Főoldal » A szakképzésről többet

A szakképzésről többet

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az alábbiakban összegyűjtött linkek aktuális és hasznos híreket, információkat tartalmaznak a hazai és uniós szakképzéssel kapcsolatban.

 

http://www.munka.hu/
Nemzeti Munkaügyi Hivatal keretein belül valósul meg a foglalkoztatáspolitikai, a munkavédelmi és a munkaügyi, valamint a szak-és felnőttképzési feladatok ellátása.

https://www.nive.hu/
Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési és Felnőttképzési Igazgatóság
Szakképzéssel, felnőttképzéssel kapcsolatos kérdéseire az Igazgatóság honlapján kaphat további tájékoztatást.

http://eletpalya.munka.hu/
A Nemzeti Pályaorientációs Portál a Nemzeti Munkaügyi Hivatal pályaorientációval foglalkozó oldala.

http://www.szakmavilag.hu/
A honlap tájékoztatást nyújt az összes szakképző iskolában tanulható szakmákról, a képzések tartalmáról és a végzést követő munkaerő-piaci kilátásokról.

http://www.mszt.iif.hu/
Magyar Szakképzési Társaság független szakmai-társadalmi egyesület, konferenciák és kiállítások szervezésével közvetíti a szakképzés aktuális információit.

http://www.mkik.hu/
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a magyar vállalkozói kör (a kis-és középvállalatok) gazdasági érdekképviseleti szerve

Felsőoktatási szakképzés

A felsőoktatási intézmények által folytatott felsőoktatási szakképzés az alapképzési szakokhoz hasonlóan érettségire épülő, kétéves képzési forma.

Az alapképzési szakkal ellentétben, a felsőoktatási szakképzés elvégzése után nem szerezhető felsőfokú végzettség, csak szakképzettség, melyet oklevél tanúsít. Ugyanakkor hallgatói jogviszonyt biztosít annak minden előnyével, így pl. utazási vagy kulturális kedvezmény is igénybe vehető.

A felsőoktatási szakképzések többsége állami ösztöndíjjal támogatott, így állami ösztöndíjjal két év alatt piacképes tudás és szakképzettség birtokába lehet jutni.

A felsőoktatási szakképzés nagy előnye, hogy elvégzése után több út is kínálkozik: a megszerzett képesítéssel be lehet lépni a munkaerőpiacra, illetve jelentkezni lehet alap- vagy osztatlan képzésekre. A felsőfokú szakképzésben teljesített tárgyak – a felsőoktatási intézmények döntése alapján – az alapképzés (osztatlan képzés) során 30–90 közötti kreditértékben beszámíthatók.

 

forrás: www.oktatas.hu

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.