Főoldal » ACB 132 avagy beszámolás egy online kísérletről

ACB 132 avagy beszámolás egy online kísérletről

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az érezd a ritmust tépd le a ragtapaszt című cikkem végén, tettem egy ígéretet. Mivel az ígéret úgy szép, be is tartom és beszámolok arról, hogy sikerült a módszer, amit ajánlottam. 

A rendszeres olvasók emlékezhetnek, hogy a megállást, nagy szünetet ajánlottam, félelemmentes kommunikációval körítve.  Mikor ezt írtam, igen nagy szükségem volt erre a módszerre.

Ugyanis egy vizsgámat átrakták, egy hétköznapra és nyáron, nem szeretik a munkahelyemen, ha szabadság tervet változtatok.  Ezek mellett, a bankszámlám elérhetetlen lett, a munkahelyen egyre több és nehezebb feladatot kaptam, egy nekem tetsző lánynál kiderült, hogy nincs esélyem, valamint kiderült, hogy nővérem esküvője, akkor lesz, amikor én Izlandon leszek és még a vizsgámra se tudtam rendesen felkészülni.  Ilyenkor sokan azt gondolják, hogy ők rossz csillagzat alatt születtek és mindig így járnak. Nem igaz. A sors kihívott. Fogadd el! 

Leültem kicsit, meditáltam egy keveset, letisztult minden, kész voltam megvívni a csatámat a sorssal.

Majd másnap odamentem a főnökhöz, hogy ekkor és ekkor szeretnék szabadságot kivenni. Nem tudom belül mit gondolt, de kifelé nem tanúsított túl nagy ellenállást. Első pipa. A vizsgám lényegében improvizálással telt, de meglepően jó lett (5). Nem féltem tőle, ott is csak mondtam a magamét. Utána egyből el tudtam intézni a bankszámla dolgot is és elérhető lett.  Ebből következően tudtam változtatni a jegyfoglalásomat Izlandra, így nővérem esküvőjén is ott lehettem, ahol tanú voltam.  A munkával kapcsolatban, pedig felvettem nálam hierarchiailag magasabban álló emberekkel a kapcsolatot és megoldottuk az ottani problémák nagy részét is. A lánnyal pedig nagyon jó barátok lettünk. 

Ilyen helyzetbe gyakran kerülnek az emberek, te is hamar hasonlóba fogsz kerülni, vagy voltál már benne. Azért vagyok ebben biztos, mert ha már olvasod a blogot, akkor több sütnivalód van, mint annak, aki egész nap való világot bámulna. Ha pedig van sütnivalód, vannak és/vagy lesznek terveid. 

A tervek úgy néznek ki, hogy állsz A-ba és szeretnél B-be jutni. Nem fogsz! Pontosabban nem egyből.  Egyről kettőre is csak egy harmadik ponton keresztül jutsz. A-ból B-be is csak C-n keresztül. Pedig milyen szép lenne…. igen, csak unalmas. Ez a C vagy ez a 3-as, néha nagyon bosszantó tud lenni. Sikeredet mégis ez a C fogja meghatározni, hogy jutsz túl rajta.  Milyen lelkiállapottal és teherbírással mész neki a B –nek, a 2-esnek, úgy, hogy össze-vissza bukdácsoltál egy C-n vagy egy 3-ason. 

Akármilyen nehéz is az út a célhoz, mindig élvezd a célt! Sokan elfelejtik élvezni a sikert, annál többet panaszkodnak, az odavezető úton. Ha nem élvezed a sikert, nem fogod fel mekkorát alkottál, akkor következőre, sokkal nehezebb lesz.  Sokan annyira egyértelműnek veszik a sikert, hogy elfelejtik azt élvezni, örülni neki. Illetve sok minden siker, amire nem is gondolnánk, hogy az.  Nekem azok, amiket fent leírtam, de például a reggeli tükörtojás elkészítése is annak számít.

“A siker titka, hogy megtanuld, hogyan használd fel a fájdalmat és az örömöt ahelyett, hogy a fájdalom és az öröm használna ki téged. Ha ezt megtanulod, te tartod kézben az életedet, ha elmulasztod, kiszolgáltatod magad az életnek.” (Anthony Robbins) 


MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.