Főoldal » Innovatív tanárok díjazása

Innovatív tanárok díjazása

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Microsoft Partners in Learning – Társ a tanulásban elnevezésű programjának 8. alkalommal megrendezett európai fórumát idén Moszkvában rendezték meg, a találkozón több mint 40 ország 300 tanára vett részt. A záróeseményen azok a pedagógusok vehettek át elismerést, akik mindennapi munkájukban kreatív és hatékony módszerrel használták fel a különböző IT technológiákat.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen 6 első és 18 különdíjat osztottak ki. A moszkvai regionális fórum 24 nyertese részt vehet a Partners in Learning globális döntőjében, amelyet 2011 novemberében rendeznek Washingtonban. A verseny első helyezettei:

  • Jasmin Jusic (Bosznia-Hercegovina) – Extending Learning Beyond The Classroom (Tanulás az osztálytermen kívül) kategória
  • Antonin Sekyrka (Csehország) – Collaboration (Együttműködés) kategória
  • Steven Ronsijn (Belgium) – Cutting Edge Use of Microsoft Technology for Learning (Microsoft technológiák innovatív felhasználása a tanulásban) kategória
  • Roger Lister és Kara Barker-Åström (Svédország) – Knowledge Building and Critical Building (Tudásépítés és kritikus fontosságú feladatok) kategória
  • Narine Baghdasaryan (Örményország) – Innovation in Challenging Contexts (Innováció kihívást jelentő környezetekben) kategória

A Knowledge Building and Critical Building (Tudásépítés és kritikus fontosságú feladatok) kategória egyik nyertese, a svédKara Barker-Åström a következőket mondta: „A Microsoft kezdeményezésének legnagyobb előnye, hogy a világ bármely pontjáról megismerhetünk tanárokat és különböző tanítási módszereket. A véleménycsere történjen akár online, akár személyesen, rendkívül hasznos és tanulságos a mindennapi munkánkban.”

A Microsoft Partners in Learning európai fórumát első alkalommal rendezték meg Oroszországban. A nyerteseket egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri választotta ki, amelyet Dr. Deirdre Butler, a dublini St. Patricks Egyetem professzora elnökölt.

„A Partners in Learning európai fórumán a Microsoft azokat a forradalmi oktatási vívmányokat mutatja be, amelyek megfelelnek az új generáció és kor igényeinek.” – mondta Lauren Woodman, a Microsoft Partners in Learning programjának ügyvezetője. „Évről-évre arra ösztönözzük a tanárokat, hogy egyre ötletesebben használják fel a tanítási órákon az elektronikus eszközöket. Így alakítják azokat a XXI. században nélkülözhetetlen készségeket, amelyek hozzájárulnak Európa innovációs potenciáljának növeléséhez.”

„Az oktatás minden nemzet társadalmi és gazdasági fejlődésének elengedhetetlen része, az egyének számára pedig lehetőséget ad arra, hogy teljesen kibontakoztathassák képességeiket. A Microsoft elkötelezett az oktatásban használható, innovatív módszerek és a tapasztalatcserén alapuló tanárfórum mellett” – tette hozzá Woodman.

A Partners in Learning európai fórumának delegáltjait az európai nemzeti versenyek résztvevői közül válogatták ki. A következő találkozóra a portugál fővárosban, Lisszabonban kerül sor 2012. március 21-23. között.

Forrás: www.budapestaedu.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.