Főoldal » “Iskola frász” előtt….

“Iskola frász” előtt….

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Igen, nem sokára ismét becsengetnek…..

A szülők és csemetéjük elindul beszerezni az iskolakezdéshez szükséges eszközöket.

Hogyan ne legyen ez a minden év augusztus hónapjában kötelezően végbemenő procedúra idegességekkel teli?

Először javasolnám minden szülőnek, hogy ne hagyja az utolsó napokra az összes beszerezendő eszközt, hanem folyamatosan készítse azokat össze!

Érdemes listát készteni, üzleteket kiválasztani (akár többet), ahol a vételre kerül a sor.

Ne igyekezzen a szülő mindenből a lehető legdrágábbat vásárolni, VISZONT törekedjen a minőségre!

Kössön kompromisszumot gyermekével, ha Ő a legújabb mesefigurás táskát nézte ki és megkapja, egyezzen meg vele, hogy az írószereknek nem szükséges figurásnak lenni!

Az íróeszközök fogyóeszközök a táskához képest, nem érdemes a legdrágábbat választani. Emellett fontos, hogy ne okozzon gondot a gyermeknek írás közben!

Ezért sem javasolnám a díszített, nehéz íróeszközöket, főleg nem egy elsős gyerkőcnek!

Legalább kettő jó minőségű grafit ceruza lapuljon meg a tolltartóban, mellette pedig piros-kék- zöld színes ceruzából duplán számíthatunk.

A radírfajtája éppen olyan fontos, mint a ceruza kérdése, ezért ne válasszunk illatos, színezett fajtát! A gyerek kezéhez mérten válasszunk, ne legyen sem apró, sem óriás a radír.

A papírfajtákból (írólap, rajzlap, színes papírok, fénymásolópapír) érdemes tanév elején többet megvásárolni, amíg az akció tart.

A rajz és technika órához szükséges előre összekészített csomagok legtöbb esetben megfelelnek az elvártaknak, viszont gyurma, vízfesték, ecset minőségére a szülőnek kell odafigyelnie. Elsősorban esztétikailag lesz megkülönböztethető a termékek közötti különbség.

A füzetcsomag megvásárlásakor figyeljünk a számozásukra, hiszen nem egyforma vonalazású egy elsős és másodikos, harmadikos , negyedikes füzet!

Ha nem szeretne a szülő méregdrága csomagolópapírral bevonni a füzeteket és egyedivé akarja varázsolni csemetéje holmiját, akkor otthon kis kreativitással igényes borító készíthető (neten számos ötletet lehet találni)!

A csomagolás fázisából se hagyjuk ki gyermekünket!

Amikor a szobában pihen a táska és eszközök a gyermekkel együtt  nézzék át kedves szülők, milyen eszközök kerülnek majd a tolltartóba, esetenként érdemes meg is jelölni azokat!

Tapasztalat ugyanis, hogy az elsős gyermekek nem ismerik fel az eszközeiket, ami egyszerű gyakorlással orvosolható.

A tornafelszerelés esetében nem szerencsés sem a kinőtt, sem a nagyobb méretű holmikat választani, hiszen felnőttként sem hordunk kényelmetlen ruhadarabokat.

Igyekezzünk mindig gyermekkel együtt megvásárolni ezeket a darabokat!

Nem szabad elfeledkezni a tisztazsák csomagjáról amibe zsebkendő, toilett papír, kisebb méretű törölközőnek kell minden esetben helyet biztosítani. Ezek pótlásáról év közben sem szabad megfeledkezni.

Végezetül az új eszközök megvásárlása mellett, a régi eszközök összekészítésén túl  a következő napokban egy  órácskára (nem többre) felidézhetjük gyermekünkkel az előző tanévben tanultak kiemelt elemeit.

Az abc betűinek felsorolása , számolás az adott számkörben miközben készül az ebéd segít abban, hogy a gyermek ne szorongva lépje át a küszöböt szeptemberben.

Nem kell az előző tanév összes feladatát megkövetelni a gyermektől a kis gyakorlás a ráhangolást szolgálja!

A gyerekek többsége már úgyis ki van éhezve egy kis fejtörőre, agytornára…

Ami a fontos mozzanat, hogy lehetőleg észrevétlenül próbáljunk ismételni a gyermekkel, nem pedig azt mondva neki, le kell ülnie gyakorolni!

 

Bízom benne, hogy bejegyzésemmel a vélt  „iskola frászt” sikerült valamelyest eloszlatni…….:)

 

További kellemes nyarat kívánok ! 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.