Főoldal » És ha még udvarias is leszel…

És ha még udvarias is leszel…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Néha ha egy sztár, egy híres ember, odajön hozzánk és elkezd beszélgetni velünk esetleg velünk eszik, hihetetlenül feldobódunk, már ha kedveljük ezt az embert. Vidáman meséljük a barátainknak, hogy ezzel vagy azzal ittunk, dumáltunk stb.. milyen jó fej. Ha külföldi az illető, akkor még azzal is vagánykodunk néha, hogy mi már csak a keresztnevén szólítjuk. No igen, de vajon, hogy tud ekkora hatást kiváltani egyetlen ember? A munkájával, amivel híres lett? Mindenképpen benne van ez is. Mindenesetre végezhetünk bármilyen professzionális és izzadtságos munkát, ha nem figyelünk a körülöttünk lévőkre, akkor esélytelenek leszünk. Roosevelt pl még a takarítónőnek is előre köszönt és tudta a keresztnevét. Persze nem csak neki, mindenkinek, akivel dolga volt. Holott azért egy szuperhatalom elnöke erre nincs rászorulva. Henry Fordnak hasonló volt a hozzáállása a munkásaihoz, mint Rooseveltnek. Így a csapatukkal, világraszóló eredményeket tudtak elérni. Sok nyugat-európai ország, csak azért van előrébb, mint kelet illetve közép-Európa, mert felismerték, hogy sokkal hatékonyabb az ösztönzés, mint a tiltás. Minden téren. Ha valakivel olyat teszünk, ami tetszik neki, nyilvánvalóan jobban fog kedvelni minket. Innentől pedig könnyebb vele egy csapatban dolgozni. Motiváltabb lesz új és jobb dolgok elérésében, és ha mi vagyunk a partnere, még szívesebben fog dolgozni. 

Ugyanakkor, ha valaki nem nagyon izgat és legszívesebben közömbös lennél vele, gondolj arra, hogy van, akiért te rajongsz és ő is közömbös veled és ez nem túl jó érzés. Ebben legyél más, úttörő és kedves azokhoz is, akik nem érdekelnek igazán. Ekkor válhatsz igazi sztárrá, emberré, bármivé, amivé szeretsz. Ezek után veled is bátrabban fognak kommunikálni, akik veled voltak közömbösek. Előbb-útobb mindenki visszakapja a világtól azt, amit beletesz, valamilyen formában. 

A másik oldala a témának, az ellenségeskedés. Vannak emberek, akikkel hiába kezdünk kedvesen, ellenségesen fognak velünk viselkedni. Egy fontos szabály van: Ne vedd fel a stílusát és ne kezdj vele vitába. Nem nyerhetsz! Vagy lealázod és még ellenségesebb és feszültebb lesz, vagy megnyeri úgymond a vitát és fennhéjázóvá válik. Kezd el megvizsgálni az ő nézőpontjait, mit miért gondol és érez úgy ahogy, próbálj nála rákérdezni. Talán ha több adatod lesz az adott nézőpontról, megfejtheted és máris közelebb kerültél vele. Az ellenségeskedés is csak egy visszajelzés és néha egy-egy kritika valójában burkolt bók. 

Lehet, hogy több elismerés, vagy érdeklődés mutatása már segít is. Ezek egyszerű csodafegyverek. A lényeg, hogy mindig maradjunk őszinték, mert nélküle, csak egy nehéz csapdába csaljuk magunkat. 

Egy japán öregúr, aki túlélte a Hiroshima-i atomrobbantást, a helyszínen, a következőt mondta: 

„Úgy állhatunk legkönnyebben bosszút ellenségeinken, hogy megbocsátunk nekik. Az a célom, hogy egy jobb világot hagyjak az eljövendő generációnak, mint amilyet mi kaptunk. „

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.