Főoldal » Brian Tracy – Személyiségépítők 5.

Brian Tracy – Személyiségépítők 5.

Brian Tracy életrajz

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 

    Brian Tracy a világ egyik legismertebb motivációs előadója. Író, cégelnök, oktatási vállalkozó, önfejlesztő szerző, a teljesítménynövelő módszerek szakértője. Nagyon világos, hatékony, lelkesítő és egyben szórakoztató előadó, aki emberek ezreit motiválta képességeik maximumának elérésére. Szemináriumai a célokkal, motivációval, időgazdálkodással, hatékonysággal, a siker pszichológiájával és értékesítéssel foglalkoznak. Több mint 40 könyvet publikált, több, mint 300 audio és video hanganyagot készített és évente több, mint 250 000 embernek tart előadást.

 

Brian Tracy életrajza

1944 január 5-én született Kanadában. Családja anyagi gondokkal küszködött és a felsőbb iskoláit el sem tudta végezni. Már az érettségi előtt otthagyta az iskolát és fizikai munkásként kezdett dolgozni. Egy gőzhajón kapott munkát majd az elkövetkezendő nyolc évben öt kontinensen, a világ legtöbb helyén megfordult. Angliába hajózott és Franciaország, Spanyolország is útjába került.  Keresztülutazott a Szaharán is és letelepedett a Dél-Afrika-i Johannesburgban, ahol két évig élt. Visszatért Londonba, majd a Közel-Keleten át eljutott Délkelet-Ázsia országaiba és két éven át Thaiföldön dolgozott. Afrikában együttműködött Albert Sweitzer-rel és számos élet-halál helyzetet megtapasztalt. Keleten elsajátította a Shotokan karate-t, amelyben fekete övet szerzett.

Brian Tracy a 20-as évei közepén értékesítőként kezdett el dolgozni. Sikeres értékesítőktől kért tanácsokat és elkezdte utánozni a módszereiket. Egy év alatt a legjobb eladó lett és a második évben alelnök vált belőle, aki 95 emberért volt felelős. Később ingatlanfejlesztésben, marketingben, autó forgalmazásban is munkálkodott, valamint képzéssel és tanácsadással is foglalkozott. Vállalati és egyéb közönségek előtt komoly előadásokat tartott és sikeres szemináriumokat vezetett, többek közt a kreativitás, szervezés, önmenedzselés, vezetés és a sikeresség pszichológiája témakörökben.
Egy fejlesztési társaság ügyvezetője volt, később megalapította a Brian Tracy International céget. Hosszas tanulmányokat folytatott a történelem, a filozófia, a közgazdaságtan, a pszichológia és az üzleti élet területén. Üzleti és személyiségfejlesztő anyagai a világon a legkeresettebbek közé tartoznak. Brian Tracy a kaliforniai San Diego-ban él feleségével és négy gyermekével.

 

A Phoenix-i szeminárium

Az erről készült hanganyag az egyik legjobb és legalaposabb motiváló anyag, amit valaha is hallottam. Aki ennek a meghallgatása után sem ér el semmit, az nem is akar. A szeminárium különböző részeiben Brian Tracy, saját magunk önmegismerésén át vezet, képességeink maximális kihasználásához. Bemutatja az önfejlesztésünk során felmerülő akadályok megoldásának módszereit, s egyben a sikerünkhöz szükséges gondolkodás és életvitelbeli technikákat a gyakorlatban. Nem feledkezik el a másokkal való kapcsolataink és a különböző személyiségekkel való eredményes kommunikációink megtanításáról sem.

 

Brian Tracy idézetekből

“A gondolatok okok, a helyzetek okozatok.”

“Olyan személyeket és eseményeket vonzunk magunkhoz, melyek összhangban vannak meghatározó gondolatainkkal.”

“A sikered elérése 90 – 95 %-ban attól függ, mennyire pontosan tudod azt, hogy mit szeretnél elérni.”

„A jellem képesség arra, hogy megvalósítsuk elhatározásunkat, amikor a döntésünket kiváltó hangulat már elmúlt.”

“A sikeres emberek mindig keresik a lehetőséget arra, hogy másoknak segítsenek. A sikertelenek, mindig azt kérdezik ‘Mi hasznom van nekem ebből?'”

Kritikánk legyen mindig konstruktív – mit tehet, hogy jobb legyen.”

 

Brian Tracy Magyarországon eddig (2012) megjelent művei

Maximális teljesítmény (2000)
Gyújtópont (2005)
Több fizetés, gyors karrier – 21 sikerkulcs a karrierépítéshez (2005)
Önerőből milliomos – 21 sikerkulcs a gazdasághoz (2007)
Ütőképes üzletkötés – 21 sikerkulcs az üzletkötéshez (2007)
Személyes hatékonyság – 21 sikerkulcs az időgazdálkodáshoz (2007)
Töréspont – Hatékony válságkezelés 21. lépésben (2009)
Repülési terv – A siker tervezett munka eredménye (2009)

Most építs nagy üzletet! – 7 tökéletes módszer az alapoktól a maximáis profitig (Mark Thompson-nal közösen) (2012)


A teljes lista és néhány könyv bemutatása itt található: Brian Tracy könyvek

Jelenleg elérhető könyvei:

Brian Tracy könyv

A kiemelkedő egyéniség, a pozitív energia forrása

Ha tetszett, lájkold, oszd meg és véleményezd!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

 

SIKERES EGYÉNISÉGEK

Sikeres egyéniségek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.