Főoldal » Irány a tábor – készítsünk sátrat!

Irány a tábor – készítsünk sátrat!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Remek játék a sátorkészítés. Egy nagyon egyszerű sátor leírását találhatjátok az alábbi oldalon: http://kiflieslevendula.blogspot.hu/2012/06/sator-kis-indianoknak.html

Nem kell más hozzá, mint néhány nádszár, néhány vastag, erősebb befőttesgumi, pár nagyobb ruhacsipesz, valamint egy kétszemélyes lepedő. Ha mindezt beszereztük, már hozzá is láthatunk a sátor felállításához.

Több időt és energiát igényel az alábbi, fűzfavesszőből készített sátor kivitelezése. Mellette szóljon azonban, hogy több évig használható, jól bírja az időjárás viszontagságait, és ha körülnézünk, még hasonlót sem találunk a szomszéd kertjében.

[token node title-raw]

Pontos leírás itt olvasható: >>>>

Van, amikor az ember fia nem szórakozásból, hanem szükségszerűségből készít menedéket. A sátor véd az időjárás viszontagságai ellen, a szabadban éjszakázóknak menedéket, védelmet nyújt.

[token node title-raw]

Jó néhány változat létezik a félnyeregtetőstől a kúptetős, tipi-szerű megoldásig attól függően milyen célra használjuk, hány éjszakát akarunk benne eltölteni, stb. A következő honlapon szakszerű útmutatást kaphatunk a túlélő sátor elkészítéséről >>>>

Aztán van olyan sátor is, amely nemcsak véd a külső környezet hatásaitól, hanem gondoskodik is rólunk.  Az alsó képen látható sátor a jövőt idézi, bár még csak tervezőasztalon létezik. Nemcsak megjelenésében futurisztikus, hanem képességeiben is. Azon túl, hogy a szokásos időjárásálló szövet, speciális fotovoltikus anyag borítja. Nincs szükség tehát napelemekre, maga a sátor a napelem.

[token node title-raw]

A három mozgatható tábla automatikusan beáll a megfelelő irányba, hogy maximális napfénymennyiséget alakíthasson árammá. Az így megtermelt energiát eltárolja, és az a világítás mellett számtalan célra használható. Ezután nem gond az összes kütyü feltöltése.

A sátorban hajlékony LCD-képernyő tájékoztat az energiaellátásról és az egyéb funkciókról. Vezeték nélküli internetes kapcsolat teszi lehetővé a kommunikációt a sátorral, persze egyúttal internetezni is lehet. A világítás mellett az energia a hideg estéken egy fűtőtestet is üzemeltet, amely automatikusan bekapcsol, ha a külső hőmérséklet az előre beprogramozott érték alá esik.

A sátorban ezenkívül megtalálható a Glo-cation nevű technológia. Ha sötétben próbáljuk megkeresni a sátrunkat, nem kell mást tenni, mint küldeni egy üzenetet, és a sátor felkapcsolja fényeit.

További táboros ötletek: http://www.bernece.hu/taborproba/

Forrás: http://toochee.postr.hu/futurisztikus-sator-idoutazoknak/

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.