Főoldal » Erre figyelj!

Erre figyelj!

Erre figyelj!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

    Erre figyelj! Mekkora katasztrófának kell történnie ahhoz, hogy egy ember ne húzza a bilit a saját fejére? Mennyi időnek kell eltelnie, hogy valaki rájöjjön, saját magát üti? Mondtam már, hogy ne Légy jó birka! , mert a Rendszer azt akarja. Hányszor írtam már a figyelemenergiáról, mint olyasmiről, ami a mi kezünkben van és mi döntünk? Hagyd már ezeket az értelmetlen, értéktelen vacakokat és légy tudatos!

Bár én soha nem próbáltam, másoktól tudom, ha egyszer valaki elkezdett dohányozni, kegyetlenül nehéz leszokni. Az alkohol se jobb. Hát még a kábítószer! Valósággal felzabálja a lelket. Azonban van ami mindezeknél rosszabb. Az, ha a figyelmed olyan dolgokra kötöd le, amelyek nemcsak, hogy feleslegesek, de mindenféle negatív érzéseket, gondolatokat, sőt félelmet keltenek benned. Gondolhatnád, hogy az emberek azért nem ezt csinálják. Sajnos az a helyzet, hogy mégis. Persze nem mindenki, de az „átlag” ezt műveli, sőt egymásban erősíti.

Az, hogy például az Interneten és egy-két médiumban megjelenik a figyelemenergiáról szóló információ és én is számtalanszor írtam már a témában, egy dolog. De az a helyzet, hogy az emberek többsége a tévét nézi, az újságot olvassa, a rádiót hallgatja, és egymást. Ha használja is az Internetet, akkor szórakozásra, vagy bizonyos információk elérésére, vagy ami még rosszabb, ugyanazt keresi ott, amit a külső médiumokban.
Vannak emberek, akik nem akarják elfogadni, hogy az ő figyelmüknek köze van ahhoz, hogy milyen az életük és mi történik velük. Ugyanezeknek az embereknek általában elég pocsék a közhangulatuk, tele vannak keserűséggel, haraggal, gyűlölettel, mások meg el vannak kedvetlenedve, depressziósak.
Már többször írtam, hogy az olyan dolgok, mint a hírek nézése-hallgatása-olvasása-megosztása, a politika (legalábbis az, amit ma annak hívunk) ezerszer károsabb, mint bármilyen kábítószer, mert nemcsak, hogy legalább olyan nehéz leszokni róluk, de tönkreteszik a szellemet, a lelket és a testet is. Most gondolhatod, azt, hogy erős túlzásokba esem. Azt javaslom, nézz körül. A saját szememmel látom nemegyszer, hogy milyen hatalmas romboló erővel bír az emberekre az, amire figyelnek.

Amire figyelsz, ott járnak a gondolataid, ahol a gondolataid, ott az energiád, ahol az energiád, ott keletkezik a legtöbb érzelem, ahol a legtöbb érzelem van benned, azokon a területeken vagy „jelen”. Ha ez valami külvilági dolog, akkor beleveszel és magával ragad. Egyszerűen nincs hatalmad felette.
Ha azt mondom, nincsen sok értelme az időjárás miatt dühöngeni vagy tőle függővé tenni a hangulatunkat, mert személyesen nem vagy hatással rá és úgyis mindig változik, valószínűleg a legtöbben egyetértenek. De ha ugyanezt állítom a hírekről, vagy a politikáról, már kevesen értenek egyet, pedig dettó ugyanaz.

 

Ne erre figyelj! – Hírek, politika, betegség

Teljesen mindegy mi történik ebben a világban, amit tudnod kell, így is úgy is megtudod!
A hírek így készülnek (tisztelet a kivételnek): A világon sok millió dolog történik. A valószínűség törvényei szerint egy részük rossz. Szedjük össze ezeket, lehetőleg a leghajmeresztőbbeket, hogy érzelmi hatást gyakoroljunk az emberekre és toljuk a képükbe!
Persze nem feltétlen tudatos ez, a médiát a bevétel és a nézettség, hallgatottság, olvasottság érdekli. De a mögötte álló hatalmat, vagyis inkább rendszert a szuggesztiós hatás. A megfélemlített, vagy legalább megzavart embereket könnyebb irányítani.

A politika manapság és javarészt „sötét erők” játékszere. A politikusok általában szenvedélybetegek. A szenvedély abban áll, hogy egy adott érdek mentén minden energiát módosítanak és egy idő után totálisan elvesztik objektivitásukat. „Nekem van igazam, ők hazudnak, én állok a jó oldalon, ők a rosszak”. Persze ezt így nem ismernék el és észre sem veszik. Figyeld csak meg néha ahogy egy-egy politikus beszél, olyan, mintha nem is ő beszélne, hanem valamilyen más, minden áron valamit elérni akaró „sátáni” erő. Őket nézve az lehet az érzésed, hogy bármire képesek a hatalomért. Ennél már csak az a rosszabb, hogy egy-egy karizmatikusabb politikus személyiség emberek sokaságát képes maga mellé állítani, akik meg vannak győződve róla, hogy az ő érdekeiket képviseli. Nos, vannak olyanok, akik tényleg jó szándékúak és az emberek érdekeit képviselik. Ezen kevés értékes ember azonban elveszik a nagy tömegben és az emberek, akik csak a tömegszuggesztióra figyelnek, nem veszik észre, kik azok.

