Főoldal » Az első lépés: Felvettek!

Az első lépés: Felvettek!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Blogom indítására jobb időpontot nem is választhattam volna. Mivel a felsőoktatásban tanulóknak szeretnék ezzel a bloggal segítséget nyújtani, tökéletes az időzítés, hiszen holnap hirdetik ki a 2012 szeptemberében induló képzések ponthatárait. Egyesekben nagy a félelem, hiszen köztudottan kevesebb az állam által finanszírozott hely, és az esély is csökkent az áhított szakra való bekerüléshez. Érdemes tehát a nagy álmok mellett további olyan szakokat is megjelölni, amelyek beleférnek érdeklődési körünkbe, jövőt látunk benne, és nagyobb az esélye, hogy felvesznek minket. Az előző évekhez érdemes viszonyítani, böngészni, hogy mikor, hol, mennyi volt a ponthatár, ez nagy segítséget nyújthat.

Kihirdették a ponthatárokat. Örömkönnyek, és a tudat: sikerült! Élvezzétek ki, csodás érzés, azonban ideje készülni a többi feladatra, ami vár rátok! Bizonyára mostanra megtörténtek már a jelentkezések a kollégiumokba is, így azt is epekedve várjátok. Akinek nincs olyan szerencséje, hogy bekerüljön kollégiumba, túlságosan sokan vannak előtte a várólistán, vagy egyszerűen szeretne nagyobb teret maga körül és az albérletet választja, mindenképpen érdemes összeállni leendő szaktársakkal, barátokkal és minél előbb elkezdeni keresni a megfelelő lakást, házat. Szeptember felé közeledve ugyanis egyre fogynak a lehetőségek, és elsősorban mindenki az olcsóbb árfekvésűre csap le, tehát érdemes időben intézkedni.

Ha megoldott lett a lakhatás, nincs más dolgotok, mint kiélvezni a nyár hátralevő részét, és izgalomban várni a beiratkozást. ide ne felejtsétek el vinni a szükséges papírokat, amiket általában a felvételi értesítőn sorolnak fel (személyes iratok, nyelvvizsga bizonyítvány, érettségi, fényképek stb.) A legtöbb egyetemen az első féléves órarendet még nem nektek kell összeállítani, ezt megteszik helyettetek, segítve ezzel a kezdeti káoszban kiigazodni. Ha mindezzel megvagytok, bele lehet csapni az első félévbe, újult erővel, szorgalmasan, zh-k, vizsgák, kezdeti sokkhatás garantált. Végezetül, azért a kikapcsolódásról se feledkezzetek meg, életre szóló barátságok kötődhetnek az egyetemi évek alatt!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.