Főoldal » 5 lépés, és életed maga lesz a csoda

5 lépés, és életed maga lesz a csoda

5 lépés, és életed maga lesz a csoda

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Élet csoda. A világ és az élet, alapvetően egyszerű. Bármennyire is sokrétű, lebontható az alapelemeire. Az életed is egyszerű és nagyszerű. Bonyolulttá akkor válik, ha elfordítod a figyelmed az egyetlen dologtól, ami számodra fontos, s mindenhova figyelsz, ahova nem kellene.

Az emberek zöme a régi programozottság bűvkörében él, és annyira megszokta, hogy „a dolgok nehezen elérhetőek”, „az érvényesülésért küzdeni kell”, nem is veszi észre, ez „paranccsá” válik. Ez onnan ered, hogy valakik ezt mondták, leírták, másoktól visszahallották, s mivel erre figyeltek, egyre inkább ezt tapasztalták.

Fordítsuk meg a dolgot! Azt mondom, a dolgok könnyen elérhetőek, nem küzdeni kell, hanem tervszerűen élni és következetesen cselekedni. Milyen érzéseket vált ki belőled a mondat első része? Legtöbbször bekapcsol a régi program: ez nem lehet, a dolgokért küzdeni kell, harcolni, erőfeszítéseket tenni, hogy elérjük és kiérdemeljük.

Ez nem más, mint egy régi, ósdi program. Ha ez tényleg így működne, hogyan lehetséges, hogy sokan szinte álomszerű életet élnek, sikeresek, gazdagok és boldogok, pedig csak azt teszik, amit szeretnek? Az a helyzet, hogy a mindenség azt adja vissza, ami benned van.

Ha Te úgy gondolod, keményen meg kell küzdened a sikerért, az bizony úgy is lesz. De akkor hogyan, talán ölbe tett kézzel várjuk, és csak úgy a miénk lehet? Ez a másik véglet, a csodavárók álláspontja. Ha minden varázsütésre menne, rendkívül unalmas lenne az élet és nem is tudnánk fejlődni. De mi a kulcsa annak, hogy ha nem is azonnal, de könnyen, és tervszerűen valósíthassuk meg álmainkat?

1.Lépés – ha örömöt okoz, épít

Napjaid hány százalékát töltöd olyan elfoglaltsággal, amely örömet okoz? Milyen módot látsz arra, hogy ezt megnöveld? Milyen ötleted van arra, hogy a kötelezettségnek tartott tevékenységeket is örömmel tedd?

Talán meglepődsz, hogy mindjárt „megdolgoztatlak”, ahelyett, hogy kész megoldásokat adnék, de hidd el, megéri. Mert ha ezekre válaszokat adsz – és csak Te tudod a jó válaszokat számodra – akkor nagymértékben növekszik az életed színvonala.

Azok a tevékenységek, amelyek örömet okoznak számodra, olyan erőket szabadítanak fel benned, amelyek segítségével minden más tevékenységben is energikusabb, erősebb leszel. Felejtsd el azt a régi hiedelmet, hogy valamit muszáj megtenned, vagy élvezed. A kettő működhet együtt. Átalakíthatod úgy a teendőidet, hogy könnyen, szívesen tedd, és az örömmel végzett tevékenységeidből is lehet számos hasznod.

Hogy pontosan hogyan használd fel az örömmel végzett tevékenységeidből eredő energiát, ahhoz érdemes elolvasnod ezt a cikket: Szívenergia

2.Lépés – gondolatok, fogalmak, szavak és kifejezések

Milyen szavakkal jellemeznéd az életedet? Milyen kifejezéseket és szófordulatokat használsz a legtöbbször, ha másokkal kommunikálsz? Melyek a kedvenc mondásaid?

