Főoldal » Ismerd meg személyiséged! – Energetikai típusok – 2.rész

Ismerd meg személyiséged! – Energetikai típusok – 2.rész

Energetikai személyiségtípusok 2

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hogyan szerezzünk energiát? Az elmúlt alkalommal megismerkedtünk az energiaszerzés módjai szerinti személyiségtípusokkal. Megismertük az egyes típusok jellemzőit, hogyan vehetjük észre az energiaszerző magatartásokat. Ezúttal a másik oldalt mutatom be: hogyan léphetünk ki a szerepjátszásból, és mihez kezdhetünk személyes jellemvonásainkkal egy magasabb szinten.

 

Hogyan szerezzünk energiát közvetlenül az Univerzumból?

A dolog sokkal egyszerűbb, mint bárki gondolná. Mindenkinek volt már benne része, a cél az, hogy ezt minél inkább tudatossá tegyük.
Előfordult már, hogy megcsodáltál egy szép tájat? Vagy egy naplementét? Mit éreztél akkor? Emlékezz vissza rá, mi történt!
Valószínűleg kellemes érzésekkel töltött el. És energiameződ feltöltődött. De bármely más alkalmakkor is, amikor valami személytelen erő, szépség, vagy jelenlét kivívja a csodálatod, ugyanez történik.
Ezek az alkalmak nem tudatosan következnek és legtöbbször fel sem fogod mi történik, abban az esetben, ha hétköznapi életedben a szerepjátszás által jutsz energiához. Ezért az első lépés megfigyelni magad, tisztában legyél vele, emberi kapcsolataid által hogyan jutsz energiához. Ha ez megvan, a következő kérdés az, miért pont ez a szerep jutott neked?
Ha helyreáll az eredeti, tiszta kapcsolatunk a világmindenséggel, akkor már nincs szükségünk más emberek energiájára. Ezeken a szerepjátszásokon keresztül a többi embert akarjuk irányítani vagy elbizonytalanítani, vagy ellenkezőleg, folyton a kedvükbe járni.
Amikor valamilyen szükségletünk nem elégül ki, minden energiánkat mozgósítjuk, s így már gyermekkorban megtanuljuk ezeket a módszereket. A szülők és gyermekek legtöbb esetben egymástól nyerik az energiát. Egy másik embertől úgy nyerhetünk energiát a legkönnyebben, ha megszerezzük a figyelmét. Az a szomorú, ha felnőttként is akkor értékeljük magunkat eléggé, ha magunkra tudjuk irányítani más emberek figyelmét.
Itt meg kell jegyeznem, hogy egy magasan fejlett vezető is megnyeri más emberek figyelmét. Ő azonban ezt az energiát megtisztítva visszasugározza. Az, aki  a szerepjátékok felett áll már, a felnőtt pozíciójában tartózkodik és nincsen szüksége mások energiájára.
Az univerzális energia tiszta, a másoktól szerzett energia nem az, hiszen szennyezett negatív, félelemből és szerzésből eredő gondolatokkal. Akkor mégis miért él oly sok ember ezzel az energiával? Ennek oka leginkább a tudatlanság, sokszor a szülőktől örökölt viselkedésmintát ismételjük.
Blogom második bejegyzésében Mit képzelsz Te magadról bemutattam az egyik legfontosabb tiszta energiát növelő módszert, mégpedig azt, ha felismered önnön értékedet, nem lesz szükséged arra, hogy mások figyelme által juss elegendő energiához. Ha elhatározzuk, hogy lemondunk a másoktól szerzett energiáról azért, hogy az eredeti, természetes energiát használjuk, mivel nem vagyunk hozzászokva, eleinte energiahiány léphet fel, és az ego ellenkezni fog.

Ezért, mielőtt megtörténik, meg kell ismernünk, tudatosítanunk magunkban azt a személytelen, kimeríthetetlen energiát, amely mindig és mindenütt rendelkezésünkre áll. Már az is segít, ha néhány percre lazítunk és lassan ki és belélegzünk, miközben elképzeljük ahogy az energia szétárad és kicserélődik bennünk.
Amikor megtanuljuk az univerzális erőket magunkba engedni, olyan érzésünk lesz, mintha mindenre képesek lennénk. Ez attól van, hogy a másoktól szerzett energia helyett, amely korlátoz, tiszta forráshoz jutunk és rejtett életerőink felszínre kerülnek.

