Főoldal » 4 lépés értéked megtöbbszörözéséhez

4 lépés értéked megtöbbszörözéséhez

4 lépés értéked megtöbbszörözéséhez

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Értéked megtöbbszörözése nem más, mint önnön lényed kisugárzásának és hatásfokának megnövelése. Ez egy belső folyamat, amely a külvilágban tükröződik. Csak Te vagy képes rá, mert senki sem adhat értéket mesterségesen ahhoz, ami természetesen nincs jelen.

 

1.Üzenet

Meg tudnád nekem fogalmazni egy mondatban, mi a te életednek az üzenete? Ha megkérdeznél egy csomó embert, a legtöbbjük nem értené a kérdést, más részük gondolkodna, megint mások pedig általánosságokat mondanának.
Pedig nincsen olyan ember a Földön, aki ne hordozna magában valamilyen üzenetet, amit senki más nem tud átadni az embereknek. Az üzenet megnyilvánulhat alkotásokban, cselekvésekben, kapcsolatokban, a saját testben, és magában az életmódban, vagy az egyéniségben is. Vannak emberek, akik tudattalanul hordoznak ilyen üzenetet, talán fogalmuk sincs róla, vagy meg sem tudnák magyarázni, mégis egész lényük sugározza azt a bizonyos valamit.
Mi az, amit szívesen csinálsz, akkor is, ha semmit sem kapsz érte, de túlmutat önmagadon? Mi az amit adni szeretnél másoknak? Mi az, amit feltétlen közölni akarsz? Mi az, ami minden körülmények között tartja a lángot benned?
Ha az üzeneted, amelyet tudatosítasz magadban, pozitív és erős érzelmeket kelt benned, nincs más dolgod, mint bármilyen helyzetben erre fókuszálnod. Ez magnetikus erőként hat a körülötted levő dolgokra és eseményekre. Nincsen ebben semmi misztikum. Ez a színtiszta gyakorlat. A realitás.

 

2. Kapcsolataid

Hány embert ismersz, aki rendszerezi, vagy leltározza a kapcsolatait? Márpedig tudnod kell, kik azok az emberek, akiket fontosnak tartasz életedben, és nekik prioritást kell élvezniük. De az igazi kapcsolatok nem rekednek meg a családon, vagy közeli ismerősök körén. Sokszor a legnagyszerűbb kapcsolatok teljesen váratlan helyről érkeznek. Nincs más dolgod, mint ezeket a kapcsolatokat rendszeresen ápolni, építeni, és sosem elfelejteni.
A jó kapcsolat többszörös tőke. Érzelmileg, pénzügyileg és tudásban is sokat jelenthet. A kapcsolatok építése és magas szinten tartása gyakorlottságot igényelhet, de ez könnyen megtanulható, ha jó a szándék és a megismerés iránti igény nagyobb, mint az önmegmutatás igénye.

 

3. Eszközeid használata

Melyek az eszközeid? Bármi, amit használsz életed során. A fizikai eszközökön kívül a lehetőségeid, emberi kapcsolataid és felhalmozott tudásod is eszköz lehet. Bámulatosan sok eszköz áll rendelkezésedre. Sajnos a többség ezt észre sem veszi, mert másokra figyelve megtanulták, hogy a korlátokra fókuszáljanak. Pedig attól, hogy a híreket bámulja, hallgatja, még senkinek sem lett jobb az élete. Félni, aggodalmaskodni, problémákat keresni, arra jó.
Az internet egy nagyszerű eszköz, de mit csinál a többség? Elolvasgatja a katasztrófa és rémhíreket, botrányokat és más haszontalan dolgokat, majd belép a Facebookra és mindenféle terv nélkül ezt-azt megoszt. Megint mások játékra használják. De szerencsére vannak, akik értelmesen használják ezt az eszközt és valódi értéket közvetítenek. Ha értékes vagy, mutasd meg!
Ez ugyanúgy vonatkozik az időre, a helyre, s minden másra. Hogyan töltöd be a rendelkezésedre álló teret? Rendezetten, vagy pazarlóan, széjjelszórva? Értékesnek tartod a saját idődet? Megtiszteled magad azzal, hogy hasznosan töltsd?
Azáltal, hogy megtanulod az eszközeid hatékonyan felhasználni, és arra, hogy üzeneted közvetítse, máris egy komoly értéktöbbszöröző hatása lesz.

 

4. Mást tenni, másképpen cselekedni

Az előzőekből már tudhatod, ha a tömeget követed, nem leszel más csak egy a sok közül. Mi ezzel a baj? Semmi! Ha e pillanatban teljesen harmóniában vagy, mindennel elégedett, nem szükséges bármit is tenned. De ha hiányérzeted van, jobban jársz, ha valamit lépsz.
Nem attól növekszik az értéked, ha kirívóan, botrányosan cselekedsz, vagy szembetűnően eltérsz a normálistól. Csak annyit kell tenned, hogy ne a tömeget kövesd. Hova visz a tömeg? Sehova. A tömegnek nincs célja. Célja az egyes embereknek van. Ha mindenképpen követni, vagy utánozni akarsz másokat, vedd azokat, akik azt az utat járják amely a legközelebb áll hozzád, és megvalósították azt, amire vágysz.

Miért és mit olvasol hírességekről, vagy kimagasló emberekről? Azért, hogy kielégítsd a kíváncsiságodat, vagy azért, hogy tanuljál tőlük? Figyeld meg, hogy a média igyekszik ezen emberek magánügyeivel megtölteni az eszközeit, mert egy csomó embert ez izgat. Sajnos ez az óvodás viselkedés sok-sok pénzt hoz, mert sok ember nem képes túllépni az egóján. Miért foglalkozik ehhez képest olyan keveset a média a kimagasló emberek tanulságaival, példájával, üzenetével? Mert csak kevesen érettek rá.
Vállald az egyéniséged, és tudd, ha másoknak nem tetszik, az az ő gondjuk, Te akkor cselekszel helyesen, ha önmagad vagy. Persze, mint fentebb említettük, ez nem szélsőséget jelent, csak annyit, hogy nem a „horda”, hanem az egyéniségek útját követed.

Ha még többet szeretnél elérni, olvasd el ezt is:

10 tipp egyéniséged menedzseléséhez

 

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.