Főoldal » Ez kész! Pénz!

Ez kész! Pénz!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Tavaly 5. osztályos kisdiákjaim hívták fel a figyelmemet a K & H Bank pénzügyi vetélkedőjére. Először szkeptikusan fogadtam: azt hittem, hogy a bankárok szemszögéből közelít a gyerekek felé, de tévedtem….minden várakozásomat felülmúlta a profi szervezés, a gyerekbarát megközelítés. Az országos döntőig jutottunk, a 6. helyezést sikerült elhoznunk az 5 .-6. osztályos kategóriában.

A K&H Csoport több módon is aktívan küzd a pénzügyi ismeretek széleskörű terjesztéséért, hogy segítse az okos pénzügyi döntések meghozatalát:

” Különösen fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető pénzügyi ismereteket, és már fiatalként is tudatosan hozzák meg gazdasági vonatkozású döntéseiket, természetes legyen számukra a napi pénzügyekben való jártasság.”-vallják.

A 2006-ban elkészült Ez kész! Pénz című, 30 darab 5 és fél perces részből álló rajzfilmsorozat – melynek fő támogatója a K&H – a gyerekek nyelvén, de a felnőttek számára is szórakoztató, informatív módon mutatja be a pénz működését, gazdaságban betöltött szerepét, és az euró kialakulását.

 A produkció jó lehetőség a fiatalok tájékoztatására, hiszen könnyed, érthető formában mutatja be az alapvető gazdasági és pénzügyi ismereteket.

 A pénzügyi vetélkedő során felelevenítik a rajzfilmben szereplő legfontosabb ismereteket, a verseny feladatai elsősorban (de nem kizárólag) a rajzfilm anyagához kapcsolódnak.

Fontosnak tartják, hogy minél több fiatalhoz eljusson az Ez kész! Pénz! rajzfilm és a pénzügyi tudásanyag. Ezért azt követően, hogy 2009 őszén minden magyarországi iskolába eljuttatták a DVD egy példányát, elhatározták, hogy 2013 decemberétől megnézhetővé és letölthetővé teszik a teljes rajzfilmet. Ennek köszönhetően, aki a verseny iránt érdeklődik és szeretné elsajátítani az alapvető pénzügyi tudást játékos formában, bármikor megnézheti az Ez kész! Pénz! rajzfilmet itt, és letöltheti itt:

1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész, 6. rész, 7. rész, 8. rész,
9. rész, 10. rész, 11. rész, 12. rész, 13. rész, 14. rész, 15. rész, 16. rész, 17. rész, 18. rész, 19. rész, 20. rész, 21. rész, 22. rész, 23. rész, 24. rész, 25. rész, 26. rész, 27. rész, 28. rész, 29. rész, 30. rész

  • a rajzfilmsorozat Michel Le Duc és Nathalie Tordjman: L’Argent et L’ Euro á petits pas című művének adaptációja, és Rofusz Ferenc, Oscar-díjas animáció rendező ötlete alapján készült.
  • a filmet rendezte: Szalay Zoltán és Varga Miklós
  • a forgatókönyveket írta: May Szilvia, Spáh Dávid, Gigor Attila

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.