Főoldal » Hogyan fogok belekezdeni az agilitásba? Kicsit Scrum és kicsit KanBan

Hogyan fogok belekezdeni az agilitásba? Kicsit Scrum és kicsit KanBan

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A blog eddigi két posztjából még talán nem is lehet levonni következtetetéseket, hiszen nagyon kicsi a minta, ami alapján véleményt kellene mondani. Így azt szeretném átadni, amit én érzek. Ez nem más, mint hogy az út elején vagyok, de fokozatosan fejlődök. A fejlődés egyik állomása a ScrumBan board létrehozása lesz, vagyis én úgy remélem, hogy ez lesz az első mérföldkő.

Beszélhetek én fejlődésről és mérföldkövekről, ha nem tervezek előre semmit? Nincs kész tervem, csak annyit tudok, hogy Scrumozni és KanBanozni fogok, de az biztos, hogy a kettő módszertanból azokat az elemeket veszem át, amelyek a sikeremet növelhetik. Honnan tudom milyen elemek lesznek ezek? Sehonnan, majd szépen a használat során önjáróan kialakul majd a napi, heti, havi rutin. Egyet viszont biztosan tudok: egy táblára mindenképpen szükségem lesz (hamarosan befektetek egy  Victoria Zománcozott mágneses fehértábla alumínium keret 60x90cm VVIZ01 típusúra ) – látni fogom a feladatokat, amelyek a fejemben vagy az emailjeimben kavarognak és várják a sorsukat.

Az új munkahelyem tervben vagy egy kreatív sarok babzsák fotelekkel – nagyon nyitott és előremutató gondolkodás, gondoltam én, de egy másik szemszögből megközelítve egyéni döntés eredményének tűnik. A cél egyértelműen az, hogy a munkatársak kreatívitásának teret adjanak, DE lehet a kreativitásra kényszeríteni bárkit is? Ezt bele lehet fogalmazni a munkaszerződésbe? Vagy inkább keressük az igényeket és az igényeknek megfelelő tereket alakítsunk ki?

Természetesen nem a kreatív sarok ellen kampányolok most, hanem arra akarok rávilágítani, hogy a Srcum retrospektívja segítségével felmerült igényekre keresünk megoldást.

A sztori második fele, amely bizonyára be is fog következni, mert még csak elméleti szinten van rá esély: az egyik projekt során egy fejlesztőnek és a PO-nak szüksége van egy kis kreativitásra és így helyet keresnek a egy brainstromingnak. Nem szeretnék egy tárgyalóban megtartani, így egyből mindenkettőjüknek a kreatív sarok (pihenő, lazuló) jut eszébe.

Hogyan jutottam el a táblától a kreatív sarokig? Egyszerűen csak elkezdtem írni, hogy én hogyan akarom elkezdeni és az én táblám is olyan, mint a kreatív sarok. Nem volt rá igény, de a jövőben biztos hasznos lesz. Továbbá a Scrum egyik nagyon hasznos tulajdonsága, hogy minden egyes sprint kész, magában is használható terméket állít elő. Esetemben egy a SrcrumBan board.

Ha megszereztem és elkezdem használni mindenképpen írni fogom a tapasztalataimat.

Kép forrása: http://image.arukereso.hu/full/104368575.victoria-zomancozott-magneses-fehertabla-aluminium-keret-60x90cm-vviz01.jpg

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.