Főoldal » Furulya tanulás kezdőknek – Legyen játék a zenetanulás!

Furulya tanulás kezdőknek – Legyen játék a zenetanulás!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Régi vágyad, hogy megtanulj furulyázni? Vagy csak szimplán unatkozol
otthon, és hasznosan akarod eltölteni a szabadidődet? Vagy tanító/óvónéniként dolgozol, aki kellemes időtöltéssel és hangzással szeretné  lefoglalni a gyermekeket?

Mert akkor eljött számodra a legmegfelelőbb alkalom és lehetőség, hogy belevágj, és megtanulj ezen a fantasztikus hangszeren játszani, ráadásul aFurulya iskola legújabb INGYENES online kurzusunk segítségével 15 nap alatt sajátíthatod el a furulyázás alapjait.

Kiknek ajánljuk?

Tanfolyamunk ajánlott legfőképpen óvodásoknak, óvónéniknek,
kisiskolásoknak és szüleiknek, tanároknak és tanítónéniknek, akár azért is, hogy
közösen vágjatok bele és kezdjétek el ingyenes online oktatásunkat Petrával, a
leendőbeli furulya tanárral.

Petra gyerekkora óta bűvöli a furulyát és a fuvolát, e két csodálatosan szóló hangszert. A zeneiskola kijárása majd rengeteg gyakorlás és kamarazenekari fellépés után kezdte el magán- és internetes órákon átadni rengeteg tudását a magánoktatásain keresztül.  Nagyon szereti a gyermekeket, remekül kommunikál velük és szerencsére ez a szeretet és lelkesedés kölcsönös. Érthetően, kedvesen magyarázza el a furulyázás alapjait, és szeretettei meg a hangszert a csemetékkel.

Tanfolyamunk és az ingyenes furulya leckék segítségével gyorsan és egyszerűen tanulhatod meg:

 • hogyan fogd le a furulyán lévő hangokat
 • hogyan fújd a furulyát, hogy szépen
  szóljon
 • milyen furulya fajták léteznek
 • hogyan ne fogyj ki a levegőből
  (légzésgyakorlatokon keresztül mutatjuk be)
 • és hogyan fejlesztheted ki tökéletesen az ütemérzékedet.

Segítségével gyorsan elsajátíthatsz könnyen tanulható, ám mégis híres
magyar népdalokat, mint például: Süss fel nap, Csiga-Biga Gyere Ki, Zsipp-Zsupp Kenderzsupp és még sok más dalt.

Gondolj csak bele, mekkora siker élmény lehet a gyerkőcnek, ha az eddig neki énekelt és dúdolt dallamokat ő maga fogja kiadni a saját furulyája segítségével?

Nem véletlen, hogy ezt a hangszert ajánlják az óvodásoknak és a kisiskolásoknak, és hogy az óvónénik és tanítónénik és tudnak rajta játszani, hiszen ez áll legközelebb a gyermeki lélekhez és a zenetanulás megszerettetéséhez is ez az egyik legalkalmasabb és legkönnyebben elsajátítható hangszer (például agitároktatás csak 9-10 éves kortól ajánlott).

Ha szeretnél továbbfejlődni, vagy ha szeretnéd, hogy a következő hangszered a fuvola legyen, ahhoz is elengedhetetlen lépés. Ráadásul a mai világban a legtöbb ember rendelkezik zenei alapképzettséggel, így miért pont te vagy a gyermeked maradna ki belőle? :)

Dobd fel a napjaidat, vagy gyermeked napjait a közös gyakorlással, mely biztos vagyok benne, hogy számtalan mosollyal és nevetéssel fog zajlani.

Mit tanulsz meg az online furulya leckékben?

 • a legegyszerűbb és legismertebb dalokat eljátszani
 • a furulyázás alapjait
 • hogyan tisztítsd és tartsd karban a hangszered
 • milyen egyéb kellékek szükségesek a furulyázáshoz
 • milyen hangokat tudsz megszólaltatni a furulyáddal és hogyan fogd le a furulyán a hangokat

Természetesen ha már túl vagy a kezdő szinten, és valami újat szeretnél megtanulni, továbblépni a furulyázásban egy következő szintre, nálunk erre is van lehetőség, hiszen Petra (a furulya és fuvola magán tanár) haladóbbakra is gondolt, és számukra külön technikákat gyűjtött össze, és mutat be a “haladó technikák” címszó alatt.

Itt pl. olyan technikákat sajátíthatsz el, mint a vibrációs technika, mely segítségével a hosszú hangokat rezonált állapotba hozhatod, ezáltal sokkal kellemesebb és dinamikusabb hatást kelthetsz a hallgatók és önmagad számára is.

Mit kell tenned, ha szeretnél jelentkezni ingyenes online tanfolyamunkra vagy magánóránkra?

1. Ingyenes tanfolyamra a következő honlapon email címed megadásával tudszregisztrálni. (http://furulyaiskola.hu/) Ez magába foglalja, hogy Petra hobbi szinten megtanít furulyázni, (vagy éppen fuvolázni), hogy sok híres és
népszerű dalt, nótát mindenféle elmélet, és zeneiskolás tudást,
kötöttségek nélkül tudj eljátszani, ha arra kerül a sor és mélyebben szeretnéd megtanulni a furulyázást/fuvolázást, akkor komolyabb
darabokat a leendő legprofibb háttértudással együtt megpróbál neked átadni.

2.    Vegyél egy furulyát. Ha kezdő vagy, érdemes egy kevésbé drága, műanyag típust vásárolni. A műanyag furulyákat általában gyerekek tanítására használják, mert nem igényel olyan nagy odafigyelést az ápolása, mint azok, amelyek fából készültnek. Mind a műanyagból, mind a fából készült furulyák megtalálhatóak a hangszerüzletekben, illetve online áruházakban is széles választékban, tehát beszerzésük nem túl komplikált.

3.    Amennyiben az alapok elsajátítása után még mindig kedved leled a hangszerben, gondolkozz el egy esetleges váltáson, és vegyél egy fából készültet, melynek hangja lágyabb, mint műanyag társáé, viszont ápolásuk nagyobb odafigyelést igényel.

4.    Amennyiben még tovább szeretnél fejlődni, a magánórákon kívül DVD-nkeresztül is van rá lehetőséged furulya oktatásra.

Nem tudod milyen furulyát vegyél vagy hol szerezd be? Bizonytalan vagy, mikor kezdjen el gyermeked hangszeren játszani? Esetleg te kezdenéd el, de félsz, hogy túl késő hozzá? Bármi kérdésed van, tedd fel bátran Petrának a Furulya iskola facebook oldalán!

Kezdd el még ma a furulyázást és okozz örömet magadnak és a körülötted élőknek!

Ráadásul közeledik a Karácsony, így itt az idő, hogy elkezd gyakorolni azt a dalt, mellyel a karácsonyfa körül szeretnéd megajándékozni szeretteid.

A DVD csomagunk segítségével a következő 9 karácsonyi dalt tanulhatod meg:

– Kis Karácsony, Nagy Karácsony

– Jingle Bells

– Pásztorok, pásztorok

– We wish you a merry christmas

– Fehér Karácsony

– Télapó itt van

– Kirje, kirje

– Rudolf the red nosed reindeer

– Hull a pelyhes fehér hó

A Facebook oldalunkon INGYENES oktatóvideókat is találsz, mely segítségével otthon is elkezdhetitek gyermekeddel a tanulást, és ha belejön, kedvet kap hozzá, keressétek meg bátran Petrát!

Jó furulyagyakorlást és rengeteg vidám pillanatot kívánunk hozzá! :)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.