Már számos kísérlet és tanulmány készült a világon, amely a sikeres és boldog, valamint a sikertelen és boldogtalan emberek tulajdonságait vette megfigyelés alá. Az egyik, ami mindig előkerül, hogy milyen gondolatok keringenek ezeknek az embereknek a fejében legtöbbször, és hogyan fejezik ki magukat. Mint bizonyára rájöttél, a sikeres, boldog emberek ezzel rezonáló gondolatokat, érzéseket és kifejezéseket alkalmaznak.

Lehet, azt gondolod – mint sok kétkedő – attól, hogy más gondolatokat és fogalmakat használsz, még nem változik meg az életed. Csakhogy ez olyan, mint amikor beindítasz egy járművet. Mennyivel nagyobb a valószínűsége, hogy eljutsz valahova, ha bekapcsoltad (beindítottad), mintha csak hagyod állni?

Ajánlom ezt az írást: Teremtés a szavakkal

 

3.Lépés – ismétlődő cselekvések

A sikert meg lehet többszörözni. Talán kicsit furcsán hangzik, de a boldogságot is. Ez azt jelenti, hogy időben. Nincs olyan ember a földön, akinek ne lennének naponta ismétlődő cselekvései, tevékenységei. Ezek pedig óriási mértékben meghatározzák életünket.

A sokszor ismétlődő cselekvéseid mennyire automatikusak, ösztönösek és mennyire tudatosak? Hogyan tudnád ezeket felhasználni az érdekedben? Tudtad, hogy az egészen jelentéktelen cselekvések is nagy hasznot hozhatnak számodra?

Az emberek zöme automatán éli végig az életét, és eszébe sem jut, hogy mindennapi tevékenységei nem csupán szükségszerűségek, de számos előnnyel kecsegtethetnek. Hogyan használhatod ezt ki? Úgy, hogy tudatossá teszed ezeket és utánajársz, milyen előnyöket kovácsolhatsz belőlük.

Ennek egyik leghatásosabb módja a tudatosan kialakított szokások, és az általuk szerzett erő és haszon. Ezeket úgy a legjobb kialakítani, hogy egyszerűek, könnyűek legyenek, s akár örömet szerezzenek. Itt olvashatsz gyakorlati példákat: A 10 legjobb szokás

4.Lépés – az olvasás öröm+haszon

Manapság az emberek nagyon passzívvá váltak a tekintetben, ahogyan engedik magukba áramolni az információt. Csak leülnek a tévé elé, ahonnan mindenféle információáradat zúdul rájuk. Ez sajnos a legtöbb esetben negatív, és nem hasznos. De ha olvasol – legyen az akár papír alapú könyv, akár e-book, akár az internet, akkor Te választod meg, mi legyen az.

Az olvasás általában két célt szolgál, hogy szórakoztasson, vagy informálódj, tanulj. De lehetséges a kettőt ötvözni, sőt a legjobb művek egyszerre szórakoztatnak és tanítanak. Egy regény lehet hatalmas motiváló hatással az életedre, és szakanyagot is lehet élvezetes formában tálalni. Van néhány könyv, amely alap tudást hordoz a sikeres, boldog élethez, ezeket tekintheted meg itt: A 10 legjobb gondolkodásmód könyv

5.Lépés – cselekvésmód

Az ötödik nem más, mint annak folyamata, ahogyan az elképzeléseidet realizálod, vagyis éled az életed. Két módon lehet élni: mások által vezettetve és őket kiszolgálva, vagy céltudatosan, következetesen, terv szerint eljárva. Mivel az első változat a kényelmesebb, a legtöbben ezt választják, még akkor is, ha ezáltal elveszítik szabadságuk nagy részét.

A cselekvésmód akkor jó, ha a céljaidat, a boldogulásodat szolgálja és örömet okoz. Ami a legfontosabb: Te határozd meg! Te vagy az, aki ismeri önmagát és tudja, mit akar. Ebből kiindulva építheted fel tevékenységeid részleteit. Hathatós segítség lehet ehhez: 7 lépés a sikeres élethez

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.