Főoldal » A fiatalság nem adott, hanem következmény

A fiatalság nem adott, hanem következmény

A fiatalság nem adott, hanem következmény

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

     Fiatalság, mint időkorlát. Ezt bírja az ember 20 évesen, azt 30, amazt 40, 50-re már csak …
Ahogy olvasom ezeket a humorosnak szánt szövegeket, még mosolyoghatnék is, csakhogy ezek komolyan gondolják. A programot átadják az idősebbek a fiataloknak, egyik ember a másiknak – nem csak szavakban, hanem példával is – és átmegy. Eszerint a program szerint az ember kb. 20 éves korában van a legjobb formában, aztán – ha vonallal akarnánk ezt ábrázolni – ez folyamatosan lefele süllyedne. Vagyis az ember felnő, aztán mindjárt elkezd öregedni és évről évre egyre több képességét veszti el.

 

Az öregedés vagy a fiatalság programját veszed át ?

Ezt a programot az emberek többsége átveszi a tömegtudat hatására, holott ez az egyik legnagyobb ostobaság. Azonban ha az „átlagos” embereknek ezt megmondjuk, egyszerűen nem hiszik el. A program, amit a tömegszuggesztió beléjük oltott, túl erős.
A valóság ennyi: Az embernek egy ponton el kell hagynia fizikai testét. Hogy mikor következik be az a pont és milyen állapotban lesz, az nincs előre meghatározva.

Az emberi test és a hozzá tartozó energiatest olyan tökéletesen lett megalkotva, hogy hihetetlen teljesítményekre és nagyon hosszú, fiatalos életre alkalmas, ha megfelelően használják. Az, hogy milyen sokáig és milyen állapotban leszel életed végéig, egyetlen dologtól függ, hogyan használod a rendelkezésedre álló energiát. Ez pedig két dolog függvénye: az életmód és a belső szuggesztió.

Az ember folyamatosan teremti a testét, és az eseményeket azáltal, amit mond magának. Ennek akkora ereje van, hogy egy életet megváltoztat. Ez határozza meg az életmódját is és ami a kettőt teljessé teszi, azok a gyakorlatok.

Már korán rájöttem arra, hogy a tömegtudat hamis, ezért arra számítottam, hosszú életem lesz. Körülnézve az embereken, azt kell hogy mondjam, a többségük eme tömegszuggesztió áldozata. Tudat alatt elvárják az öregedést, méghozzá elég korán. Ahogy az emberek kinéznek pl. harmincegynéhány évesen, körülbelül úgy kellene kinézni ötvenegynéhány évesen. Mert egy mondjuk negyvenegynéhány éves ember az én megközelítésem szerint nagyon fiatal.

 

Castaneda és a tensegrity

     Lassan két évtizede, hogy olvasom Carlos Castaneda könyveit. Castaneda antropológus hallgatóként került kapcsolatba egy Don Juan Matus nevű jaki indiánnal, aki meglátta az átlagostól eltérő energiatestét, és 13 éven át képezte őt. Castaneda erősen „tudományos” szemléletű, a fizikai érzékszerveknek hivő ember volt, aki ezalatt az idő alatt valósággal újjászületett.
Utolsó könyvében, a Mágikus gyakorlatok –ban a Tensegrity-nek nevezett gyakorlatsorozatot mutatja be, amelyet a Mexikó területén élő indián sámánok fejlesztettek ki évezredekkel ezelőtt. De lássuk az ő szavait:
„ Életem egyik legbosszantóbb felismerése volt a tény, hogy bár don Juan a nagyapám lehetett volna, testben és lélekben egyaránt fiatalabb volt nálam. Hozzá képest én merev, megcsontosodott, fontoskodó alak voltam. Szenilis kripli. Ő ellenben fürge, rugalmas és találékony. Röviden: Birtokolt valamit, amivel én, annak ellenére, hogy jóval fiatalabb voltam, nem birtokolhattam – az ifjúságot.
– Hogyan lehetséges az don Juan – kérdeztem -, hogy te fiatalabb vagy, mint én?
– Úgy, hogy úrrá lettem az elmémen – válaszolta. Nekem már nem mondja azt az elmém, hogy itt az ideje az öregségnek. Én nem tisztelem az olyan döntéseket, amelyek meghozatalában nem vettem részt.”
Castaneda elbeszélései szerint az idős indián minden szempontból fürgébb, ügyesebb és erősebb volt nála, és úgy tűnt, fáradhatatlan. Ezt egyrészt a gyakorlatoknak köszönhette, másrészt annak, hogy nem fogadta el a társadalmi korlátokat, hanem az ősi tudás szerint élt.

 

Összegzés

Mint fentebb említettem, fiatalságunk és képességeink annak függvénye, hogyan használjuk a rendelkezésünkre álló energiát. Ez az életmódunktól függ, az pedig a szellemi beállítottságunktól.
Szokásaid öregítenek, vagy fiatalítanak. Bármit ismételgetsz gondolatban, vagy szavakkal, testté lesz. A közönséges életmód szintén az öregedés felé visz. Ezalatt azt értem, ha életed nem egy magasabb elv köré épül, hanem kizárólag a fizikai igények és a környezet hatásaira. A „közönséges” fizikai munka – bár szükségszerű – a nem kiképzett mozdulatok miatt nem fiatalít, de az olyan gyakorlatsorok, mint amelyek a jógában, tai-chi-ben, taoista gyakorlatokban, nyugaton az euritmiában, vagy a már említett tensegrity-ben vannak, igen. Ezek alkalmasak arra, hogy az energiát a megfelelő módon áramoltassák a testben, miáltal a fizikai és szellemi teljesítőképesség messze az átlagos felett marad, egész életünkben.

Az sem mindegy mit eszünk-iszunk. Akik rendszeresen alkoholt fogyasztanak és/vagy dohányoznak, sokkal gyorsabban öregszenek és ez elsősorban a bőrükön vehető észre. Általánosságban véve a természetes táplálékok előnyösebbek, mint az agyonkezelt, mesterséges termékek. Ami az ivást illeti, állíts egymás mellé egy kólát és egy friss forrásvizet, amit éppen a természetből vettél. A kóla szó szerint rombol – bár átmenetileg talán kellemes érzésekkel tölt el – a forrásvíz ellenben feltölt energiával és felüdít.

Az is számít, hogy a tévé előtt ücsörögsz e, és hagyod ahogy a média felfalja elmédet, vagy kimész a természetbe és hagyod, hogy beléd áramoljon annak ereje és megfiatalítson. Persze mindennél fontosabb, hogy tudd: az öregedés, amit körülötted látsz, nem természetes, hanem a tudat alatt átvett program következménye.
S mint minden, a fejben kezdődik. Teljesen mindegy, hány éves vagy, a lényeg: energiatested ne terheld évekkel! Fiatalítsd évekkel!

Video arról, hogy 80 év felett is képes a test arra, amire 20 évesen.

Ha tetszett, lájkold, oszd meg és véleményezd!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.