Főoldal » Internetről gyerekeknek/2.rész

Internetről gyerekeknek/2.rész

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az Internetes keresés nem könnyű feladat. Mindjárt adódik az első probléma: ki kell választani a megfelelő kereső szót (szavakat). Azt a szót, mely legjobban kifejezi, miről is szeretnénk információt gyűjteni.

Aztán ott vannak ezek a fránya betűk! Mert bizony a találatok között válogatni kell, tehát OLVASNI kell.

És a válasz nincs ám ott az első sorban! Még a megfelelőnek tűnő weboldalon is tovább kell böngészni a választ keresve. Tehát türelem is kell hozzá.

A következő kis oktatóanyaggal a kereséshez szükséges legalapvetőbb ismereteket foglaltam össze: http://www.gyakorolj.hu/tanmenetek/hatodikkep/internet/internettananyag10resz.php

Ugyanitt található három feladatsor, amelyeknél a választ az Interneten kell megkeresni.

Az elsőnél adott annak a weboldalnak a linkje, ahol a válaszok találhatóak, a másodiknál a keresőt kell használni ahhoz, hogy különböző internetes alapfogalmak magyarázatát megtalálhassuk. A harmadiknál pedig összetett a feladat:  adott kérdésekre kell a választ megkeresnünk a megfelelő keresőszó, majd a megfelelő találat kiválasztásával.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.