Főoldal » Az új iskola

Az új iskola

Az új iskola

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

   Az új iskola az, amelyik nem „az életre készít fel”, hanem felébreszti benned azokat az erőket, képességeket és tulajdonságokat, amelyek által sikeres, boldog, gazdag, mások számára is áldásos életet élhetsz. A régi iskola képez, tanít, szoktat. Az új iskola önismeretre vezet, felébreszti vágyaid, egyéniséged, és megmutatja, hogyan valósíthatod meg álmaidat, ezáltal hasznossá válva környezetednek.

A régi iskola csupán „jó állampolgárrá”, alkalmazottá, a társadalom egy pótolható alkatrészévé nevelt. Az ú „emberré”, független, öntudatos lénnyé, egyedi személyiséggé válni nevel. Az új iskola nem utópia, hanem reális, igaz, megalapozott és nyitott szemlélet. A jövő iskolája, amely azonban már – ha csak részben is – de egyre több helyen jelen van.

A régi iskola szinte minden elemében arra készített fel, hogy minél engedelmesebb, odaadóbb, automata tagja legyél a társadalomnak, akik nem kérdőjelezi meg a fennálló rendszer helytállóságát. Az új iskola önálló gondolkodásra serkent és arra, hogy kérdéseket tégy fel, ne fogadj el mindent, csak azért, mert szokás, vagy hagyomány.

A régi iskola hagyományos, szokásos társadalmi beidegződéseken alapul, az új iskola az önállóságra, új szemléletmódokra és kezdeményezőkészségre tanít.

Amíg a régi iskola a tantárgyakra fókuszál elsősorban, addig az új a gondolkozásmódot alakítja ki legelőször.

A régi a körülményekre koncentrál. Az új iskola megtanít, hogy először benső állapotodra koncentrálj, ezáltal a külső körülményekre is nagyobb behatásod lesz.

A régi iskola azt tanította, hogyan legyél jó alkalmazott, az új iskola felkészít a vállalkozó szellemre.

A régi iskola azt tanította, hogy végezz el minél több állami iskolát, annál jobb esélyeid vannak az életben.

Az új iskola arra ösztökél, hogy találd meg ami érdekel, végezz speciális tanfolyamokat és szerezz egyéni ismereteket.

A régi iskola azt mondja, szerezz szakmát, szerezz diplomát, tanulj nyelveket, hogy könnyebben el tudj helyezkedni. Az új iskola azt mondja, fedezd fel miben vagy jó és keresd meg, mi az amire igény van. A kettőt kapcsold össze, és szolgáltass, add el magad, vállalkozz, de ha nem akarod, ezzel a módszerrel akkor is kiemelkedsz az átlagból, és igényelni fognak.

A régi iskola beléd rögzíti, hogy testi-lelki-szellemi és egyéb téren milyen korlátaid vannak. Az új megtanít arra, hogyan hozd felszínre a benned rejlő képességeket és hogyan bontakoztasd ki.

A régi iskola nem foglalkozik az egyéniséggel, nem tud mit kezdeni veled, ha nincs önbizalmad. Az új iskola elsősorban arra „nevel” hogy legyen önbecsülésed és növekedjen az önértékelésed, mert ez az alapja az életben való boldogulásodnak.

A régi iskola arra tanít, hogy élj átlagos életet, vagy építs karriert. Az új arra buzdít, hogy valósítsd meg az álmaidat és legyél sikeres, de ne egy cégért, vagy intézményért, hanem önmagadért.

A régi iskola megmutatja, hogy milyen céljaid legyenek: biztos állás, család, nyugdíj. Az új iskola vágyakat és lelkesedést ébreszt benned, arra ösztökél, hogy magad találjad meg a céljaidat és tarts ki mellettük.

A régi hasonló embereket nevelt, az emberek kellemetlenül érezték magukat, ha különböztek az átlagtól, az új szerint minél egyedibb és különlegesebb vagy, annál jobb.

A régi iskola azt tanította, hogy tanulj a tudásért, dolgozz a pénzért és élj a családodért. Az új iskola megmutatja, hogy a felhasználatlan tudáshalmozás csak felesleges információhalmozás. Megmutatja, hogyan tanulj hasznosan és hogyan használd fel amit tanultál. Ráébreszt, hogy nemcsak a pénzért érdemes dolgozni, hanem tapasztalatért és olyan ismeretekért, amelyekért később pénzt kaphatsz. Megmutatja, hogy életed eredményei és sikerei nem csak a családod, hanem sokkal szélesebb tömegek számára is áldásos és hasznos lehet.

A régi iskola az általános műveltséget fejleszti, és információhalmozó. Az új iskola arra vezet, amerre egyéniséged visz és a gyakorlatban alkalmazható ismereteket ad át.

