Főoldal » “És mik a terveid?”

“És mik a terveid?”

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nincs is annál jobb időtöltés a világon, mint amikor két barátnő kávézni megy egy pirított illatú belvárosi kávézóba. Rég láttuk egymást, elfoglaltak vagyunk. Jómagam arról vagyok híres közöttük, hogy félidőtájt felteszem a kérdést: “És mik a terveid?”

Szeretem a provokatív kérdéseket. Főleg feltenni. A legtöbb ember ugyanis a saját panaszaira nem készít menekülési tervet, vagy önfejlesztési útvonalat, csak elfogadást és megértést keresnek nálad. Rendben, megkapják. Ez az első. Ha érzelmi támogatást keresnek, nálam megtalálják. Aztán azonban válaszolniuk kell a kegyetlen-kedves provokatív kérdéssorozatomra, mert érdekel a benső hozzáállás. Ezért gyakran már előre felkészülnek a sajátságos kérdésemre, és csillogó szemekkel számolnak be a terveik fejeményeiről, én meg csak nézek, nézek, hogy mennyi erő és fantázia szorul egy nőbe, ha fejlődni akar…

Ha azonosulni tudunk mások céljaival magunk is szárnyra kapunk. Ha neki ennyi ereje van, én sem adom fel. Ha ilyen nagyvonalú víziója van a jövőjéről, én is felépítem a magamét. Tanulunk egymástól és építkezünk.

A most létrehozott blogom neve Pihenőblog is lehetne, mert könnyű témákat könnyed és személyes hangnemben fogok felvetni. 

Szeretem a kávéházat. Üljünk össze beszélgetni.

  

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.