Főoldal » A sanghaji tanárok a világ élvonalába tartoznak

A sanghaji tanárok a világ élvonalába tartoznak

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Peking, 2016. február 19., péntek (MTI) – A sanghaji középiskolai tanárok a világ legképzettebbjei közé tartoznak egy a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által a közelmúltban végzett kutatás szerint – számolt be róla a helyi média pénteken.
Az OECD felmérésében a kelet-kínai metropolisz 4 ezer tanára vett részt a város 199 középiskolájából. A tavalyi év folyamán lezajlott átfogó összehasonlító vizsgálat további 37 ország, illetve terület tanárai körében zajlott.
Megállapítása szerint a sanghaji tanárok 98,5 százaléka rendelkezik BA, vagy annál magasabb végzettséget igazoló diplomával, míg a globális átlag 92,7 százalék volt. A 23 milliós kínai város középiskolás tanárainak átlagéletkora 38 év, 5 évvel kevesebb, mint a teljes felmérésben szereplőké.
A sanghaji oktatók évente 63 napot töltenek tréningeken, vagy szakmai továbbképzésen, kétszer többet, mint külföldi kollégáik. Az itteni iskolák igazgatóiról pedig az derült ki, hogy összehasonlítva a külföldiekkel kevesebbet foglalkoznak az adminisztrációval és többet a tanítással.
A Shanghai Daily című napilap összeállításában utalnak rá, világszerte elismerést váltott ki, hogy az OECD PISA (Programme for International Student Assessment) felmérésében a sanghaji diákok 2009-ben és 2012-ben több tucat ország küldöttjei közül első helyezést értek el matematikában, tudományos ismeretekben és olvasásban.

Fotó: indiatimes.in

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.