Rengeteg magánember van aki úgymond szimpatizál egy-egy politikai irányzattal és ki nem állhatja a másikat. Szó szerint fanatikusan hisznek a saját irányzatuknak és gyűlölik a másikat. Ez nagyon durva szellemi betegség! Elvisz egy szubjektív „ördögi” irányba. Az „igazság” vagy a „jó” nem tartozik semmilyen irányzathoz oldalhoz, véleményhez.

A politika és a politikusok egy még világibb erő, a pénzügyi-gazdasági rendszer bábjátékosai csupán. Ez nem azt jelenti, hogy nagy pénzügyi hatalommal rendelkező néhány ember irányítja a világ eseményeit (bár ebben is van igazság), hanem a rendszer ilyenné lett.
A rendszer olyan, hogy a világ nagy részét anyagi érdekek mozgatják. A betegség például pénztermelő gépezet egyes iparágaknak, mint például a gyógyszergyártás. Ha nem vagy beteg, akkor is megvizsgálnak, „nehogy valami baj legyen”, de valójában mindig lehet találni valamit, ami szerintük veszélyes lehet, s ha megvan, gyógyszerrel kezelni, a gyógyszer mellékhatásai által pedig száz másik betegség kialakulhat. Vannak a komoly betegségeknek természetes, vagy felfedezett gyógymódjai? Igen, de ez nem mindig üzlet és ha nem az, akkor megbélyegzik, hogy hamis, veszélyes, nem tudományos stb. A világon a legveszélyesebb maga a gyógyszer és az orvostudomány azon beállítottsága, hogy mindent csak fizikailag kezel.
Rudolf Steiner már egy 1917-es előadásában figyelmeztetett mindezekre

 

Erre figyelj! – Tisztítás és valóság

A világon minden áldott nap hihetetlenül sok jó dolog történik! Annyira sok, hogy elenyésző mellette minden negatívnak ítélt esemény. Ne a médiát figyeld, ahol a jónak nincs hírértéke, hanem mindenhol keresd a jót, a szépet, a pozitívat, a tanulságot, az előnyt, az üzenetet és megtalálod!

Az ember alapvetően jó és a világ is az. A világ és az emberek egy része mindent megtesz annak érdekében, hogy ne így lásd. Ha elhitetik veled, hogy a világ rossz és az emberek csalnak, lopnak, hazudnak, akkor elháríthatod a felelősséget és ezzel a hatalmat saját sorsod irányítása felett és a dolgok úgy történnek, ahogy ők akarják. Azonban az ember alapvetően jó. A világ mindenre lehetőséget ad és választhatsz! Ha úgy döntesz, elfogadod a tömeghiedelmet, miszerint mások irányítják a sorsod, úgy lesz, de ha megérted, hogy figyelmed és reagálásod a kezedben van, vállalod a felelősséget, hiszel az emberekben és Te irányítod a sorsodat.

Erre figyelj, és ne arra, ami haszontalan, időleges és károdra válik. A tv-híradó egy dologra jó, hogy elmenjen a kedved a világtól. Ha folyamatosan a hírekre figyelsz, az olyan, mintha állandóan az eget figyelnéd és a felhő miatt aggódnál. Egyik megy, másik jön, ami az egyik pillanatban aktuális, a másikban nem. Figyelj a tartós dolgokra!
Erre figyelj: önmagad minél jobb megismerésére és fejlesztésére, a látható külvilág mögötti mélyebb szellemi okokra, hogyan valósítsad meg önmagad, hogyan érd el álmaidat és hogyan segíthetsz másokat önnön lehetőségeik minél szélesebb felfedezésében!

Erre figyelj:

1. Te jó vagy és az emberek alapvetően jók.
2. A világban minden dolog az érdeked szolgálja.
3. Az, hogy mi történik veled, elsősorban tőled függ.

A „világi tömegszuggesztió” az ellenkezőjét mondja. A legjobb tanács, amit adhatok, hogy ne erre figyelj. Arra figyelj, ami jó neked! Ettől még nem leszel önző, csak sokkal inkább hasznára válsz bárkinek, ha Te is jó állapotban vagy. Erre figyelj.

Pozitív idézetek gyűjteménye

Itt olvashatsz jó cikkeket a pozitív figyelemenergiáról: Figyelemenergia

És itt csatlakozhatsz a csoportunkhoz:

Pozitív figyelemenergia csoport

Ha tetszett, lájkold, oszd meg és véleményezd!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.