Főoldal » Irány a tábor – egy perc és nyersz!

Irány a tábor – egy perc és nyersz!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Igaz, hogy a híres televíziós vetélkedőnek csak egyetlen részét láttam, de már ebből is látszott, hogy ezek az ötletes feladatok remek, szórakoztató tábori feladatokká válhatnak.

Nagy előnyük  minimális eszközigényük, a kellékek nagy része mindennapjaink tárgyai, olcsók, könnyen beszerezhetőek.

További előny, hogy szinte mindegyik időjárásfüggetlen, játszható szabadban és zárt helyen egyaránt.

Azt már régebben is kitapasztaltam, hogy a legegyszerűbb játékok a legjobbak. Például egyik táborhelyünkön volt egy-két mérleghinta. Éppen ereszdelahajam játékot játszottak a gyerekek, kénytelen voltam valamit bedobni. Kínomban – más ötlet nem lévén – kihirdettem a mérleghintaversenyt. Nagyon nem cifráztam, mondtam, a verseny lényege, melyik pár tud tovább a mérleghintán maradni, és még azt is mondtam, hogy két nap múlva verseny, gyakoroljátok.

Ettől kezdve nyugi volt, a legelevenebb gyerekről is tudtuk épp hol van, valamelyik társával épp gyakorolt a mérleghinta tetején. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy némelyik páros hosszú tízpercekig képes volt egyensúlyozni. Akinek nem jutott hinta, az vagy időt számolt vagy csak ücsörgött és beszélgetett a hintásokkal.

No meglett a verseny, és azóta is nagy népszerűségnek örvend a mérleghintaverseny. Már a kezdeti csapat nem táborozik velünk, mégis a mérleghintás játék – mint a népmese – szájról szájra terjed, és biztosak lehetünk benne, ha meglátják a mérleghintát, valaki elkiáltja majd magát, hogy mérleghintaverseny, és csücsülnek tovább a mérleghinta tetején…

Az idei táborban debütál az egy perc és nyersz! Majd meglátjuk, melyik feladat válik a legnépszerűbbé…

http://www.youtube.com/watch?v=cKA3rUdBVkI

A feladatok letölthetők, megnézhetők az alábbi oldalon: http://www.1percesnyersz.com/2012/03/1-perc-es-nyersz-feladatok.html

További játékos tábori feladatok, okosságok: http://www.bernece.hu/taborproba/

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.