Főoldal » A legelső lépés

A legelső lépés

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ez a blog Rólad szól. Bárki is vagy, ami a legjobban érdekel, az saját magad. Ugyanis bármit teszel, vagy bárkivel kerülsz kapcsolatba, azt „saját magadon keresztül” teszed. Ezért ahhoz, hogy működni tudjál a világban, tudnod kell működtetned önmagad.

Bizonyos fokig mindenki működtetni képes magát, de az, hogy mennyire, az határozza meg az egész élete színvonalát, minden területen.
Feltételezem, az előző mondatok után még kissé homályos az üzenet: miről is beszél ez az ember?
Világosan fogalmazok: Rólad van szó. Be akarlak mutatni magadnak.
Szinte már hallom is: -Azt sem tudod ki vagyok. Én nem olyan vagyok mint a többi ember.
Engem te nem ismerhetsz.
A következő a válaszom: Valóban nem vagy olyan mint a többi ember. És tényleg nem tudom személyként ki vagy. De ez teljesen mellékes. Azért mert tudom, hogy mi vagy, és hogyan működsz. És itt most ne gondolj semmiféle komoly pszichológiai, lélektani, vagy akár személyiségfejlesztési ismeretekre.

Ez mind szép és hasznos, azonban a dolog sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Jómagam rengeteg efféle tudásanyagot áttanulmányoztam, azonban rá kellett jönnöm, hogy – bár ez a tudás nem vész kárba – az alapvető dolgok amiket tudnod kell, hogy kielégítően, sőt nagyon kielégítően működj a világban, egyszerűek és nem kell magasfokú ismeretekre szert tenned hozzájuk.

Az ígértem, be foglak mutatni magadnak. Előtte felteszek néhány kérdést. Ha ezekre kapásból tudod a választ, már tisztában vagy alapvető jellemzőiddel. Ha nem, akkor ezen bizony dolgoznod kell, különben csak korlátozottan fogsz tudni működni.

– Mi az a dolog ami mindennél jobban mozgat e világon, ami miatt érdemes élned?
– Mi az, amit a lehető legjobban tudsz, amiben egyedülállóan jó vagy?
– Mely képességeid a legkiemelkedőbbek?
– Mit tartasz legfőbb értékednek?
– Mit tudsz nyújtani az „emberi közösség” számára?
(Az utolsó kérdésnél nem kell nagy dologra gondolni, mi az amit magadból adnál   a társadalomnak akár ellentételezés nélkül is?)

Lehet hogy könnyűek a kérdések, de az is lehet, hogy komoly fejtörést okoz a megválaszolásuk. Nekem az okozta a gondot, hogy sokminden érdekel és többminden motivál az átlagosnál jobban.
Nem véletlenül tettem ide ezeket a kérdéseket az első blogbejegyzésbe. Nem szeretném ha a semmibe veszne az az idő, amit ennek olvasásával töltesz. El is árulok mindjárt egy nagy titkot: Elolvashatsz bármennyi személyiségfejlesztéssel foglalkozó könyvet, egyetlen lépést sem haladsz előre, amíg saját magad felépítését és működését meg nem ismered!

És most figyelj:

Ha Te tudod, ki vagy, mit tudsz és mit akarsz, akkor a dolgok úgy alakulnak, hogy az irányításod szerint fog alakulni az életed. Ha még ezt sem tudod, azok  számát fogod gyarapítani, akik folytonosan alkalmazkodnak a körülményekhez.

Akik azt mondják, hogy elsősorban a körülmények határozzák meg sorsunkat, elhárítják a felelősséget, nem akarják a nyakukba venni annak terhét, hogy maguk döntsenek. És ha esetleg Te is azon a véleményen lennél, hogy elsősorban a körülmények határozzák meg életed, nem vitatkozom veled, mert:

Bármiről bármit gondolsz mindig igazad van.

Nézz körül környezetedben és kérdezgesd az emberek többségét. Szerinted hányan tudnának konkrétan és kapásból válaszolni az iménti kérdésekre? Nos, nem tudom, milyen környezetben élsz, a tapasztalatom az, hogy az „átlagemberek” többsége nem tud ezekre válaszolni. Tudod mekkora lehetőségek rejlenek ebben?
A mai világban általában az a vélemény , hogy nehéz boldogulni, előrejutni. Igen ez így van, ha olyan vagy mint mindenki, ha azt teszed, amit mindenki, és nem tudod miért vagy egyéniség, akkor nehéz, nagyon nehéz.
Azonban Te most ezt a szöveget olvasod és ez nem véletlen. És ezzel elérkeztünk az egyik legfontosabbhoz amit tudnod kell: Az átlagos emberek szeretik a véletlenre fogni a dolgokat. Ha Te irányítani akarod az életed ezt mindenképpen tudnod kell:
Semmi, de semmi sem véletlen!
Ennyi elég lesz mára, nem akarlak semmiféle felesleges ismerettel terhelni.Azt akarom, hogy kamatoztasd az itt olvasottakat magadon. Tehát válaszold meg az 5 kérdést!

Bátraknak – 10 lépés

Ha tetszett, lájkold, oszd meg és véleményezd!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.