Főoldal » Energiateremtő

Energiateremtő

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

     Akkora energia áll rendelkezésedre amekkorával világokat teremthetsz! Ehhez csak három dolgot kell tenned:
1. Tudnod, mit akarsz és miért.
2. Megszüntetned az energia elfolyását.
3. Összpontosítanod az energiát.
Nézz körül, és mutasd meg azokat az embereket, akik ezt teszik! Egyet sem látsz? Akkor itt az idő, hogy láss egyet: kezdd magaddal!

    Az első pont már szóba került több helyen, itt a blogban is és az első e-könyvemben részletesebben (Tedd azt). A másik két pontot is érintettem már többször, de közvetetten.

Az emberek az energiapazarlás mesterei

Az emberek hétköznapi életük során olyan mennyiségű energiát pazarolnak el értelmetlen cselekvésekre, hogy abból már egy új Föld bolygót felépíthettünk volna. Hogyan lehet ez? Úgy, hogy legtöbbjüket az ego irányítja. Két módon történik ez, amire figyelnek és amit erősítenek utána folyamatosan. És van még egy harmadik dolog, a fölösleg, ami gyakran szokások eredménye.
Miért olyan dolgokra fordítanak őrületesen sok energiát, amit nem szeretnek, vagy ami nem jó nekik?
Azért mert muszáj?
Dehogy! Ezek a cselekvések – annak ellenére hogy nem tesznek jót – erősítik és hízlalják az egót, úgy, hogy észre sem veszik.
Például, ha valamivel nem értek egyet, és ezt szóvá teszem, azzal (tudat alatt) növelem az egóm fontosságtudatát.
Ha igazságtalanságot találok és felháborodom, ez még jobban fokozza azt.
Ha pedig gyűlölök valamit (valakit), az már szinte kéjesen duzzasztja az egót.
Ezen alattomos egocsapdák óriási mennyiségű energiát elvonnak a teremtő erőnkből. Ez pedig azért van, mert a legtöbben nem tanulták meg, hogyan növeljék saját energiáikat pozitív cselekvések által. Mivel az ember tudat alatt állandóan élményekre vágyik, amihez energia szükséges, folyamatosan tesz valamit ennek érdekében. Az emberek többsége másokat lemásol, ezért sokszor a legrosszabb példát követi.
Az idegeskedés, a düh, a türelmetlenség nem természetes, hanem tanult.   Onnan ered, hogy az ego fenyegetve érzi magát. Attól fél, hogy elveszti az irányítást, mások befolyásolják, vagy lemarad valamiről.
Annak módja, hogy helyesen növeljük az energiát – ami így teremtőerőbe fordul – a tudatosság. Az, hogy megfigyeljük önmagunkat és irányítjuk figyelmünket, gondolatainkat, cselekvéseinket és szokásainkat. Az átlagember persze azt mondaná, ez nem lehetséges, vagy csak részben. Ugyanis ez először kényelmetlen és energiát von el, ezért hamar feladják. Azonban idővel ez az, ami megtartja az energiát, ami így növekedni tud.
Tehát foglalkozz azokkal a dolgokkal és beszélj azokról a dolgokról, amelyeket szeretsz, érdekelnek és számodra jók! Ha következetes vagy, egyre inkább ezekkel találod magad szembe.
Mi a fölösleges? Az ember tudatalattija egy szinte végtelen befogadóképességű számítógép, amely minden jó-rossz, hasznos-haszontalan dolgot válogatás nélkül befogad és elraktároz. Az e legmegdöbbentőbb, hogy akkor a legaktívabb, amikor az ember tudatosan nem figyel oda. Például valaki valami csinál és a háttérben megy a rádió vagy a televízió. Lehet, hogy nem is figyel arra, de a tudatalattiba minden, amit ott mondanak beszivárog. Kísérletekkel már többszörösen bebizonyították, hogy ha valakinek lejátszanak bizonyos információkat, miközben másvalamit tesz és nem figyel oda, tudatosan nem emlékszik rá, mégis annak megfelelően fog cselekedni és beszélni. Figyeld csak meg a mindennapi életben, ha valaki a háttérből bizonyos típusú információt hall folyamatosan, az hatással lesz rá.
Rengetegszer tapasztaltam mennyire megváltoztatja az emberek viselkedését és reakcióját az, amit a tv-ből, rádióból, vagy akár máshol hallottak. Mennyi pozitív és mennyi hasznos információt kapsz a külvilágból? Ha jót akarsz magadnak, sohasem hagyod a háttérben menni a televíziót, vagy a rádiót. Pozitív szövegeket, vagy megerősítéseket, azt igen! Ha az megy a háttérben, az is beszivárog a tudatalattiba, de mennyire más a hatása! Érted szól és nem ellened.
Ráadásul annyi de annyi felesleges dolgot néznek és/vagy hallgatnak meg az emberek, ami nem is érinti őket! Ez olyan, mint amikor hagyod elburjánzani a gazt a kertedben és később alig látod a termést közte. Az elméd is tisztán kell tartani.

Energiaösszpontosítás

Ennek folyamatával is foglalkoztam a könyvemben, persze nem ezzel a kifejezéssel élve. Amikor megtanultad, hogy ne pazarold az energiát – a figyelmed és a szokásaid által – elkezd megmaradni és nincs más dolgod, mint összevonni.
Azt kell tisztáznod, mi az ami fontos, hasznos, jó számodra, majd megvizsgálnod, hogyan használsz ezzel környezetednek, vagy a társadalomnak. Ennek mindenképpen mélyről, szívből jövő vágyként, motivációként, energiaként kell jelentkeznie. Utána szokásaidat ennek megfelelően alakítanod, s így életed cselekményei és eseményei minden módon ezt fogják támogatni.
Nézz körül és meglátod az emberek mindenféle hülyeségre figyelnek, ami megfogja kíváncsiságukat, hízlalja az egójukat, feldühíti őket, mert ezáltal vagy erősítik fontosságérzetüket, vagy elterelik a figyelmüket. Hagyd őket!
Lépj egyet előre, és azzal foglalkozz, ami előrevisz, ami éltet, ami felemel!
Mindig azt keresd ami megold, inspirál, támogat, felépít!
Míg mások megmaradnak az „emberi játékok” szintjén, Te összefogod teremtő energiáidat és alkotsz, újítasz, megvalósítasz, létrehozol!
Ez az amiért vagy és ez az amit csak Te tehetsz meg magaddal.
Ne várj. Tedd meg!

Kapcsolódó cikk: A pozitív figyelemenergia ereje

Ha tetszett, lájkold, oszd meg és véleményezd!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.