Főoldal » Autotechnika szakkiállítás november 10-től Budapesten

Autotechnika szakkiállítás november 10-től Budapesten

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Győr, 2011. november 6., vasárnap -(MTI) – Az Autotechnika szakkiállítás november 10-én nyílik Budapesten, a kőbányai vásárvárosban, félszáznál több kiállítóval – tájékoztatta a
kiállítást rendező győri X-Meditor Kft. az MTI-t.

Az autófenntartó és javító szakma háromnapos rendezvényén ezúttal megjelenik több neves autóipari cég, valamint számos vállalkozás és szakmai szövetség vonultatja fel kínálatát.
A kiállításhoz kapcsolódó előadások és konferenciák a járműfenntartás kérdésköreit érintik.
A kiállítás első napja elsősorban a pályaválasztás előtt álló diákoké – ismertette Nagyszokolyai Iván, az X-Meditor munkatársa, az Autótechnika folyóirat főszerkesztője. Az előadások zöme nekik szól, csakúgy, mint a kiállítás pályaorientáló rendezvénye, amely egy helyre koncentrálja az autóipari képzési kínálatot és az autós állásajánlatokat, így állásbörze is egyben.
Az edu+work, azaz oktatás-képzés és ipar-munkahely elnevezésű bemutatón számos közép- és felsőfokú intézmény ismerteti képzési lehetőségeit. Emellett a standoknál munkáltatók várják az álláskereső szakembereket, köztük az Audi Motor Hungaria Kft. amely bemutatja a győri autós életpálya modellt. A modell az önkormányzat szakképző iskoláira, középiskoláira, a Széchenyi István Egyetemre és az Audi gyárra épül. A kiállítást diákok – előzetes regisztrációval – ingyenesen látogathatják. Regisztrálni lehet a http://autotechnika.hu/szakkiallitas-regisztracio.html címen.
A második nap programjai az autószervizek technikai fejlődésének irányait tekintik át. Ehhez kapcsolódóan szó lesz a hibridekről és a villanyautókról. Terítékre kerül a buszgyártás is, a témával foglalkozó előadás címe: A magyar buszgyártás biztos sarokpont a nemzeti ipar újraélesztésében.
Ugyancsak november 11-én országos autóflotta üzleti konferenciát tartanak a Hotel Expóban. A konferencia választ próbál adni az autóvásárlással kapcsolatos minden fontos kérdésre. A tanácskozáson az aktuális szabályozások mellett a 2012-ben hatályba lépő változásokról is tájékozódhatnak a résztvevők.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.