 

Mik a legjellemzőbb jelei a felnőtt magatartásnak?

-Itt és most jelen van, döntéseit nem a múltra alapozza
-Sokféle forrásból gyűjti információit és sokféle lehetőséget figyelembe vesz
-Képes a legkülönbözőbb véleményeket is meghallgatni anélkül, hogy veszélyeztetve érezné magát.
-Nyitott és intuitív, a realitás talaján áll, de figyel a belülről jövő (vagy akár az Univerzumból érkező) megérzésekre is.
-Képes elfogadni és elengedni az eseményeket és másokat, nem akarja folyton uralni a történéseket.
-Nem akar mindenáron győzni és azt sem, hogy mindenki egyetértsen vele.
Egyensúlyban van.
-Kiegyensúlyozott, derűs, nem lehet csak úgy megingatni, elbizonytalanítani,
vagy irányítani.
-Nem tolja magát előtérbe, de nem húzódik vissza, ha úgy érzi, lépnie kell.
-Vállalja a felelősséget élete alakulásáért és nem másokban keresi a hibát.
-Barátságos és rugalmas, de sosem tolakodó vagy gerinctelen.
-Nem panaszkodik és nem vádol, cselekszik, vagy elfogadja a dolgokat.
-Tisztában van saját értékével és másokat is megbecsül.
–Bízik saját magában és a jövőben.
–Energiaforrás mások számára

 

Mire alkalmasak az egyes típusok?

Amennyiben valaki kilép szerepéből, nem veszti el sajátosságait, egyéni jellemzőit, csak nem él tovább olyan energiával amely nem tiszta és visszafizetendő.Saját maga és környezete üdvözülésére kibontakoztathatja természetéből eredő képességeit, alkotóerejét.

 

Szegény Én

Amennyiben elhagyja a panaszkodást, és figyelmét mások felé fordítja, nagy szociális érzék fejlődhet ki benne, amellyel segíthet alacsonyabb társadalmi szinten levő embertársain.De akár a testi-lelki gyógyítás, egészség ösvényén is eredményeket érhet el. Vagy egy igazi újító, aki friss, nagyszerű változásokat hoz. Ld. bővebben: A szegény én személyiségtípus

 

Zárkózott

Ha sikerül feloldódnia és nem szemlélődik többé kényszeresen távolról, a bensejében rejlő hatalmas kreativitást és tudást kiadva magából, hasznos tagjává válhat környezetének. Gondolkodásában megerősödik és nem hagyja magát megkérdőjelezni, eltéríteni a vallatók által. Általában kiváló művészi adottságok rejlenek a zárkózott típusban, ha leomolnak a gátak, ezeket az emberiség örömére felszínre hozhatja. Ebből a típusból remek írók válnak. Ld. bővebben: A zárkózott személyiségtípus

 

Vallató

Kérdezősködésre való hajlamát pozitív irányba terelve nagyon jó kutató és információszerző egyénné válhat. Ő nagyszerű kezdeményező és kivételes kommunikátor, megszerzett tudását tanácsadóként vagy tanítóként pompásan alkalmazhatja. Igazi riporter, vagy akár nyomozói vénával is rendelkezhet, de ami a lényeg, ha kérdései nem arra irányulnak, hogy a másikat bizonytalanná tegyék, akkor éles elméjével, tudásával nagyon sokat segíthet. Ld. bővebben: A vallató személyiségtípus

 

Megfélemlítő

Amikor egy megfélemlítő felhagy azzal, hogy folyton másokat befolyásoljon és irányítson, személyisége erejével is elérheti mások együttműködését, ezáltal kitűnő vezető válhat belőle.
Neki fel kell ébrednie, rájönnie, hogy anélkül is kézbe veheti életét, hogy másokat manipuláljon, uraljon. Ha önbizalma és magabiztossága természetes módon fejlődik, másoktól függetlenül, akkor az ideális elöljárót testesíti meg, akit szívesen követnek, anélkül hogy bármiféle „ráhatást” alkalmazna. Ld. bővebben: A megfélemlítő személyiségtípus

 

Ajánlott cikk:

James Redfield könyvek, A mennyei prófécia sorozat.

Ha tetszett, lájkold, oszd meg és véleményezd!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.