Főoldal » 75 millió Ft az informatika új irányainak oktatására

75 millió Ft az informatika új irányainak oktatására

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Új mérföldkőhöz érkezett tananyagainak fejlesztésében az Óbudai Egyetem Informatikai Kara, ahol a piaci igényeket naprakészen követő oktatás folyik. A hallgatók tanulmányaik során rendszeresen bekapcsolódnak nagynevű informatikai világcégek munkájába.

Az Óbudai Egyetem Informatikai Kara a Typotex Elektronikus kiadóval közösen, pályázat keretében két új, rendkívül modern, a piaci igényeket szem előtt tartó tantárgy modul tananyagát fejlesztette ki a Párhuzamos számítástechnika, valamint az IT szolgáltatásmenedzsment témában.

A pályázat 75 millió forintot biztosított a projekthez, amelyből 13 új tantárgyat hoztunk létre, -mondta el Dr. Sima Dezső egyetemi tanár, a projekt szakmai vezetője. A járulékosan elkészült mintegy 4000 szlájdnyi anyag rákerül a kar tankönyvtárára. Hamarosan mindenki számára elérhető lesz.

A kar célja, hogy a mérnök informatikus hallgatók korszerű gyakorlati és elméleti ismereteket szerezzenek, hogy így a munkaerő-piacon kiemelkedően előnyös versenyhelyzetbe kerülhessenek.
Ezt a célt szolgálja a kar Kompetencia Központjainak országosan is egyedülálló hálózata, melyet az informatika fejlődését meghatározó világcégekkel közösen hoztak létre.

  • Számítógépes hálózatok- Cisco European Network Academy
  • Rendszertechnika – Intel Rendszertechnikai Labor
  • Operációs rendszerek – Microsoft Kompetencia Központ
  • Mobil informatika – Nokia Kompetencia Közpon
  • Adatbázis-kezelés – Oracle Kompetencia Központ
  • Biztonságtechnika – Symantec Kompetencia Központ
  • Alkalmazás-menedzsment – HP Kompetencia Központ
  • Szolgáltatás-irányítás – IBM Kopetencia Központ
  • Vállalatirányítási rendszerek – SAP Kompetencia Központ

„A Kompetencia Központok hálózata egyedülálló abban a tekintetben is, hogy az ily módon hangsúlyosan követett kulcstechnológiák zömében lefedik az informatikai képzés legfontosabb aktuális területeit. A nálunk végzett hallgatók a második legkeresettebb kezdő szakemberek, őket csak a műszaki egyetem ifjú informatikusai előzik meg. Körülbelül 3000 jelentkező fiatalból 300 jut be a karra, 60 aki el is végzi azt. Őbelőlük viszont keresett, jó szakember válik”- emelte ki Dr. Broczkó Péter egyetemi docens.

forrás: moderniskola.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.