Főoldal » Egy fa élete – országos irodalmi- és rajzpályázat

Egy fa élete – országos irodalmi- és rajzpályázat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2011. március 1-jéig várják az általános és középiskolás diákok pályaműveit az „Egy fa élete” elnevezésű országos irodalmi- és rajzpályázatra, melynek célja hogy a művészetek segítségével hívja fel a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára.

Pályázni két kategóriában (irodalom, rajz), és három korcsoportban (6-10, 10-14, 14-18 évesek) lehet. A legjobb pályaműveket korcsoportonként és kategóriánként értékes könyv- és ajándékutalvánnyal díjazzák a 2011 áprilisában sorra kerülő ünnepélyes eredményhirdetésen. A nyertesek műveit újrahasznosított papírból készült kiadványban is közzéteszik.

„Lehet-e rajzokkal és mesékkel, esetleg versekkel változtatni a környezetünkön?
Szerintem lehet. Ha gondolkodunk a világon, ha megmutatjuk másoknak is, hogy igen, nekünk fontos ez az ügy, már egy lépéssel közelebb vagyunk a jövőhöz. A fák zöldje mutatja: a természet él. Hogy meddig és hogyan: csak rajtunk múlik.”  –
mondta el a pályázat zsűritagjaként Karafiáth Orsolya, kortárs költő, fordító, publicista, énekes. 

„A fa elültetése egy jövőnek szánt gesztus.
Ha a gyerekek fejébe is sikerül elültetni a gondolatot, hogy a természetet óvni kell, akkor talán bízhatunk abban, hogy ez így is lesz, tehát ők olyan felnőttek lesznek, akik vigyázni fognak a környezetükben élőkre – fákra és állatokra is.” –
tette hozzá Tamás Zsuzsa költő, meseíró, gyerekirodalom-szakértő, pályázat szakmai zsűritagja.

A tanulók egyéni alkotásait 2011. március 1-jéig várják. A pályázatokat postai úton kell eljuttatni az Oriflame Magyarország 1138 Budapest, Váci út 140-142. szám alatt található központjába, „Egy fa élete” megjelöléssel. Az alkotásokat irodalmi mű esetén maximum 2-3 oldal terjedelemben – kézzel vagy géppel írva -, rajz vagy képregény esetén pedig egy A4-es méretű oldalon, színes rajzi eszközökkel – filctoll, zsírkréta, pasztellkréta, pittkréta; akvarell vagy temperafesték – és/vagy szöveggel kidolgozva kell elkészíteni.

A pályázaton minden 6-18 éves gyermek, illetve 18 év feletti, de a középiskolai tanulmányait nappali tagozaton még be nem fejező diák részt vehet. Minden pályázó csak egy pályaművel, egy kategóriában vehet részt a versenyen. A beküldött alkotásokon fel kell tüntetni a pályázó nevét, korát és elérhetőségeit, valamint az oktatási intézmény nevét és elérhetőségeit. A legjobb alkotásokat korcsoportonként és kategóriánként díjazzák.

Az első helyezettek egy-egy, 50 000 Ft összértékű, a második helyezettek egy-egy

30 000 Ft összértékű, míg a harmadik helyezettek egy-egy 20 000 Ft összértékű könyvutalványt és Oriflame ajándékcsomagot kapnak, valamint alkotásaik megjelennek az Oriflame Magyarország újrahasznosított papírból készült kiadványában.

Pályázati felhívásról bővebben: www.oriflame.com

Forrás: www.budapestedu.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.