadja, a Facebookon pedig láthatjuk az új, kibővült csapatot. Mesélnétek arról, hogy kik az új tagok?

Igazából nincsenek teljesen új arcaink, csak eddig nem mindenkit láthatott a nagyérdemű. Többen gyártói oldalon tevékenykednek egy egy film elkészítésekor és ezért nem láthatóak amúgy a filmjeinkben. 3-4 embert leszámítva a csapat folyamatosan változik attól függően ki ér rá éppen az adott filmet leforgatni.

Milyen irányba szeretnétek terjeszkedni? Vannak esetleg új terveitek, ötleteitek?

Most mindenképpen a honlapot szeretnénk megnyomni végre, ami egy helyen prezentálja, hogy mit is csinálunk 2010 óta az autós blogolásban. Ide nem csak a filmjeink kerülnek majd, hanem a körülöttünk lévő autós világ közvetítése metál nézőpontból. Fotók, cikkek, beszámolók, stb.

Több öreg, veterán autókkal foglalkozó blog, illetve újság van jelen napjainkban, ti miben vagytok mások?

Nehéz ezt magunkról megfogalmazni, de talán abban, hogy ezekről a régi autókról ilyen intenzitással senki sem készít itthon, de a nagyvilágban sem filmeket.

Autós kisfilmjeitekkel váltatok népszerűvé, terveztek új videót a közeljövőben?

Van egy nagy projektünk amit tavaly forgattunk le egy VOLVO 360 GL-el. Ez egészen nagyra sikeredett, meg is haladta a technikai képességeinket az anyag feldolgozásához. Közel 1000 gigát forgattunk hozzá. Ez annak is köszönhető, hogy nagyfelbontású RED kamerával lettek egyes jelenetek forgatva.
Ezzel a filmmel reményeink szerint tavasszal végre elkészülünk. A vágás hamarosan kész, így jöhet majd a hang utómunka, fényelés, feliratok, stb. Azt tervezzük, hogy ez megint nagyvásznon, moziban mutatjuk be majd először.

Abban a szerencsés helyzetben voltatok, hogy interjút készíthettetek az Autókereskedők című műsorból ismert Mike-kal és Eddel. Hogyan sikerült felvenni velük a kapcsolatot?

Igen. Ez egy hatalmas megtiszteltetés volt számunkra. Magyarországon csak nekünk adtak interjút. A Discovery Channel marketing osztályáról kerestek meg minket, hogy van ez a lehetőség. Azonnal igent mondtunk.

A Turbometal blog mellett mivel foglalkoztok a civil életben?

A csapat vizuális motorjai a való életben is filmezéssel foglalkoznak, három fő. A többiek a legkülönfélébb dolgokkal foglalkoznak. Van akinek van egy kis pizzázója, van aki IT szakember, van aki ételfutár, életművész, stb. Egy dologban mind megegyezünk; szabadidőnk a Turbometal.

Tavaly megrendeztétek a Mopedmetál, rendszám nélküli motorok találkozóját. A kissé korai jóidő több kétkeréken közlekedőt a szabadba csábított. Tervezitek, hogy idén is megrendezitek az eseményt?

Természetesen. Nagyon jól sikerült a tavalyi. Rengetegen eljöttek. Mindenképpen megismételjük kora nyáron.

A hétköznapokban is előnyben részesítitek az öreg klasszikusokat? Milyen járműveket nyúztok?

Abszolút, de nem mindenki hajtja is őket. Nagyjából mindenkinek van egy öreg szerelem autója és egy modernebb de teljesen átlagos autója a hétköznapokra. 

A videókban látható járműveket bérlitek, esetleg sajátok?

Eddig sosem kellett fizetnünk egyik autóért sem. Mindegyiket felajánlották az adott filmre. Rengeteg emailt kapunk a tulajoktól hogy forgassunk az ő autójáról is. De természetesen mindig olyan filmre jön az ötlet amire keresnünk kell autót és nincs kéznél belőle.

Nemrégiben megtettetek egy elég komoly utat Norvégiába. Mesélnétek az útról, illetve az ott átélt élményekről?

Ez egy igazi kamikaze akció volt. Az egyik Turbometal alapító barátunk kiköltözött családjával oda, egy BMW márkaszervízben dolgozik. Kapott egy hét szabit egy luxusvillában a munkahelyétől. Akkor még nem volt vele a családja és nem akart egyedül menni. Szólt, hogy menjünk ki hozzá. Mi meg mint akik csak Balatonra utaznak beültünk a kocsiba és elindultunk Norvégiába. Az út olyan hosszú volt kocsival hogy ha ezt előre tudjuk akkor el sem indulunk. Harminchat órát ültünk a kocsiban mire odaértünk. Szerencsére semmilyen műszaki hiba nem volt a fiat multiplával amivel kimentünk. Az egyik legjobb kaland volt az utóbbi időben. Nézzétek meg a videót.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.