Főoldal » Egy ropi naplója

Egy ropi naplója

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nagy meglepetésre a brit gyerekek Jeff Kinney amerikai író könyvét, az Egy ropi naplóját választották az elmúlt tíz év legjobb gyerekkötetének. A regény először 2007-ben jelent meg 15 ezer példányban, de mára már közel 60 millió könyvet adtak el világszerte.

Kinney eredetileg felnőtteknek akart írni egy vicces és nosztalgiával teli könyvet a már nem gyerek, de még nem is tinédzser kiskamaszokról. Az első megjelenés után meglepődve tapasztalta, hogy az Egy ropi naplóját a gyerekek is olvassák.

Bár a történet arról szól, hogyan próbálja Greg túlélni a hetedik évfolyamot, az Egy ropi naplója az alsós gyerekek számára az egyik első igazi könyvélmény lehet. Az önálló olvasást nagyméretű betűk, balra zárt, szellősen szedett sorok, szöveges poénnal dolgozó képek segítik. De a sztori is ideális ehhez. Az Egy ropi naplója az iskolai beilleszkedésről szól, noha alapvetően egy amerikai általános iskola életébe enged bepillantani, a gyerekek érzései, problémái mindenhol hasonlóak.

A könyvből készült első mozifilm 2010-ben készült el, a harmadikat pedig most augusztusban mutatják majd be. A könvvsorozat a hatodik résznél tart, magyarul az első négy kötet jelent meg.

Forrás: http://kotvefuzve.postr.hu/egy-ropi-naploja

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.