Főoldal » Connectivism

Connectivism

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Mint írtam, a blog célja, hogy “best practice”-eket, jó gyakorlatokat leírjon, megosszon, amikből esetleg itthon is megvalósíthatnánk néhányat… Ha csak egy-egy ötlet, gondolat megvalósul, már az is jó :) És ne azzal kezdjük, hogy nem, mert itthon nincs annyi pénz, mint kinn, nagyon sok minden nem pénz kérdése… (persze nagyon sok minden meg pénz kérdése, és az, hogy itt kinn van egy hatalmas anyagi biztonság, egy hatalmas jólét, az emberek nem máról-holnapra élnek, nagyon-nagyon sok mindent befolyásol, pozitív irányban…)

Amit az előző bejegyzésemből kiemelnék, hogy rengeteg az “advanced studies” képzés, amit nálunk posztgraduális képzésnek, vagy felnőttképzésnek is nevezhetünk (tudom, hogy a kettő nem ugyanaz), de ami a lényeg, hogy akár egy féléves, akár hosszabb képzéseket lehetne ajánlani diplomásoknak és/vagy vállalati tapasztalattal rendelkező szakembereknek, és így az egyetem piaci bevételeit növelni… elindultunk ebbe az irányba, de ezt lehetne erősíteni itthon is.

A másik, a vállalati kapcsolatok erősítése, ami szintén működik már nálunk is, de nem olyan intenzitással, mint kinn. A ZHAW-nek rengeteg a vállalati kapcsolata, az intézet rengeteg pénzt kap kutatásokra vállalatoktól, rengeteg a vállalati megbízás, projekt (100 000 frankos megbízások is vannak), és azt mondták, mindez a kiválóan működő alumni rendszerüknek köszönhető, a volt diákjaik visszajönnek megbízásokkal, projektekkel, és nem csak egy-egy, hanem “tömegesen”. A vállalati emberek az oktatásba is be vannak vonva, sok a vállalati előadó és az esettanulmány. Valamint valamennyi kollégának feladata projektek behozása, nem csak az intézet vagy tanszékvezetőjé. A felnőttképzési programjaikból is rengeteg új kapcsolat és megbízás születik, valamint a már meglévő vállalati kapcsolataikat beépítik a képzéseikbe. Win-win-win szituáció :)

A harmadik dolog, amivel kezdenem kellett volna, az a közösség, a megosztás, a tudásmegosztás, az együttdolgozás fontossága. Az egész file-rendszerük szuperül ki van alakítva, rengeteg a megosztott fájl, (akár egy-egy témához cikkek, refworks és endnotes hivatkozások témánként, főleg ugye CRM, marketing témák, bocsánat, eddig nem írtam, hogy a Marketing Intézetben vagyok a ZHAW-n). Én csak ámultam, hogy milyen erős a közösségi szellem, a megosztás, a tudásmegosztás, az együttdolgozás. Ha valaki foglalkozik/foglalkozott egy témával, a cikkeket, irodalmakat az a minimum, hogy megosztja az egész intézettel az intraneten. És rengeteg a csoportmunka. Én nem emlékszem, mikor használtuk utoljára a közös meghajtónkat… de lehet, hogy csak én maradtam ki/le :)

Ami nálunk is nagyon jól működik, hogy a phd-tervezeteket és végleges munkákat megvitatjuk egy-egy műhelyvita keretében, amiért hálás köszönet az intézetvezetőnknek. Kinn ez a “műhelyvita” a zürichi egyetemen heti rendszerességgel van, a ZHAW-n meg havonta (a zürichi egyetemen még ingyenebéd is van mindehhez :)), és a phd-kon kívül megvitatnak félkész vagy kész cikkeket, félkész vagy kész projekteket, induló projektekhez brainstormingolnak. Mindig ott van szinte az egész intézet, és nagyon aktív mindenki.

És még egy személyes élmény ehhez a megosztás témakörhöz: mindenhez kaptam hozzáférést, és olyan rosszul éreztem magam, hogy egy-két, az engem érdeklő órák/témák anyagaiból lementettem file-okat, és erről a rossz érzésemről beszéltem az intézetvezetőnek, kvázi engedélyt akartam tőle kérni, aki azt mondta, nagyon örül, ha itt tanulok, ha innen hazaviszek tudást… tanuljak, és terjesszem, amit itt tanultam… hát igen, más szemlélet :)

Folyt. köv. :)

Szép napokat :)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.