A régi iskola arra képez, hogy dolgozd le a nyolc órát, heti öt napon majd a hétvége a tiéd és idős korodban elmehetsz nyugdíjba, akkor már az egész időd a tied. Az új iskola megtanít a hatástöbbszörözésre és arra, hogy kihasználd kreatív erőforrásaidat, ezáltal minden időd a sajátod legyen, úgy, hogy mellette még a társadalom is gazdagszik általad.

A régi iskola a biztonságra és a kockázatmentességre nevel, arra, hogy kerüld a veszteségeket és a kudarcot. Az új iskola megmutatja, hogy a kudarc a legjobb tanítómester lehet és ha tudjuk mit akarunk, a siker semmiképp nem marad el.

A régi iskola beléd ülteti a gondolatot, hogy az a fontos, amit mások, a társaid, a a közösség és a társadalom gondol rólad. Az új iskola megtanít arra, hogy az a legfontosabb, amit te gondolsz önmagadról, a céljaid és a szándékod számít, másoknak csak véleményük lehet.

A régi iskola szerinti gondolkozás nem terjed túl a mindennapokon, az átlagos szükségleteken és célokon. Az új iskola megtanít, hogy nagy távlatokban gondolkodjál, tervezzél és lépd át a korlátaidat.

A régi iskola nem tanít pénzügyi ismereteket, legfeljebb arra utal, hogy legyél takarékos és spóroljál. Az új iskola megtanít az alapvető pénzügyi ismeretekre, arra, hogy tudatosan kezeld a pénzed, mert ez anyagi jövőd alapja.

A régi iskola tanulói a bankban tartják pénzüket, az új iskola tanulói arra törekszenek, hogy okosan fektessenek be, vagyont építsenek maguknak és passzív jövedelemforrásokat teremtsenek.

A régi iskola arra szoktat, hogy utánozd a társadalom átlagos, de megbecsült tagjait, akik mindig azt tették, amit a környezetük elvárt. Az új iskola arra buzdít, hogy válassz példaképeket és tanulmányozd azokat a kimagasló egyéniségeket, akik újat alkottak, átlépték határaikat és azt az életet élik ami a legjobban megfelel nekik.

A régi iskola arra tanít, hogy szolgáld a társaid, a családod, és az államot. Az új iskola arra tanít, valósítsad meg az elképzeléseidet és sikered által szolgálod a legjobban a környezeted.

A régi arra tanít, hogy dolgozz pénzért, az új iskola megtanít, hogy dolgozz örömből és ha értékes, amit cselekszel meg fogod találni, hogyan részesülj érte anyagi jutalomban is.

A régi iskola arra szoktat, hogy tanuljál nyelveket, mert akkor könnyebben tudsz elhelyezkedni, vagy külföldön is dolgozhatsz. Az új iskola szerint azért tanuljál nyelveket, mert általa több embert és kultúrát megismerhetsz, kitárul előtted a világ, bővülnek a lehetőségeid, és több mindent megtehetsz.

A régi iskola – bár nem tudatosan – de elülteti benned azokat a mentális aggodalmakat, hogy megtanuljál félni a jövőtől, a körülményektől, vagy a véletlenektől. Az új iskola arra sarkall, hogy ha van benned félelem, fogadd el és, ahelyett, hogy lemondanál sikereidről, a félelem hajtóerejét használva lépj át saját aggályaidon és tedd meg, amit helyesnek gondolsz.

A régi iskola tanulói tevékenységükért azonnali ellentételezést várnak, az új iskola tanulói megtanultak lemondani az apróbb dolgokról a nagyobbak kedvéért, ezért később sokkal nagyobb jutalom várja őket.

A régi iskola szerint egyes emberektől tanulhatunk, másoktól nem, egyesek helytelenül cselekszenek, mások nem. Az új iskola szerint mindenki tanulságot hordozhat számunkra és senki cselekvését sem ítélhetjük meg, főleg, hogy nem ismerünk minden okot a cselekvés létrejöttére.

A régi iskola egyes képességeinket fejleszti. Az új iskola arra nevel, hogy pozitív és hasznos szokásokat sajátítsunk el, amelyek növelik személyiségtulajdonságaink értékét.

A régi iskola szavai: kell, muszáj, kötelesség, szükség, elvárások, problémák, tekintélytisztelet, korlátok. Az új iskola szavai: lehetőségek, célok, példaképek, önbizalom, megoldások, bőség, kreativitás, egyéniség.

A régi iskola jelszava: hűség a hazához, a céghez és bizonyos emberekhez. Az új iskola jelszava: hűség az elveidhez, amelyeket legbelül igaznak érzel.

A régi iskola tanulói úgy gondolják, hogy vannak jó és rossz dolgok. Az új iskola tanulói tudják, hogy a világon mindennek értelme van és a mindenség nagyszerűsége messze túlmutat azon, amit el tudunk képzelni.

Olvasd el ezt is: Hogyan fejleszd magad. A megvalósítás 4 szintje

 

Ha tetszett, lájkold, oszd meg és véleményezd!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.