Főoldal » Az endometriózis kemény ellenfél, de nem legyőzhetetlen!

Az endometriózis kemény ellenfél, de nem legyőzhetetlen!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ma a világon mintegy 176 millió nő él endometriózissal, tehát minden 10. nő érintett! „

Ismeretségi körömben a közelmúltban találkoztam az endometriózis kifejezéssel és a kifejezés mögöttes tartalmával. A nőket érintő betegség, amit azt a statisztikai adatok bizonyítják, nem elhanyagolható betegségről kell beszélnünk.

Jelen bejegyzésemben egy olyan személyt szeretnék bemutatni, aki az endometriózis ellen harcol. Segíti a nőtársakat információval, személyével. Tájékoztat , utat mutat, biztat.

Hirdeti, hogy ne add fel a harcot!

Azt hiszem, hogy egy példakép lehet a szemünkben önzetlen elhivatottsága.

Ismerje meg a kedves Olvasó Árvai Nórát és munkásságát, tudjon meg mindent az endometriózisról!

Árvai Nóra kérésemre a következő gondolatokat írta:

„Meglepődtem a felkérésen, amelyben arról kellene írnom, mire nevelem a célközönségemet. Nem érzem azt, hogy nevelnék, úgy vélem, nincs rá szükség.

Szavaim, mondataim nyitott kapukat döngetnek. Talán az Endoblog indulásakor nem volt mindig így. Kellett egy kis idő, amíg a magyar nők meg mertek nyílni, amíg megszokták a keresetlen őszinteséget, amivel megmutatom magam és a gondolataimat.

De elnézést, hogy így rögtön a közepébe vágtam. Azzal kellett volna kezdenem, ki is vagyok, és mivel foglalkozom.

Árvai Nóra vagyok, pszichológus, szomatoterapeuta, szakíró.

Néhány évvel ezelőtt meggyűlt a bajom egy endometriózis nevű krónikus nőgyógyászati megbetegedéssel. Életveszélyes helyzetekkel, 9 műtéttel, egy következményes agyi trombózissal később könyvet írtam a tapasztalataimról, hogy másnak ne kelljen keresztülmennie az én kálváriámon.

A könyv (Amikor a méhem ellenem fordul- Az endometriózis, Medicina 2012 )hiánypótlónak bizonyult, s annyi érdeklődőt hozott magával, hogy megszületett az honlapom, az Endoblog, ahol pszichológus szakértőként  életszemléletbeli – és életmódbeli tanácsokkal segítetem a hozzám fordulókat.

Nem „csak” endometriózissal küzdők keresnek meg, szinte minden tipikusan női betegség képviselőivel volt alkalmam találkozni., legyen az daganatos megbetegedés vagy termékenységi problémák.

Legfőbb küldetésem, hogy módszerem segítségével a magyar nők  közelebb kerüljenek önmaguk és testük szeretetteli elfogadásához, tudatosak, kiegyensúlyozottak, egészségesek legyenek, ezért fejlesztettem ki évek alatt a TE TESTED! Életmód Programot is.

Célom, hogy mindaz, amin én keresztülmentem, soha senkivel ne történhessen meg újra!

Célom, hogy a krónikus betegségekben érintett  nők ne maradjanak egyedül, alkossanak közösséget, merjenek beszélni, beszélgetni!

Célom, hogy legyen elérhető a diagnózis, ne kelljen éveket várni, orvostól-orvosig járni!

Célom, hogy legyen vége a  kuruzslók uralmának, kapcsolódjon össze az orvostudomány,a pszichológia, a molekuláris genetika és spiritualitás olyan módon, hogy a szaktudományok egymást erősítsék, ne ellenségnek tekintsék!

Célom, hogy az érintett nők végre tisztában legyenek a tudományos magyarázatokkal a kóreredetet illetően, ne higgyék el a légből kapott híreszteléseket. 

Célom, hogy befolyásolás nélkül, minden lehetőség pontos ismeretében felelősséggel tudjanak dönteni a saját testük ügyében!

Célom, hogy a nők merjenek bízni önmagukban és a testükben, tudjanak szeretettel és elfogadással viszonyulni saját magukhoz!

Célom, hogy mind szakemberként, mind endometriózisból gyógyult nőként megszerzett tapasztalataimat krónikus betegségekkel élő nők segítésére használjam fel. Célom, hogy a nők bízzanak magukban!

Ha nem teszik, nincs sem műtét, se kence, se csodapirula,ami gyógyulást hozhatna.   Önmagad vagy a megoldás, Önmagad vagy a kulcs!

 Én csak  megmutatom, merre van az ajtó, a kulcsot Neked kell elfordítani a zárban.

Magyarországon már meg tudtam mutatni a gondolataimat, szenvedélyemet és elkötelezettségemet a választott hivatásom iránt, és nők százait tudtam hozzásegíteni a jobb életminőséghez, várt gyermekáldáshoz, gyógyuláshoz.

Nemrégiben Amerikából kaptam meghívást, hogy bemutassam itthon már bizonyított módszeremet. Nagy dolog ez nekem, a fiatal nőnek, aki sosem ült még repülőgépen… Büszke vagyok, hogy meg mertem mutatni magam és a történetemet hibáimmal, sebezhetőségemmel együtt, és büszke vagyok a gyógyulásomra, és büszke mindazokra a nőkre, akik nem féltek követni engem és belevágni abba a koránt sem könnyű önismereti munkába, amely hozzásegített őket a céljaik eléréséhez .”

 

Kedves Nóra!

Köszönöm, hogy írtál magadról,hitvallásodról!

Kívánom, hogy a megkezdett „munkád” nőtársam millióinak adjon hitet, reményt, megoldást!

Kívánom, hogy életed minden pillanata boldog legyen!

Köszönettel/Üdvözlettel: Anita

 

Elérhetőségek:

http://endoblog.hu/

 http://endoblog.hu/blog

 https://www.facebook.com/endometriozisnelkul

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.