Főoldal » Eleve elrendelt pénzügyi sors?

Eleve elrendelt pénzügyi sors?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A másik oldalamon is arról értekeztem, hogy mennyiben igaz az a fatalista vélekedés, hogy aszerint élünk, amit ránk mért a sors… (legalábbis pénzügyileg.)

Mivel múlt héten szerdán éppen A pénz mint egyensúlyteremtő címmel tartottam egy tréninget a borsosberényi három napos Lélekkikelet táborban, ezen a témán muszáj voltam nagyon elgondolkodni… és ahogy azt tőlem már megszokhattad, valahol a kettő között találtam meg az általam vélt igazságot… :)

Azzal kellett kezdenem ugyanis a tevékenységemet coachként, hogy záros határidőn belül fel kellett ismernem: minden mindennel összefügg. Tudom, a pénzt, mint mindent átszövő eszközt valószínűleg azért találtam meg ilyen hamar, mert alapból azzal foglalkozom, de az a gyanúm, hogy előbb-utóbb más utakon is ide jutottam volna. Arra kellett rájönnöm ugyanis, hogy nem csak, hogy minden életterület összefügg a többivel, hanem mindegyiket átszövi a pénz. És mindegyikre hatással van a pénz, vagy éppen a pénzügyeinkre vannak hatással ezek az életterületek.

Arra is rá kellett jönnöm, hogy nem minden az, aminek látszik: ha egy ügyfelem azzal jön hozzám, hogy segítsek neki, mert ő nem képes a pénzt tisztességesen kezelni, egyáltalán nem biztos, hogy a pénz a baj oka. Ahogy arra volt már példa, lehet, hogy a párkapcsolattal van a bibi, vagy éppen a személyes fejlődés terén van gond – csak éppen a pénz az a villogó kijelző, amelyen látszik, hogy gond van. Olyan, mint a lakmuszpapír: nem miatta savas vagy lúgos a közeg, viszont nagyon jól jelzi, hogy éppen mi a szitu a lötyiben..

A csoportos coachingon tehát sorra vettünk minden életterületet, és annak kapcsolatát a pénzzel: melyik hogyan hat(hat) a másikra, miért, hogyan lehet erre ráerősíteni, vagy adott esetben kivédeni, stb. Nagyon érdekes volt előadói-coach szemmel is, mert roppant hálás közönségem volt: valami hihetetlenül kötetlen, érdeklődő, az új dolgok iránt fogékony, befogadó, egymást támogató csapat volt ez. Lassan is haladtunk, mert mindig mindenkinek mindenhez volt hozzáfűznivalója, kiegészítése, kérdése, felvetése, vagy éppen vitatkoznivalója. De a legszebb: néhány coachtechnikát is tudtam mutatni a lelkes kis csapatnak, ami még az ezotériában amúgy jártas, tehát megdöbbentő dolgokkal már meglehetős tapasztalattal rendelkező részt vevőknek is tudott meglepetést okozni.

Tekintettel arra, hogy igen széles volt a témakör, és sok időnk nem volt, elég sok tesztet vittem magammal. Az egyik teszt, ami a legnagyobb érdeklődést váltotta ki, a pénzügyi forgatókönyvekről szóló kérdőív volt. (Ezt most kivételesen kihozom a csoportos coaching tematikájából, és ha érdekel, hogy milyen pénzügyi forgatókönyvek dolgoznak a Te életedben automatizmusként, akkor töltsd le a letölthető anyagot a post alján. Azokra a hiedelmekre koncentrálj, amelyekre 1-es vagy 2-es értéket adtál, mert azok a legerősebbek, azokról kell eldöntened, hogy akarsz-e, szükséges-e kezdened velük valamit, vagy hagyod úgy, ahogy vannak. Ezek rajzolják ki a pénzügyi sorskönyvedet.)

A legnagyobb megdöbbenést azonban azt hiszem, mégis magával a tréning címével sikerült kiváltanom: hogyan lehet a pénz egyensúlyteremtő? A résztvevők többsége onnan közelített meg a dolgot, hogy a pénz mégis csak energia, tudás, információ, aminek áramlania kell, ha jól akar működni, de a szinkronizáló szerepét nehezen tudták elképzelni…

Pedig még az is elhangzott a részükről, hogy a pénz eszköz, és így is kell rá nézni.

Viszont nem csak nézni, ÉREZNI, GONDOLNI is így kell. Tulajdonképpen ezen dolgoztunk azon a napon, és a visszajelzések alapján voltak új felismerések, kisebb-nagyobb AHA-élmények, de minimum megerősítések a kapott tréning alapján.

A résztvevőknek pedig tiszta szívből kívánom, hogy legyenek a coachingon kapott felismerések olyan hasznosak, mint amekkora élmény nekem volt őket coacholni… :) 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.