Főoldal » Amit a felvételi potszámról tudni szeretnél

Amit a felvételi potszámról tudni szeretnél

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A 2019 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 24-én este hirdetik ki, és azok elsőként  a Felvi.hu-n lesznek elérhetők. Azok a jelentkezők, akik megadták a mobilszámukat, még aznap este SMS-értesítést is kapnak az eredményekről. Mivel a szolgáltatónak nagyszámú üzenetet kell kiküldenie, ezért előfordulhat, hogy csak órákkal később érkezik meg az üzenet.

Számos oka lehet, ha valaki egyáltalán nem kap SMS-t, pl. tévesen adta meg a mobilszámát, esetleg az időközben megváltozott. Az eredmény azonban nemcsak innen tudható meg, hanem a ponthatárok közzététele után az E-felvételiben is megnézhető.

A besorolási döntésről szóló határozat – amely tartalmazza, hogy a jelentkező mely képzésen kezdheti meg a tanulmányait szeptemberben – legkésőbb 2019. augusztus 5-től érhető el, az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában. Erről minden jelentkező e-mailben is értesítést kap.

A ponthatárok megállapítása előtt a jelentkezők gyakran felteszik a kérdést, hol és hogyan tudják megnézni a felvételi összpontszámukat és annak részleteit.

Az egyes jelentkezési helyeiken számított felvételi összpontszámokért és annak részleteiért az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjára kell kattintaniuk a jelentkezőknek.

Itt a jelentkezési hely neve melletti Pontszám oszlopban látható az adott szakon számított felvételi összpontszám, a magára a névre kattintva megjelenő táblázat pedig a legfontosabb részeredményeket tartalmazza:

 • alap- és osztatlan mesterképzésen, felsőoktatási szakképzésen: tanulmányi pont, érettségi pont, többletpont – vagy egyes képzési területeken az alkalmassági és/vagy a gyakorlati vizsga eredménye (utóbbiak eredményeit a felsőoktatási intézmények rögzítik a felvételi nyilvántartásba);
 • mesterképzésen: mindig az adott felsőoktatási intézmény rögzíti a részpontszámokat, vizsgaeredményeket, többletpontokat.

A részeredmények nevére kattintva tovább bonthatók az egyes részpontszámokhoz tartozó eredmények, a Mindent megmutat linkre kattintva pedig megjelenik az adott jelentkezési hely összes részeredményének valamennyi részlete. A táblázat felett, a Pontszámítás indoka sorban olvasható, hogyan, milyen számítási módszerrel alakult ki az adott eredmény.

Miért van 0 pontom?

Ha valaki nulla pontot lát a Pontszám oszlopban valamelyik jelentkezési helyén, annak több oka is lehet:

   • még nincs feldolgozva az érettségi eredménye, ennek hiányában ugyanis nem számítható neki pontszám,
   • nem sikerült az adott jelentkezési helyén az alkalmassági vizsgája,
   • az adott jelentkezési helyén számított pontszáma nem éri el a jogszabályi minimumpontszámot,
   • valamely egyéb feltételt (pl. végzettség igazolása, szükséges érettségi követelmény teljesítése vagy emelt szintű kötelezettség) nem teljesített,
   • a felsőoktatási intézmény még nem rögzítette a pontszámításhoz szükséges eredményt a központi felvételi nyilvántartásba (pl. vizsgaeredmény, oklevél alapján számított pontszám stb.). forrás:Felvi.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.