Főoldal » Iskolai könyvtárak éjszakája – helyzetjelentés 1.

Iskolai könyvtárak éjszakája – helyzetjelentés 1.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az iskolai könyvtárak éjszakája felhívást örömmel fogadták a könyvtárostanár/tanító kollégák. Az októberben megrendezésre kerülő program sikeréről elsősorban az adott iskola könyvtárostanár kollégája gondoskodik. Az ötletek, információk javában cserélődnek az egyik népszerű közösségi oldal csoportjában és a Könyvtárostanárok/tanítók profil oldalán. 

Kis közvéleménykutatás eredményeként igyekeztem ötleteket adni, milyen kapcsolatteremtő játékokkal, színes kézműves foglalkozásokkal lehet még vonzóbbá tenni a programot. Természetesen nem kötelező az általam leírtak szerint tervezni, minden Kolléga szabadon állíthatja össze a tevékenységeket. 

Azt gondolom, hogy már az engedélyek bekérése megtörtént, jelenleg az országos programra való toborzás megkezdése zajlik. Sokan kérdezték, hogy kik vegyenek részt a programon? Nos, ebben sincs megkötés, csupán annyi, hogy tanulói legyenek az adott intézménynek. Több iskolai könyvtárban “jutalom” az Iskolai könyvtárak éjszakája programon részt venni. Ennek alapján a leggyakrabban iskolai könyvtárba járó tanulók kerülnek a várakozó lista első helyeire.

Egy színes, figyelemfelkeltő plakátról mindenképpen gondoskodjunk, és ha lehetőségünk engedi minden “éjszakázó olvasót” lepjünk meg egy meghívóval is! :)

Bízom benne, hogy kellőképpen megtervezett, előkészített program csupa mókát, kacagást és persze “rejtett tanulást” hoz!

Kedves Kolléga!

Örömmel vesszük, ha csatlakozik az könyvtárostanár/tanító csoporthoz, profilhoz és dokumentálja, hogyan is készül az országos programra!

Csoport linkje: 

https://www.facebook.com/groups/212676075555401/

Profil linkje:

https://www.facebook.com/tanar.konyvtaros?ref=tn_tnmn

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.